UMC Utrecht introduceert app voor digitale coronacheck | De Utrechtse Internet Courant UMC Utrecht introduceert app voor digitale coronacheck | De Utrechtse Internet Courant

UMC Utrecht introduceert app voor digitale coronacheck

UMC Utrecht introduceert app voor digitale coronacheck
UMC Utrecht gebruikt vanaf donderdag een app waarmee inwoners van de provincie Utrecht digitaal een advies kunnen krijgen over een eventuele besmetting met het coronavirus. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam en het bedrijf Luscii ontwikkelden de app, die nu dus ook beschikbaar is in Utrecht.

UMC Utrecht gebruikt vanaf donderdag een app waarmee inwoners van de provincie Utrecht digitaal een advies kunnen krijgen over een eventuele besmetting met het coronavirus. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam en het bedrijf Luscii ontwikkelden de app, die nu dus ook beschikbaar is in Utrecht.

Inwoners van de provincie Utrecht kunnen met de app hun gezondheid volgen en snel advies krijgen over een mogelijke besmetting met het coronavirus. Een gebruiker vult elke dag gezondheidsgegevens in, zoals hoesten, kortademigheid of koorts.

Een medisch team van het UMC Utrecht geeft op basis van de ingevulde gegevens een advies. Het team dat de gegevens beoordeelt, bestaat uit getrainde medische studenten, die samenwerken met huisartsen en longartsen die verbonden zijn met het UMC.

Na de beoordeling van de gegevens krijgt de gebruiker een bericht in de app. Het medisch team kan besluiten de patiënt te bellen om meer vragen te beantwoorden, als de klachten daar aanleiding toe geven. Het team kan ook adviseren om contact op te nemen met de huisarts.

Aanmelden voor de coronacheck kan bij het UMC Utrecht. De app is gratis te downloaden.

11 Reacties

Reageren
  1. Peet

    Geweldig idee,,,complimenten

  2. Theo

    Dit is pas nuttig als je symptomen hebt die aan corona doen denken, lijkt mij.
    Gezonde mensen hoeven niets te downloaden.

  3. Bromsnor

    Bromsnor heeft geen app nodig om te weten dat hij de huisarts moet bellen als hij geen adem meer kan halen.

  4. Tom

    @Theo
    Dat weet ik nog niet zo, meer data (ook van gezonde mensen) is misschien niet verkeerd.

  5. Robbin Groen

    Er is daar bij UMCU vast iemand die onderzoeksmateriaal nodig heeft…

  6. Koel Hoofd

    Werkverschaffing voor en door de wetenschap?
    Hypochonders en verveelde mensen gaan deze app zeker downloaden.
    De data zal overweldigend worden en veel vragen oproepen bij de studenten.
    Wat weer tot overbelasting bij de huisartsen en longartsen geeft.

    Bromsnor heeft gelijk, bij ademnood huisarts bellen.

  7. T.

    Chapeau 👍

  8. woutvr

    En daar is niets mis mee @Robin. Ik vind het wel goed bedacht, knap hoor!

  9. Sjaak

    @ Koel Hoofd

    Wat is er mis met onderzoek doen (wetenschappelijk) en data verzamelen?

    Daar kan de mens in de nabije en verre toekomst heel veel aan hebben. Veel kan duidelijk worden. Artsen kunnen uit al die gegevens en data plukken. Pandemieën kunnen veel beter ingeschat worden op basis van data. Gedrag van mensen op een pandemie ook, etc., etc.

    Je kan wel cynisch/ sarcastisch doen, maar deze app kan heeeeeel nuttig zijn voor mensen met zeer middle klachten, die enorm twijfelen of ze wel of niet echt ziek zijn en dus onnodig andere mensen kunnen besmetten. Dit kan duizenden mensenleven ssparen.

    Ik word een beetje moe van leken die constant zitten af te geven mensen die zware jarenlange studies gedaan hebben (en daar ook nog studieschuld mee opgebouwd hebben). De knappe koppen in onze samenleving die de mens veel kunnen brengen.

    Voor iedereen die zo loopt af te geven op de wetenschap en onderzoekers (in het algemeen) heb ik de tip om per direct alle technologie de deur uit te doen en voortaan alle medische zorg te weigeren. Dit is allemaal via de wetenschap tot je gekomen. Een groot deel van je bestaan draait op wetenschap, een erg groot deel van je werk functioneert dankzij de wetenschap.

    En als je acute ademnood hebt ben je wel in een vergevorderd stadium.

  10. Stella

    Met Sjaak eens. En er zijn op dit moment misschien twijelaars die niet weten wat ze ermee aan moeten. Ben je nu tw goed voor een test? De testkits worden summier ingezet, dus daar valt met milde klachten niet aan te kloppen. Milde klachten is een twilight zone; ik kan me voorstellen dat je dan een houvast zoekt punt 1, en wetenschappelijk kan men met het aantal gebruikers xich beter voorbereiden op het mogelijk tw verwachten aankomende cases. Met alle bekende cijfers kan ik me ook doodergeren aan de onverschilligheid waarmee sommigen hun kop int zand steken. Bij in achtneming van de maatregelen worden uitgemaakt voor aansteller, terwijl je al honderden medelanders hebt verloren. Of als 22jarige tegen ondergetekende, bijna 60, in een half jaar tijd 2x geopereerd dus extra voorzichtig, dat hij, hartpatiënt, zich ‘toch ook niet druk maakt’, alsof dat de norm is waarvan je rustig kunt uitgaan….IGNORANT. En we blijven tellen …ik heb respect voor een goede vriend op de IC UMC, die dich in het zweet werkt, en deze onverschilligheid zal mijn goede vriend en zijn collega’de komendr tijd slapeloze nachten gaan geven!

  11. Pieter

    Iedereen moet gewoon meedoen , als het veel mensen zijn is er een goed inzicht Over het gemiddelde en het is een kleine moeite, kost niets en privacy ok!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).