Tientallen actievoerders verstoren campagnebijeenkomst Thierry Baudet in Utrecht Tientallen actievoerders verstoren campagnebijeenkomst Thierry Baudet in Utrecht

Tientallen actievoerders verstoren campagnebijeenkomst Thierry Baudet in Utrecht

Tientallen actievoerders verstoren campagnebijeenkomst Thierry Baudet in Utrecht
Foto's: Robert Oosterbroek & Chantal Spaan
Tientallen actievoerders hebben maandagavond de campagnebijeenkomst van Thierry Baudet en Forum voor Democratie in Utrecht verstoord. De politie moest eraan te pas komen om de tegendemonstranten van het Jaarbeursplein weg te krijgen. Baudet was in Utrecht met zijn ‘Vrijheidskaravaan’.

Tientallen actievoerders hebben maandagavond de campagnebijeenkomst van Thierry Baudet en Forum voor Democratie in Utrecht verstoord. De politie moest eraan te pas komen om de tegendemonstranten van het Jaarbeursplein weg te krijgen. Baudet was in Utrecht met zijn ‘Vrijheidskaravaan’.

De Tweede Kamerverkiezing is begonnen en er wordt nog volop campagne gevoerd. Thierry Baudet reist met zijn partij door het land om te spreken in verschillende dorpen en steden. Utrecht stond maandagavond op de planning.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Naast ongeveer 200 mensen die waren gekomen om naar de speeches van Baudet te luisteren waren er ook tientallen actievoerders gekomen die het niet eens zijn met zijn gedachtegoed. Met potten, pannen, muziekinstrumenten en een luchtalarm maakten de tegendemonstranten een oorverdovend lawaai.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het luchtalarm maakte een oorverdovend lawaai

Baudet die onder meer oproept om te stoppen met de ‘ongebreidelde immigratie’ sprak de menigte toe over corona. Zijn kritiek op het kabinetsbeleid kon op veel gejuich rekenen. Hij voorspelde als grote winnaar uit de verkiezingen te komen.

Tekst gaat verder onder video

Rafel was aanwezig om actie te voeren tegen Baudet en Forum voor Democratie. “Wij zijn met een hele grote groep Utrechters gekomen om een tegengeluid te laten horen. Wij vinden niet dat er ruimte moet zijn voor het gedachtegoed van Forum voor Democratie.” Rafel beschuldigt Baudet en zijn partij van een fascistisch gedachtegoed. Verschillende actievoerders hielden bordjes bij zich waarmee ze duidelijk wilden maken dat Baudet extreemrechts is.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De actievoerders hebben ruim een half uur een tegengeluid laten horen. Toen greep de politie in en dirigeerde de groep van het Jaarbeursplein af. De gemeente Utrecht laat weten dat deze groep tegendemonstranten zich niet had aangekondigd en Forum voor Democratie had dat wel gedaan. De groep werd daarom verplaatst van het plein af.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Ook bij de manifestatie van Forum voor Democratie moest de politie kort optreden. Aan het einde van de bijeenkomst is er een muzieknummer afgespeeld waarbij werd gedanst en de afstand niet (voldoende) in acht werd genomen. Hiertegen is door de politie opgetreden.


  

57 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Tsja, die extreemlinkse herrieschoppers zijn dus blijkbaar ook niet voor het democratische proces, en even erg als de extreemrechtse kant. Laat ieder toch z’n ding doen. Op deze manier protesteren is toch alleen maar koren op de molen voor partijen als FvD?

 2. Jankanerwatvan

  “Wij vinden niet dat er ruimte moet zijn voor het gedachtegoed van Forum voor Democratie.”

  Om vervolgens fvd te betichten van fascisme..

 3. Esrin W.

  Andersóm heb ik dit nog nooit gezien. Waar zijn al die linkse rakkertjes zo nerveus over?

 4. JdV

  Tja. Demonstreren tegen corona. ME, paarden, honden.
  Demonstreren tegen FvD. Kopje thee en dat is het.

 5. woutvr

  Dat Forum riep dit over zichzelf af. Wat ben ik toch blij dat ik in Utrecht woon.

