Twee minderjarige jongens staande gehouden in Utrechtse buurt Ondiep vanwege kwetsend en intimiderend gedrag Twee minderjarige jongens staande gehouden in Utrechtse buurt Ondiep vanwege kwetsend en intimiderend gedrag

Twee minderjarige jongens staande gehouden in Utrechtse buurt Ondiep vanwege kwetsend en intimiderend gedrag

Twee minderjarige jongens staande gehouden in Utrechtse buurt Ondiep vanwege kwetsend en intimiderend gedrag
Twee minderjarige jongens zijn dinsdagavond in de Utrechtse buurt Ondiep staande gehouden omdat zij volgens de politie intimiderend en kwetsend gedrag vertoonden. De agenten zijn vervolgens in gesprek gegaan met de ouders en de jongens zijn doorverwezen naar Halt.

Twee minderjarige jongens zijn dinsdagavond in de Utrechtse buurt Ondiep staande gehouden omdat zij volgens de politie intimiderend en kwetsend gedrag vertoonden. De agenten zijn vervolgens in gesprek gegaan met de ouders en de jongens zijn doorverwezen naar Halt.

Het is al een tijdje onrustig in Ondiep. Zo zijn de huizen van bewoners die tijdens de Utrecht Pride en de Pride-maand in juni een regenboogvlag aan de gevel hadden hangen bekogeld met eieren. Ook werden zij geïntimideerd en bedreigd. Dat werd niet getolereerd door de bewoners en dus besloten steeds meer Ondiepers om de regenboogvlag te hijsen als teken van solidariteit.

Tegelijkertijd lieten de politie en burgemeester Sharon Dijksma weten bovenop de zaak te zitten. “Er is sprake van intimidatie op straat en dreiging naar individuele buurtbewoners. Dit gedrag is volstrekt ontoelaatbaar en tolereren we niet”, schreef Dijksma.

Signaal

Nu laat de politie weten dinsdagavond twee minderjarige jongens staande te hebben gehouden. “Er speelt zich nu een maatschappelijke discussie af in Ondiep en een deel van de buurt heeft steun uitgesproken door vlaggen op te hangen”, laat een woordvoerder weten. Deze jongens zouden door kwetsend en intimideren gedrag een tegenreactie hebben willen geven aan het signaal van de buurtbewoners.

De agenten hebben een gesprek gevoerd met de ouders en de jongens zijn doorverwezen naar Halt. “We willen bereiken dat de bewoners op een goede manier met elkaar samenleven en daar passen dit soort kwetsende uitlatingen niet bij. We hebben de afgelopen tijd al extra toezicht ingezet in de buurt en dat zetten we voorlopig voort”, aldus de woordvoerder.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Peter

  Dat leren die kinderen juist van hun ouders

 2. Pim

  Dat is een aanname Peter. Kopieer gedrag (school, straat, vrienden) kan ook een reden zijn.
  Hoe dan ook, fout gedrag natuurlijk. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar gedraag je respectvol. En juist daar ligt er een taak voor opvoeders!

 3. Marinus Klaasse

  In mijn tijd werd je in het gareel getikt.Het is mij nooit overkomen. Ik heb wel eens een pak op mijn lazer gekregen van twee of drie Haagse politie mannen die van hun beroep hun hobby hadden gemaakt. Ik heb daarna nooit meer kerstbomen op het asfalt in de fik gestoken.

 4. Pling

  wat bij dit bericht dan weer niet staat is dat basisschool leeftijd kinderen de vlaggen aan het vernielen waren, en volwassen familieleden de boel blij aan het filmen waren.

 5. Bert Bruislijm

  Wat jammer dat jullie mijn reactie niet plaatsen. Laat wel duidelijk zien dat er een agenda is waar ieder kritisch geluid in de kiem moet worden gesmoord.
  Mijn punt staat in ieder geval. Helaas ontbreekt het jullie aan lef de maatschappelijke discussie te laten plaatsvinden. Je mag er dus alles van denken, mits het maar jullie mening is.

