Te druk in Utrechtse parken: politie en handhaving ingezet | De Utrechtse Internet Courant Te druk in Utrechtse parken: politie en handhaving ingezet | De Utrechtse Internet Courant

Te druk in Utrechtse parken: politie en handhaving ingezet

Te druk in Utrechtse parken: politie en handhaving ingezet
Archieffoto
Het is deze zaterdag te druk in de Utrechtse parken. De gemeente Utrecht liet rond 18.00 uur weten dat de politie en handhavers mensen gaan verzoeken te vertrekken.

Het is deze zaterdag te druk in de Utrechtse parken. De gemeente Utrecht liet rond 18.00 uur weten dat de politie en handhavers mensen gaan verzoeken te vertrekken.

Iedereen moet zo veel mogelijk binnen blijven vanwege de aanpak van het coronavirus. Een rondje lopen door de eigen wijk of in een rustig parkje is geen probleem. De gemeente laat echter weten dat het te druk wordt in de Utrechtse parken.

Zowel in Park Lepelenburg, Griftpark, Wilhelminapark en Park Paardenveld zijn te veel mensen aan het samenscholen. De politie en handhavers worden eropaf gestuurd om de aanwezigen te verzoeken om weg te gaan. Als ze dit niet doen kunnen er boetes uitgedeeld worden.

20 Reacties

Reageren
 1. Dom volluk

  Onbegrijpelijk,,wat kunnen mensen dom zijn
  Loop eens weekje mee op Corona afdeling
  Vreselijke drama

 2. Kadoendra

  @Dom volluk

  Heeft meer met egoïsme te maken.

 3. Trol

  Ach stelletje amoebes in de parken: als je al niet eens een paar weken zonder dit soort simpel vermaak kan…..dan wordt het nooit wat met je. Hopeloos verloren. We zijn als mensen echt af. Niemand ook het besef hoeveel mazzel je ook hebt dat je in Nederland woont.

  Los van of de maatregel nu goed of slecht is.

 4. Sjaak

  En over een week of twee weken stijgen de aantallen ziekenhuisopnames en doden weer. Onbegrijpelijk.

  Er hoeft maar 1 ieman tussen te zitten met Corona. Sjongejonge.

 5. The true Vlerk

  Weet je wat niet helpt, zo meen ik? De berichtgeving in een zeker dagblad, laten we dit dagblad het algemeen dagblad noemen (en in mindere mate geldt hetzelfde voor de NOS, bijvoorbeeld). De teneur van de stukken focussen maar op hoe goed het ging (met bijvoegingen als ‘over het algemeen’) dat afstand houden en dat het toch zó begrijpelijk is dat mensen er op uit willen en dus ook gaan.

  (De foto’s in dit algemene dagblad spreken de beweringen nota bene zichtbaar tegen, nu vraag ik je.)

  Slechts op enkele plekken ging het verkeerd en grepen handhavers in, zo valt te lezen. Alsof een nieuwe intensivering zich niet op die enkele plekken waar het fout ging kan voltrekken?

  De toon zou nmm moeten luiden dat mensen zich steeds minder van de richtlijnen willen aantrekken naarmate de tijd verstrekt en het aantal besmettingen lijkt af te nemen (en de zon zich laat zien).

  Als ik mijn in eigen wijk bekijk, krioelt het van de mensen die met zijn tweeën, drieën of vieren boodschappen doen, wandelen, voetballen etc. Sommigen geven elkaar nog een boks ook. De ernst van de zaak is echt nog niet ingedaald bij sommigen.

 6. Een utrechter

  Wat te zeggen van de maarsseveense plassen. Alsof er niets aan de hand is.
  Ga ook daar eens handhaven.

 7. Gerard Brugmans

  Voorlopig ophouden met ‘goed nieuws’ berichten. Ophouden ook met vragen, adviseren, verzoeken en aandringen. Boeten helpen ook niet. Onvoorwaardelijke taakstrafen in een ziekenhuis, mortuarium of crematorium lijken me veel zinvoller. Alle namen noteren en bij het verdelen van de IC bedden gewoon eerst even checken of iemand op dat lijstje staat. Ik wil niet dat mijn bejaarde buurvrouw straks moet wachten omdat zo’n asociaal laat-maar-waaien typje haar plekje bezet houdt. En aanstaande dinsdag op de persconferentie vast aangeven dat vanwege het asociale gedrag van veel burgers de versoepeling van maatregelen niet haalbaar is, en die maatregelen meteen verlengen tot 1 september. Iedereen kent dan ondertussen vast wel iemand waar we dat aan te danken hebben!