 6. Piet

  Deze actievoerders krijgen het mooi voor mekaar om een zwevende kiezer zoals mij over de streep te trekken om juist op Thierry te stemmen.

 7. Herman

  Leuk en gezellig om weer plein volmensen te zien. Nu weer leif tegen elkaar doen.

 8. erwin

  ahaha @piet toch…
  enorm goede motivatie om op Thierry en de rekels te stemmen!

 9. Berk

  Mooi dat er gedemonstreerd wordt tegen deze enge man. Deze man is een en al elite, maar doet zich voor als een man voor het volk. Doet alsof hij voor boeren is maar heeft nog nooit een stap op het platteland gezet, doet alsof hij voor de gewone Nederlander is, maar heeft nog nooit een normale (niet academische) baan gehad. Hij imiteert Trump op zoveel vlakken dat het bijna lachwekkend wordt, puur om stemmen te winnen. Heeft aantoonbare banden met Rusland, probeert MH17 onderzoek in discrediet te brengen, steunt autocraten in Hongarije en Polen en last but not least slaat te pas en te onpas fascistoide taal uit (homeopatische verdunning van het Nederlandse volk).

  Wat voor Nederlander ben je als op zo’n man wilt stemmen vraag ik me oprecht af.

  En oh ja, hij wil ook een Nederlands ruimtevaartprogramma zodat we naar de maan kunnen.

  https://twitter.com/mmeeuw/status/1363810591744360464

  Koekoek!

 10. Simone

  Goed dat er een groep Utrechters is die opstaat tegen het verwerpelijke idee waar Forum voor Democratie voor staat. Bedankt!

 11. Ahme

  Ja lastig hoor, in feite mogen ook de forum-fans bijeenkomen voor een politiek uitje, maar eigenlijk moet je die groep zo klein mogelijk houden en laten zien dat we als stad er niet achterstaan. Ik zeg tot 1-0 voor de tegendemonstranten. Het was ook wel echt een flinke groep

 12. Kadoendra

  Ik heb niet veel met die Baudet, maar hij is wel een product van de neo-liberale tijdsgeest; Egoïsme.

 13. Jeroen

  “Goed dat er een groep Utrechters is die opstaat tegen het verwerpelijke idee waar Forum voor Democratie voor staat. Bedankt!”

  Dus als het wel in jouw straatje past is het wel goed? Kom op zeg. We hebben in Nederland vrijheid van meningsuiting. Dat er partijen zijn die je niet kan waarderen, of waarvan je vindt dat deze onzin uitkramen, is een deel van het systeem. Negeer ze, en stem op iets wat je wel bevalt.

  Dit zit op hetzelfde niveau als “beledigd” of “gekwetst” zijn. Wat een onzin. In een open samenleving moet en zal je zaken horen die je niet bevallen op z’ń best, en die schokkend zijn op z’ń ergst. Daar leer je mee omgaan, zoals dat hoort bij een open samenleving. FvD is zeker niet mijn partij, maar we moeten ze wel ruimte geven (net zoals elke andere partij, om hun ideeën uit te dragen. Het aansporen van demonstranten (“goed zo!”) die dit onmogelijk maken, spreekt eigenlijk meer van fascistische trekjes dan heel FvD bijelkaar.

 14. GeeWee

  Trots op Utrecht als ik deze demonstratie tegen de FvD zie!
  Extreem rechts is niet Utrechts!

 15. W.

  @Jankanerwatvan: Om in die strijd voorop te blijven heeft Thierry alweer geroepen dat FVD’ers al te graag graag antifa’s willen slaan, maar dat dat helaas niet mag vanwege corona.

 16. Bertje 030

  Laat ieder zijn/haar gang gaan, dat is een democratisch proces. of je er nu voor of tegen bent, maar het valt wel op dat (vooral) de links georiënteerde mensen huiverig zijn voor andersdenkenden.

 17. Jannes

  @Berk
  Met genoeg volgers van types als Baudet gaat Nederland vanzelf en op een koopje naar de maan.

