Tweede avond op rij onrustig in Utrecht; ditmaal Overvecht Tweede avond op rij onrustig in Utrecht; ditmaal Overvecht

Tweede avond op rij onrustig in Utrecht; ditmaal Overvecht

Tweede avond op rij onrustig in Utrecht; ditmaal Overvecht
Het is onrustig in de Utrechtse wijk Overvecht. Groepen jongeren zijn samengekomen na een oproep om te rellen. De gemeente heeft een noodbevel afgekondigd.

Het is onrustig in de Utrechtse wijk Overvecht. Groepen jongeren zijn samengekomen na een oproep om te rellen. De gemeente heeft een noodbevel afgekondigd.

Volgens de gemeente Utrecht zijn agenten en auto’s met stenen bekogeld in de omgeving van de Wolgadreef. Vanwege de ongeregeldheden geldt een noodbevel in een deel van Overvecht. “Indien personen weigeren gehoor te geven aan dit noodbevel, riskeren zij een aanhouding.

De politie is in groten getale aanwezig in de wijk. Fotojournalist Michiel Beers schrijft op Twitter dat agenten zijn bekogeld met vuurwerk en dat er al meerdere arrestaties zijn verricht. Ook zegt hij dat de Mobiele Eenheid charges heeft uitgevoerd.

Vrijdagavond was het onrustig in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Ook daar kwamen jongeren samen na een oproep op sociale media. De politie heeft toen 18 mensen gearresteerd.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. J.P.

  Het zal vast verband houden met de sluiting van de bibliotheek.

 2. maas

  wat bezield dit volk laten ze zelf eens wat bedenken wat heeft het voor zin o. te slopen en gooien flink hoor copieren kan iedereen

 3. Fred

  De politie trad terughoudend op,,,,om rellen te voorkomen
  Wat een naïviteit,,,ongelofelijk!!!

 4. Lomboque

  Ik ben het welig tierende egoïsme en de korte termijnsvisie van zowel deze jongeren als de gemeente/loco burgemeester zo ontzettend spuugzat. Wanneer wordt er eens een rekening gepresenteerd voor dit soort gedragingen/wanbeleid? Dit is bijna een vorm van corruptie te noemen, we hebben toch recht op bescherming tegen dit soort tuig?

 5. Esrin W.

  En vertél het nou eens open en eerlijk! Hoeveel van deze “jongeren” heten er Van den Berg?

 6. Koel Hoofd

  ….na ideologisch verkeerskundig hobbyisme wordt er nu ideologisch gehobbyt met de publieke veiligheid? De makke handtamme raad onder de duim houden met list en bedrog is toch echt van een heel andere orde van grootte dan dit spul in het gareel krijgen. Gewogen en te ligt bevonden…

  Waar is trouwens de interim burgervader? Hij schitterd werkelijk oogverblindend van grote hoogte door totale afwezigheid…. Of hebben ze geen probleem jongeren in het hoge noorden?

 7. Fred

  Toch mijn complimenten voor de mensen die zo graag vooroordelen willen bevestigen.
  Na Kanaleneiland kpomt Overvecht, knap gedaan van de jochies.

 8. Jojo

  Hier word je toch niet goed van, noodverordening en niet met meer dan twee man naar buiten.
  En dat omdat de kleuters zich vervelen….walgelijk.
  ME heeft charges uitgevoerd in de vorm van fouilleren van het tuig….daar zullen ze vast bang van zijn geworden.

 9. Koel Hoofd

  Kanaleneialnd 18 aanhoudingen, in Overvecht 23 = 41 arrestaties in 2 dagen tijd.
  Hoeveel daarvan zijn minderjarig?

 10. cas

  @ Fred, elke groep creëert zijn eigen vooroordelen. Gelukkig zijn er nu genoeg die het ook bevestigen. Nu ook verbaasd dat ze hun eigen glazen ingooien in NL?

 11. kees

  Geert Wilders heeft gelijk,het is gewoon straattuig en die moet je keihard aanpakken.

 12. m.klaasse

  Zie mijn aanbevelingen voor Scheveningen, Duindorp, Kanalen eiland en de Schilderswijk.

 13. Vak K

  Goed dat Duic dit nieuws wel brengt.

  Goed dat bijna iedere reguurder het eens is dat dit asociale gedrag al decennia aan de gang is.

  Schande dat de vertegenwoordigders van deze bevolkingsgroep zoals Denk,Nida maar ook BLM zich wederom afzijdig houden in deze discussie,maar straks weer volop mogen oreren in de linkse praatprogrammas over hoe de autochtone Nederlanders ze discrimineren. Jaja…het ligt altijd bij de ander, maar zelf maatregelen nemen is er niet bij.

  Fatsoenlijk Nederland is dit gedrag al decennia spuugzat….politiek benoem het en doe er wat aan!

 14. bawang putih

  ‘opvallend’ dat het zich altijd in wijken afspeelt met een hoog migratieachtergrond percentage, verder zeg ik maar niks……

 15. Nico

  “De relschoppers komen niet uit onze wijk.” Nee, die van Overvecht rellen in Kanaleneiland en omgekeerd.

 16. Roemer van Dalen

  Het was nog niet gebeurd of de excuses werden al voor dit gedrag verzonnen. Het kwam door Corona en dat ze niet naar school konden en ze zich verveelde. En de vakantie naar hun geboorteland kon niet doorgaan en het was warm. En de sportscholen waren dicht. Zo zielig allemaal. Natuurlijk ga je dan met zwaar vuurwerk op politie schieten en auto’s bekogelen. Kom op zeg, jullie zijn toch ook jong geweest…

 17. Brui

  Misschien is het invoeren van de dienstplicht wel een middel om deze jongeren op te voeden en op het juiste pad te brengen. Immers hun ouders verzaken veelal hun plicht in dezen

 18. Jelles.b

  Dienstplicht zou goed helpen. Hebben ze een hekel aan gaan ze heel snel ons land verlaten, want discipline daar hebben ze ook nooit van gehoord. J

 19. Yoshua

  Jelles.b.
  Met het invoeren van dienstplicht benadeel je uitsluitend mensen die wel iets willen maken van hun toekomst.
  In de tijd dat er een opkomstplicht bestond werden deze figuren stuk voor stuk afgekeurd op S5 of een reden die daar op neer komt.
  Ik begrijp niet dat er mensen zijn die denken dat ze bij defensie zitten te wachten op klaplopers en criminelen.

 20. Katja

  Waar blijven de ouders ? Falende opvoeding.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).