Tijdelijk skatepark op Jaarbeursplein blijft nog zeker twee zomers Tijdelijk skatepark op Jaarbeursplein blijft nog zeker twee zomers

Tijdelijk skatepark op Jaarbeursplein blijft nog zeker twee zomers

Tijdelijk skatepark op Jaarbeursplein blijft nog zeker twee zomers
Foto: Bas van Setten
Het tijdelijke skate- en sportpark bij het Jaarbeursplein blijft nog zeker twee zomers in gebruik. De bouw van het Jaarbeurspleingebouw loopt vertraging op en dat betekent dat het skatepark voorlopig kan blijven.

Het tijdelijke skate- en sportpark bij het Jaarbeursplein blijft nog zeker twee zomers in gebruik. De bouw van het Jaarbeurspleingebouw loopt vertraging op en dat betekent dat het skatepark voorlopig kan blijven.

Nu het skatepark komende tijd nog in gebruik blijft, krijgt het park op dinsdag en woensdag een onderhoudsbeurt. Op die dagen krijgt de vloer van de skatebaan een nieuwe speciale laag. Ook wordt er geschilderd en ander onderhoud uitgevoerd.

De gemeente controleert verder of de skatebaan nog helemaal veilig is. Dat gebeurt twee keer per jaar en wordt nu dus gecombineerd met de werkzaamheden.

Om de nieuwe laag op de skatebaan goed te laten drogen, moet de baan deze week een paar dagen dicht. De gemeente denkt nu dat de skatebaan donderdag weer open kan, maar dat is mede afhankelijk van het weer.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Don

  Jammer lijkt mij een prima plek voor een fietsenstalling.

 2. Mark

  Zet er maar een paar leuke foodtrucks bij en wat picknicktafels. Dan wordt het helemaal een leuk stukje.

 3. Harm

  Dat skatepark is het enige positieve aan het plein.

  Geen stipje gras. Geen werkende roltrappen. Geen prettige wandeling naar veelgelopen stukken. Te steile trap voor ouderen.

 4. Piet

  @Harm, kijk eens goed naar de foto: geen stipje gras?

 5. Koel Hoofd

  Daar was ooit een plein vol bomen….
  Die verdwenen bomen worden pas -tig jaar later gecompenseerd op de gevel van Wonderwoods.

  Nu is er een tijdelijke plek voor skaters, maar ook die moeten opzouten voor een nieuw betonnen Goelag030 gedrocht in het windtunnelpark.
  Waar moeten de skaters dan heen, worden ze verbannen naar buiten de stadsgrenzen?
  Elke mogelijke vierkante meter in Utrecht wordt namelijk volgebouwd met beton want de gemeente vind dat een leefbare en gezonde stad.

 6. Erwin

  @koel hoofd: een plein met bomen..?! Wanneer dan? Er stond een kazerne, met de croeselaan ervoor. Maar een plein met bomen?

 7. cas

  @ koel hoofd, er was het idee om dit op het tunneldak in Leidsche Rijn te verplaatsen….(prima plek voor een skatepark met aanzien) nu is dat al teruggebracht naar een klein plekje onder de brug waar straks alleen junks zitten en geen skater meer te bekennen is na 4 maanden.

 8. UTRECHTSE JANTJE

  Jaaa …@ Harm ‘n beetje overtrokken , jou opmerking over dat ,, géén stipje gras ,, ik zie het wél hoor …. Verder heb jij wel gelijk hoor ! En ik ben het ook eens met het idee van @ Mark … helemaal goed vriend …..

 9. Koel Hoofd

  @Erwin
  Tussen jaren tachtig tot en met 2015.
  Misschien ken je het nog als busstation?
  Kijk anders ff op google earth, daar is het nog te zien op de oude plaatjes.

 10. Jan

  Ook vreemd dat rondom het skatebaantje er 1000 fietsen staan. Zet je fiets in de stad om even iets bij een winkel te halen is ie na 5 minuten opgehaald door de gemeente en hier, pal tegenover een stalling, staan hordes met fietsen en lijkt de gemeente weg te kijken.

 11. André

  In de politiek is niets zo definitief als een tijdelijke maatregel.
  Er is dus nog hoop voor de skaters

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).