 18. R

  Daags terug mochten maximaal 200 klimaatactivisten op ten minste 1,5m actie voeren. Muziek of theater mocht niet, ook geen 5 minuten want dan zou het teveel een feestsfeer worden. Toen de groep boven de 200 werd, greep de politie gelijk in. Politie was in grote getalen aanwezig, ook te paard en ME. Nu bij Baudet: compleet housefeest, grote groep mensen die 0,0 afstand houdt, 1000 mensen zonder mondkapje, luid zingen, dj erbij met veel muziek. Gemeente Utrecht en de politie meten wederom duidelijk met twee compleet verschillende maten. Het fascisme van Baudet wordt geen strobreed in de weg gelegd, klimaatactivisme wordt de mond gesnoerd.

 19. R

  Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme! ✊

 20. Saskia

  Utrechters die op een vreedzame manier laten zien dat fascisme niet welkom is! Heel sterk!
  Jammer dat de politie hen van het plein verwijderde maar fvd met vanaf het eerste moment handschudden en boxen geven, de maatregelen verbraken vonden ze dat goed…

 21. Massegast

  @GeeWee — In de jaren 30 was Utrecht toch echt de bruinste van de grote steden in dit land. Is nu diametraal anders, inderdaad. Al is het verschil tussen echt links en echt rechts minder groot dan je denkt.

 22. HArry

  In het communisme bestaat geen stem van het individu.

  Dank aan deze demonstranten die mij op weg naar de stembus nog even hieraan helpen herinneren.

 23. Justin

  @Bertje 030, dat zeiden ze in Duitsland ook ooit.

 24. Berk

  @Bertje030 ik ben helemaal niet huiverig voor andersdenkenden. Ik ben huiverig voor mensen die wetenschappelijk onderzoek afdoen als ‘ook maar een mening’ en die fascistische taal uitslaan. En daar zou iedereen huiverig voor moeten zijn.

 25. JdV

  Uiteraard is het een recht van burgers om te demonstreren tegen denkbeelden of partijen. Veel reaguurders hier zijn het dan ook van harte eens met de onaangekondigde tegendemonstratie en vinden dat een goede zaak. Laten we eens kijken hie deze reaguurders er in staan als bij de volgende bijeenkomst van bijvootbeeld GL of D66 door andersdenkrnden wordt gedemonstreerd tegen het antsemitische optreden en standpunten van deze partijen. Of tegen een van de andere verwerpelijke uitingen waar deze partijen zich regelmatig schuldig aan maken. Ben benieuwd of men dan ook het recht op demonstratie en vrije meningsuiting zo hoog in het vaandel heeft. Maar ik geloof er niks van.

 26. M

  Huiverig voor andersdenkenden? Nah. Huiverig voor gladde types die zich voordoen als ‘partij voor het volk’ maar in werkelijkheid racisme, seksisme en complottheorieën proberen te verspreiden? Zeker. Zulk gedachtengoed hoort m.i. niet in Utrecht thuis.

 27. Justin

  Voor fascisme is geen ruimte in een vrije democratie. Dan kun je roeptoeteren over vrijheid van meningsuiting en democratische waarden zo hard je wil; als partijen als FvD aan de macht komen kun je gedag zeggen naar je democratie. En daar moeten we ons voor hoeden.

 28. Scherpschutter

  Justin

  U bent hevig in de war. Een democratie waar geen ruimte is voor fascisme is geen vrije democratie.

 29. Berk

  @JdV antisemitische optreden van Groen Links en D66? Heb je daar een concreet voorbeeld van?

  En waarom altijd het vingertje naar de ander wijzen? Heb jezelf geen moreel kompas?

 30. Jeroen

  @JdV, welke verwerpelijke uitingen heb je het precies over mbt GroenLinks en D66? En antisemitisch optreden? Ik snap niet waar je het vandaan haalt.