 8. Rudi

  Zoveel mensen snappen er niks van. Hou je afstend tot je voorganger bij de kassa, gaan mensen massaal door de ontstane opening lopen. Of ze fietsen op straat zo dicht langs je dat er geen krant meer tussen kan

 9. Kees Uch

  Was gezellig in het park vandaag! Wel een beetje verbrand. Morgen maar goed insmeren

 10. Klaas vaak

  Genoeg mensen die geen mogelijkheid hebben om thuis frisse lucht te krijgen of überhaupt naar buiten kunnen, lijkt me wel zo gezond als we nog een frisse neus kunnen halen en aan onze lichaamsbeweging komen. Maar laten we aan elkaar denken✌🏼

 11. Kir

  Reagerend op de comments. Het is makkelijk oordelen vanuit je riante tuin. Als je op een flat zit met kinderen moet je wel naar buiten. Je kan dat je kinderen niet aandoen. Bekijk het dus ook even andere kant alsjeblieft

 12. Hetty

  Kees Uch, kijk maar uit, dat U geen Kees Uche-uche-uche-kuch word.
  Het lijkt me een goed idee, als de media de ernst van de situatie en het gevaar van het virus goed moeten benadrukken, en ook vooral vermelden, dat ook jongeren op de IC terecht kunnen komen, met vaak jarenlang herstel en soms levenslange gevolgen nadien. Het is even doorbijten, maar volgend jaar is er weer een lente en een zomer, waar we, als er dan al een vaccin beschikbaar is, weer onbekommerd van kunnen genieten. Natuurlijk is het zuur voor flatbewoners zonder tuin, maar iedereen wil toch volgend jaar ook nog leven en kunnen genieten.

 13. Kok

  De vraag aan al die mensen die blijkbaar niet doordrongen zijn van hun verantwoordelijkheid tov van hun eigen en de gezondheid van anderen.

  Je krijgt 100 Smarties waarvan er 3 giftig zijn en je weet niet welke, ga je er dan toch van snoepen??

  “Blijf binnen, denk aanjezelf en anderen”

 14. The true vlerk

  @Kir.

  Ik woon zelf in een appartement zonder tuin. Ook ik ga wel eens naar buiten. Maar het gaat om lui die doen alsof er niks aan de hand is. Normaal ben ik net zo wars van regels als een ander, maar in dit geval is het ernst en doe ik wat het verstandigst is.

  Dat is thuis blijven en je persoonlijke behoeften eens terugschalen ten faveure van een groter goed zodat we later weer met zijn allen in een park kunnen zitten.

  (Ik val jou niet persoonlijk aan, overigens.)

 15. Trol

  Kir je hebt gelijk. Maar dat kan ook op een ontwijkende manier. Iets anders: Net nogal veel gepensioneerden tegen gekomen tijdens mijn fietstochtj e. Die mensen kunnen ook op een niet vrije dag, los van de risico’s voor die groep, dat list kennelijk zichzelf zo wel op. En Kir….als jij en je kids deze paar weken niet volhouden ……kom op…..merk je dat?

 16. Peet

  Voor alle asoos, die maling hebben aan 1.5 en of thuis blijven
  Straks niet zeuren , als alle maatregelen tot minimaal september aanblijven

  Loop eens weekje mee in Corona afdeling ziekenhuis

 17. Hans

  Hoort zegt het voort.
  Op zoek naar Corona? Kom vandaag naar Haarzuilens.
  Files op het fietspad naast de Thematerweg. Vooral gezinnetjes en idiote wielrenners, die weigeren te remmen en overal tussendoor zigzaggen. Maar ja, ze kunnen ook niet uitwijken naar de rijweg. Die wordt geterroriseerd door motorrijders en cabrioletrijders.

 18. Koel Hoofd

  Precies hierom wil de gemeente nu een klik app…
  En al die reaguurders hier zijn koren op de molen om die app in te voeren.

  Terwijl dat overbodig is want de politie weet precies waar mensen uithangen en wie die onverlaten zijn want zoveel keus is er niet in Utereg. De politie heeft die niet nodig want die hebben al de handen vol. Alleen heeft het college niets te doen dan zich steeds verder in de prive levens van mensen te dringen.

 19. Anneke van der Horst-Schuurman

  Gisterenmiddag al aangegeven dat in park Lepelenburg veel te veel mensen gezellig aan het chillen waren, de politie te paard (2 man) reed er rustig rond en er gebeurde niets!!!!!!! Was rond 1.30 dus daarna alleen nog maar drukker geworden eerder ingrijpen a.u.b.

 20. JdV

  @Hans. Geterroriseerd? U bedoelt gebruikt zoals het bedoeld is? De rijbaan voor motoren en auto’s. Het fietspad voor fietsers inclusief wielrenners. Gestoord dat wielrenners zouden ” uitwijken” omdat het te druk is op de plek die voor hen bestemd is. Of bent u er ook voor dat auto’s op het fietspad gaan rijden als de rijbaan te druk is ? Ze houden zich maar gewoon aan de regels die voor ons allemaal gelden die wielrenners. En anders gaan ze lekker thuis op de hometrainer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).