 6. Koel Hoofd

  De regenboogvlaggen zijn geintimideerd door een stel rubberstoeptegelpubers van de teletubbiegeneratie? Straks hebben die pubers nog therapie nodig om de HALT straf te kunnen verwerken…
  Geef die ouders een cursus opvoeding, hebben ze meer aan.

 7. w

  @Bert Bruislijm
  heel herkenbaar, het lokale blogje duic plaatst alleen wat in hun straatje past

 8. WvR

  @Redactie:
  Kunnen jullie de reactie van Bert Bruislijm plaatsen?
  Ik ben echt bij-zon-der nieuwsgierig wat’ie geplaatst heeft.

  Zolang ik het niet kan lezen, is mijn vermoeden dat er een hoop vergoelijkingen voor de daders, dat het eigenlijk de eigen schuld van de belaagden is, en waarschijnlijk nog wat extra totaal niet gerelateerde zaken die er voor het gemak bijgesleept worden.

  Maar dat kan ik niet weten zonder dat het geplaatst wordt.
  En da’s niet fair ten opzichte van Bert Bruislijm.
  Ongeacht of mijn vermoeden correct was of niet.

 9. Koel Hoofd

  @Bert Bruislijm
  Daar wordt vaker over geklaagd. Dat is nu eenmaal de kritiekloze teletubbie wereld van nu waarin social media tot het grote kwaad is verklaard omdat ook ongewenste geluiden van buiten de bubbel in de bubbel te horen zijn. Zeg maar ‘grensoverschrijdende’ uitingen terwijl niemand eigenlijk weet waar die grens dan moet liggen. Er was ooit diversiteit en pluralisme, beide woorden hebben 30 jaar later een hele andere betekenis gekregen.
  Staat tegenover dat een impulsieve reactie wat je in retroperspectief liever niet toch had verzonden toch ook weer wordt gefilterd.

  @Pling
  Echt?
  Dan hebben die ouders zeker een cursus opvoeding nodig, misschien nog wel een vervolgcursus ook. Vast wel STAP-budget voor te krijgen.

 10. Pling

  @koel hoofd kan je bij een AD artikel over lezen wat buurtbewoners vertelden hoe dat ging.
  evengoed staat in dit artikel ook dat de ouders een gesprek hebben gehad, maar dus niet dat ze door hun kinderen aan te moedigen nog fouter eigenlijk zijn.

 11. Bart van Dam

  “Er is sprake van intimidatie op straat en dreiging naar individuele buurtbewoners. Dit gedrag is volstrekt ontoelaatbaar en tolereren we niet”, schreef Dijksma. Ik heb echter wel erg de indruk dat het nogal uitmaakt wie (of in dit geval welk symbool) er geïntimideerd wordt want in heel veel andere gevallen van intimidatie en dreiging wordt er gewoon weggekeken

 12. stefan

  mijn bericht over pesterijen in leidsche rijn word niet geplaatst? ik heb geen idee wat daar mis aan was, volgens mij was het een heel net bericht.

 13. Dirk

  De reacties onder deze instagram post van Politie Utrecht Noord, (waar dit bericht op gebaseerd is) legt pijnlijk de vinger op de zere plek dat er nog een lange weg te gaan is naar LHBTI acceptatie.

  https://www.instagram.com/p/CuCd79eo7iF/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 14. Pragmatist

  @Dirk, the commentaren in die post zijn verborgen of verwijderd.

  Wat mij compleet stoort is dat die progress vlaggetje overal geplakt moet worden, zoals ik net op hun profiel zag. “Wij/zij” gedachtegoed. Zie ook maar die one-love bandje met een aantal voetballers.

 15. Chef Plongeur

  Opgepakt worden voor “intimiderend gedrag”, daar kan ik me iets bij voorstellen, wanneer dit richting ‘bedreiging’ gaat. Maar opgepakt worden om “kwetsend gedrag” – de grootste flauwekul waar iedere rechter gehakt van maakt.

 16. Dirk

  @Pragmatist nee de comments zijn nog gewoon zichtbaar op het instagram account van Politie Utrecht Noord.

  Het stoort mij dat er geen acceptatie is, het gedachtengoed hoeft nog niet je eigen te zijn om te kunnen accepteren dat iemand anders wel zo is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).