 31. JdV

  @Berk/Jeroen: Alstublieft, 2 voorbeelden.
  Bijvoorbeeld deze Groen Linkser uit Arnhem wellicht ?
  “hun ex-campagneleider Alireza Taimurizadeh, waarin hij Israël met de SS vergelijkt.”
  Of deze : Kandidaat-Kamerlid GroenLinks was aanwezig bij antisemitische demonstratie.
  Of deze : Het is onbegrijpelijk dat de PvdA, D66, GroenLinks, de SP, 50+ en de Partij voor de Dieren vorige week tegen een motie stemden die geldstromen moet verbieden naar organisaties die antisemitisme aanwakkeren. Dit betoogt Esther Voet, sinds vandaag adjunct-hoofdredacteur van Jalta.

 32. Justin

  @Scherpschutter, fascisme staat lijnrecht tegenover democratie en kan nooit onderdeel ervan zijn.

 33. Pee

  Zo kunnen we weer zien dat links weer degene is die provoceert en andere meningen niet duld ,terwijl ze het tegenovergestelde beweren .

 34. AS

  Even opgezocht: “Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel”.

  Hè, dat zijn precies de waarden waar FvD NIET voor staat…

 35. Jozias

  Volgens mij valt dit gewoon onder de juist zo door Forum bejubelde vrijheid van meningsuiting en recht op demonstratie toch?

  Kennelijk mag je volgens Forum als burger of journalist alleen een (extreem-) rechtse mening uiten; anders wil men een journalist niet te woord staan, dient men een een cabaretier niet van repliek en loopt men weg. Links wordt via een vooropgezet plan via een hoeveelheid aan Forum-trolletjes op dagelijkse basis door het slijk gehaald via sociale media, maar o wee als mensen aangeven dat men het Forum-gedachtengoed verwerpelijk vinden

  Hier zijn maar een paar woorden voor. Hypocriet en laf komen meteen bij me op.

 36. exstudent

  Beetje jammer dat het artikel de indruk geeft dat de demonstranten enige invloed hadden op het feestje. Ik was er, dat was niet het geval.
  De eerste tien, twintig minuten had je een beetje herrie en vrouwen met jonge kinderen die wat de andere kant op bewogen om afstand te houden van de bekende agressie van extreemlinks, maar de politie deed hun werk prima.

  Ik vond het persoonlijk erg leuk dat Baudet nadruk legde op het diverse publiek en benadrukte dat mensen van iedere afkomst, leeftijd of seksualiteit meer dan welkom waren.

 37. Nls

  Ik ben wel benieuwd te horen waarom mensen hier overwegen op Forum te stemmen. Want ik lees nu een aantal keer dingen als: ja dit protest tégen Baudet geeft me nou net het zetje dat ik nodig had om Forum te stemmen. Maar wat is de eigenlijke motivatie want die hoor ik eigenlijk niet. Wat is precies de onvrede die je hebt over de samenleving? En wordt die onvrede echt weggenomen door een partij met een toch wat vaag romantisch verhaal over vrijheid die vrouwen en mensen van kleur wegzet. Wat trekt je aan in die romantiek? Ik denk trouwens eerlijk gezegd dat er nog best wel wat zorgen zijn die sympathisaten van populistisch rechts delen met de mensen aan linker kant van het spectrum. Woningnood bijvoorbeeld. Maar dat is een langer verhaal!

 38. Berk

  @Scherpschutter

  Wat bedoelt u precies? Iedereen mag er natuurlijk zn eigen fascistische ideetjes op na houden en een in forum als dit uiten. Mensen mogen ook ongestraft naar buiten gaan en roepen dat ze een fascistische heilstaat willen. Problematisch wordt het echter als het fascisme dicht bij de macht komt, aangezien fascisme niet te verenigen is met de democratie. Piet Hein Donner zei ooit dat wanneer de meerderheid in een democratie voor de sharia is dat het dan mogelijk zou moeten zijn om deze in te voeren. Probleem is natuurlijk dat je daarmee je eigen democratie om zeep helpt. Zelfde geldt voor het fascisme denk ik

 39. bawang putih

  wat bezielt je om als voorstander naar die Baudet te gaan luisteren haha, volgen die mensen wel wat ie aan de lopende band voor kul verkondigd? over klimaat, corona enz, deze manische megalomaan heeft z’n eigen werkelijkheid, hopelijk blijft t morgen steken bij max 3 zeteltjes!

