The VR Room overleeft coronacrisis niet en is failliet The VR Room overleeft coronacrisis niet en is failliet

The VR Room overleeft coronacrisis niet en is failliet

The VR Room overleeft coronacrisis niet en is failliet
Archieffoto Pexels
The VR Room in Utrecht heeft de coronacrisis niet overleefd. Het bedrijf dat VR-entertainment aanbood is failliet.

The VR Room in Utrecht heeft de coronacrisis niet overleefd. Het bedrijf dat VR-entertainment aanbood is failliet.

De Utrechtse onderneming sleepte in 2017 nog de nominatie start-up van het jaar binnen. Het bedrijf zat tijdelijk aan de Twijnstraat en had een vaste vestiging aan de Overste den Oudenlaan. Na een succesvolle start in Utrecht werd er ook een locatie in Amsterdam geopend.

Bij The VR Room waren verschillende spellen te spelen waarbij virtual reality werd gebruikt. Er kwamen particulieren op af, maar ook veel bedrijfsuitjes. Oprichter Wouter van den Bijgaart: “We moesten twee keer dicht vanwege de lockdowns, maar dat was niet eens het grootste obstakel. Toen we weer open mochten bleven reserveringen van voornamelijk bedrijven uit. Daarbij mochten we ook maar maximaal vier mensen tegelijk laten spelen.”

‘Verdrietig’

De locatie in Amsterdam sloot als eerste de deuren. “De omzet daalde hard, maar de lasten bleven staan. Fatsoenlijke marges waren niet meer mogelijk.” Van den Bijgaart vindt het jammer: “En niet zozeer voor mij, ik wil graag verder in de VR-wereld. Het is verdrietig voor alle mensen die bij ons werkten.”

Ferdinand Bosvelt van Wijn & Stael Advocaten is aangesteld als curator. Hij onderzoekt op dit moment of een doorstart mogelijk is.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).