 40. Frits

  Ik heb gestemd keuze werd makkelijk gemaakt voor me zet hem op baudet

 41. Bernhard

  Ironisch dat de mensen die het hardst roepen dat ze tegen fascisme zijn anderen het zwijgen willen opleggen, en partijen deelname aan het democratisch proces willen ontzeggen.

 42. Eva

  Alles wat je aandacht geeft groeit. Zelfs onkruid.

 43. exstudent

  @Nls
  – De oorspronkelijke reden dat ik in 2017 FvD stemde staat nog steeds: Democratische vernieuwing, invoering van een bindend referendum.
  – Woningnood is een belangrijk issue, milieu ook, en Baudet is één van de weinigen die dat openlijk, in de Kamer, heeft durven koppelen aan de dichtbevolktheid van ons land.
  – Vrijheid is ook een belangrijk thema, natuurlijk geloof ik dat Covid-19 gevaarlijk is en denk ik dat FvD doorschiet in haar ridiculisering van het beleid, maar ik vind het veel erger dat het beleid is doorgeschoten en de regering haar macht misbruikt om open debat en informatieuitwisseling daarover te verhinderen. Ook vind ik dat veel regels (zoals de avondklok) buitenproportioneel zijn.
  – Ik maak me ernstig zorgen over de relatie overheid-burger, zoals die uit de Toeslagenaffaire is gekomen. Alleen dat drijft me al weg bij gevestigde partijen met gevestigde belangen die meedraaien in dit circus.

  Misschien ook handig voor uw begrip: Veel van de aversie tegen Baudet en FvD is gebaseerd op ‘schandalen’ waarvan weinig echt te bewijzen valt. We kunnen geen gedachten lezen, dus weten niet of Baudet écht mensen met een andere afkomst haat of dat het inderdaad grappen zijn en zijn echte mening degene is die uit zijn speeches en boeken naar voren komt. Dus wat ik denk dat de meesten hier bedoelen is dat ze door de ‘open’ demonisering van een gemaskerde AFA relschopper meer geloof gaan hechten aan de onschuld van Baudet tegenover de ‘verhulde’ demonisering vanuit media.

 44. Kees

  Ondemocratische toestanden weer van deze linkse activisten.

 45. Kees

  @Eva. Klopt, het is inderdaad beter om deze demonstranten te negeren.

 46. Hans

  Heerlijk om eindelijk eens een rechts geluid te horen in Utrecht! Fantastisch;)
  Zoals ze aangaven in de bijeenkomst het politiek landsschap veranderd. Het is niet meer Antifa/BLM/ GL/D66 die het altijd voor het zeggen heeft ook niet in Utrecht.
  Daar sta ik voor, samen met heel veel anderen.

  Tijd voor verandering stem FVD.

 47. Dave

  Grote leider baudet!
  Mijn stem heb je

 48. Froh

  https://twitter.com/woutel/status/1371566193778253830?s=21
  “Het is bijna niet voor te stellen dat we al een jaar niet normaal antifa’s op hun bek kunnen slaan”

  De taal van een waar staatsman. Dat gaat Nederland vast verder helpen.
  Zelf blijven denken lieber leute.

 49. Peter Utreg

  Een trainingspak met een vechthond vs een demonstrant met een muziekinstrument. In één oogopslag zichtbaar waar het iq zit en waar de mensheid afglijdt.

 50. Scherpschutter

  Het is vooral frustratie denk ik. Links krijgt een electorale afstraffing van jewelste (zeker GL) deze verkiezingen en zal geen enkele rol van betekenis spelen de komende jaren. Of ze zich ooit zullen realiseren dat de afstraffing mede aan dit soort gedrag te danken is? Waarschijnlijk niet.

 51. W.

  @exstudent: Vond je het persoonlijk ook erg leuk dat Baudet riep dat het zo jammer was dat jullie geen antifa’s konden slaan?

 52. JdV

  @Peter Utreg: Een keurig aangevraagde bijeenkomst versus een volledig onaangekondigde en illegale demonstratie. In een oogopslag zichtbaar wie de wet respecteert en wie daar schijt aan heeft.

 53. Jozias

  @ Scherpschutter

  Welke afstraffing krijgt links dan precies? PvdA krijgt meer zetels dan de vorige keer waarschijnlijk. Waarschijnlijk met behulp van een aantal SP-zetels. De stemmen van Groen Links gaan naar Partij voor de Dieren, Bij1 of Volt. Het totale aantal stemmen blijft hetzelfde op links. Groen Links scoorde in zijn bestaan altijd tussen de 5 en 12 zetels. Juist met Klaver zat er vorige verkiezingen een flinke sprong in naar boven. In de tussentijd zijn ze zelfs een tijdje in zetelaantal de 2e partij van Nederland geweest, tot de PVV wat garen kon spinnen tijdens de Coronacrisis. Net als de VVD die in januari en februari nog echt flink gezakt waren in zeteltal (de VVD stond op een gegeven moment zelfs op 22 zetels gepeild).

  Je hebt wel een punt dat de PvdA natuurlijk de afgelopen 20 jaar flink veel stemmers is kwijt geraakt. In mijn ogen terecht. Maar de PvdA zie ik al een jaar of 35 niet meer als een linkse partij, maar is meer een middenpartij geworden als het CDA en d’66 zijn.

  Waarvoor zou links ook afgestraft moeten worden. Zij zijn niet degenen die het beleid gemaakt hebben de afgelopen 4 jaar.

  D’66 zou ik niet tot links rekenen, maar meer tot het midden, maar is wel een wat progressievere partij. Ze zijn de afgelopen dagen wat zichtbaarder geweest in de media en daardoor in de peilingen flink aan het klimmen en komen waarschijnlijk op hetzelfde zetelaantal uit als bij de vorige verkiezingen, waarmee ze ong net zo groot of net iets kleiner als de PVV zullen zijn en waarschijnlijk groter dan het CDA, een partij die al jarenlang in verval is. D’66 scoort daarmee zelfs één van de hoogste zetelaantallen in haar bestaan; bedenk dat de partij meestal tussen de 6 en 15 zetels schommelt.

  Je bent gewoon weer eens lekker aan het framen, zoals veel media lekker oppervlakkig doen. Het totale zetelaantal op links is hetzelfde als het de afgelopen 5 jaar geweest is en feitelijk is er daarin niet veel veranderd. Spreken over winst en verlies is dus vreemd.

  Sowieso gaat er deze verkiezingen nauwelijks iets veranderen. De coalitie die er nu zit komt waarschijnlijk op ongeveer hetzelfde zetelaantal uit en gaat een nieuw kabinet vormen. Je hebt alleen kans dat er 1 extra partij bij gevraagd gaat worden, om de koers net iets anders te maken. Men is gewoon tot elkaar veroordeeld en dat is ook waar de kiezers voor stemmen. Het stemgedrag bepaalt gewoon de mogelijkheden die er zijn tot coalitievorming en in dit geval is de kiezer vrij helder en duidelijk. een coalitie van verschillende partijen dus, waarin meerder kleuren tot uiting komen. Over het algemeen (rechts) liberaal van aard.

 54. Toine Goossens

  Inderdaad @Massegast,

  Er is geen enkel verschil tussen methoden die (uiterst) links en (uiterst) gebruiken. Het motto is voor hen beiden: ‘Het doel heiligt de middelen’. Zie het bezetten van boerenbedrijven door PvdD fetisjisten.

  In de jaren 20 en 30 gingen links en rechts in Duitsland op de vuist met elkaar. Er vielen over en weer doden. Wat daar het resultaat van herdenken wij elk jaar bij de dodenherdenking en bij de Holocaustherdenking.

  Wat gaat het resultaat worden van linkse en rechtse complottheorieën? Niemand die daar bij stil staat. Wat gaat het resultaat worden van die linkse en rechtse bubbels die vinden dat Jan en alleman zich moet voegen naar hun normen en waarden.

  Ik heb de afgelopen jaren veelvuldig gewezen van het zeer exclusief denken door hoger opgeleiden jegens laagopgeleiden. Neem de miljarden subsidies voor elektrische auto’s. Komt volledig ten goede aan de hoge inkomens. De laag opgeleiden worden wegens het rijden op vervuilende snorscooters naar de rijbaan verbannen. Voor hen geen subsidie op elektrisch vervoer.

  En op die rijbaan vallen meer verkeersslachtoffers dan op de fietspaden. Als collateral dammage worden ook de ouderen die elektrisch fietsen naar de rijbaan verbannen. En niemand, werkelijk niemand, die zich daar druk over maakt.

  Schande.

 55. Scherpschutter

  @Jozias

  D66 wint niks ten opzichte van de laatste verkiezingen. PVDA wint niets ten opzichte van de laatste verkiezingen. GroenLinks krijgt forse klappen en verliest. PvdD wint niks. De SP wint misschien een zetel.

  Dst wordt weer vier roeptoeteren vanuit de oppositie met lege handen. Deze verkiezingen zijn een catastrophe voor links…Als je D66 niet meetelt (zoals u doet) houdt links 35 miezerige zeteltjes over. Pijnlijk…Dat scoorde de PVDA recent nog in haar uppie.

  Deze nieuwe electorale mokerslag en trendontwikkeling in de laatste 8 jaar is duidelijk: Nederland is klaar met links.

 56. exstudent

  @W.
  Als grapje deed dat het wel goed bij een geirriteerde (maar verder rustige) groep die probeerde de herrie van diezelfde Antifa te negeren.
  Op een ander moment, of uit de mond van iemand die niet constant geweld afwijst, zou het een nare en zorgelijke opmerking kunnen zijn. Gelukkig maar dat dat niet het geval was.

 57. Jozias

  @ Scherpschutter?

  D’66 net zo groot als 4 jaar geleden? Grapje zeker.

  Beste resultaat in hun bestaan waarschijnlijk.

  Nog even een reactie uit een ander topic voor je en nog een leuk linkje naar een Volkskrantartikel voor je; je praat echt poep:
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ging-nederland-rechtsaf-en-zo-ja-wat-betekent-dat-voor-de-formatie~bbbc282b/?fbclid=IwAR2luOliIVu9TXjV-3NzE0DDHG5wWeMeT2JDrYeE5zCk-hDQ9HVCeEaU_wc

  “O ja joh?

  Linkerkant van het spectrum: Groen Links: 7, SP: 9, PvdD: 6, Bij1: 1 + midden-links PvdA:9 = 32

  Zonder midden progressief: 32

  32 van 150 is meer dan 1/5

  Midden progressief: D’66: 24 en Volt: 3 =27

  Ik tel 59 bij elkaar

  Progressief krijgt 1/3 van de stemmen

  Ultrarechts: PVV:17 (-3) en Forum: 8= 25, net zoveel als heel D’66 in zijn eentje scoort

  Iets minder Ultra Rechts, maar zeer rechts conservatief: Ja21: 3

  Tezamen: 28

  28 van de 150 is minder dan 1/5

  Vooruit, van mij mag je de SGP en de BBB er dan ook nog bij optellen, voor je plezier, maar je zwamt hier weer eens feiteloos wat in het rond.

  Volgens mij klopt er een hoop niet aan je rekensommetje (of die van NOS).

  Links: 32 (samen met progressief 59)> ultra rechts 28

  Verder heeft Nederland vooral liberaal en ook pro-europees gestemd. Dat was ook al duidelijk bij de Europese verkiezingen. Dat is de conclusie van gisteren. Iets dat Forum lui niet zo graag willen horen, maar toch echt de werkelijkheid is.

  Dat de traditionele linkerpartijen minder zetels scoren is toch echt aan henzelf, hun strategie en hun vertegenwoordiging te wijten. Dat ze in de spiegel moeten kijken: ja. Vandaar dat er nieuwe partijen bijkomen.”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).