Universiteit Utrecht en UMC doen aangifte tegen medewerkers van oplichting en omkoping Universiteit Utrecht en UMC doen aangifte tegen medewerkers van oplichting en omkoping

Universiteit Utrecht en UMC doen aangifte tegen medewerkers van oplichting en omkoping

Universiteit Utrecht en UMC doen aangifte tegen medewerkers van oplichting en omkoping
Een dochterbedrijf van de Universiteit Utrecht (UU) en UMC Utrecht heeft aangifte gedaan tegen drie (oud)medewerkers van omkoping en oplichting. Twee van de betrokken medewerkers waren nog in dienst bij de UU.

Een dochterbedrijf van de Universiteit Utrecht (UU) en UMC Utrecht heeft aangifte gedaan tegen drie (oud)medewerkers van omkoping en oplichting. Twee van de betrokken medewerkers waren nog in dienst bij de UU.

Het gaat om zaken die spelen bij Utrecht Holdings, een samenwerkingsverband van beide instellingen. Deze organisatie brengt innovaties naar de markt die het resultaat zijn van wetenschappelijk onderzoek van medewerkers van de Universiteit Utrecht of het UMC Utrecht. Bij financiële successen vloeien de opbrengsten weer terug naar de UU en het UMC.

Utrecht Holdings ontdekte zelf aanwijzingen van mogelijke onregelmatigheden bij aandelentransacties en heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Op basis van dit onderzoek heeft Utrecht Holdings aangifte gedaan van oplichting en omkoping. Twee van de betrokken medewerkers waren nog in dienst van de Universiteit Utrecht; zij zijn op non-actief gesteld. Het juridische onderzoek loopt nu.

 

8 Reacties

Reageren
 1. Hubert Huichens

  Deze wereld valt uit elkaar van rottigheid en ellende. Dat krijg je, als je alles privatiseert en commercieel maakt.

 2. Hubert Huichens

  Utrecht hoort geen ‘holding’ te hebben. Utrecht zou geen bedrijf moeten zijn, een ziekenhuis en academie ook niet. Dat dienen overheidsinstellingen te zijn die op zuivere manier zonder invloeden van buitenaf neutraal zouden moeten kunnen functioneren. Deze wereld is doodziek .

 3. Geenstijl@Utrecht

  Dit komt in alle overheids instellingen voor,ook in de stad Utrecht, alleen wordt dit bedekt met de mantel der liefde,en een afkoopsom,zodat er bepaalde mensen kunnen blijven zitten.

 4. Wim

  @Hubert,
  Juist doordat deze holding er is kan werk van de universiteit gebruikt worden door andere bedrijven en dus geld in het laatje brengen van de universiteit en dus minder belasting centen kosten.
  Dus wat jij uitjes as my is onzin, het zijn gewoon een medewerkers die als een dief bezig zijn geweest en nu zijn opgepakt.

 5. Koel Hoofd

  @Hubert Huichens
  Beetje vrolijker mag wel.
  Tijd geleden was er namelijk een dingetje over het recht intellectueel eigendom.
  Studenten doen onderzoek voor hun afstuderen en universiteiten hebben de neiging om die briljante ideetjes als hun intellectueel eigendom te zien. Want die stellen dat de student gebruik heeft gemaakt van de faciliteiten en begeleiding waardoor universiteiten daar recht op zouden hebben.
  Dat is echter oneerlijk t.o.v. de studenten die het bedenken want het geld van hun onderzoeksresultaten gaat naar de universiteit terwijl zij met lege handen opnieuw kunnen beginnen. Dat was het dingetje.
  Zo te lezen is deze Utrecht Holding de oplossing voor dat probleem, de win-win situatie voor zowel de studenten als universiteit. Dat is echt geen slecht plan maar met goede intenties opgezet!!
  Maar….dat maakt het wel rete interessant wie er wie heeft omgekocht en opgelicht. Helaas, dat komt voorlopig niet naar buiten….

 6. Kees de Vries

  Mocht er inderdaad sprake zijn van omkoping en oplichting, is ook de toenmalige rol van de UU en UMC Utrecht interessant om te onderzoeken. Bestuurders van beide instellingen houden toezicht op Utrecht Holdings…

 7. Repelsteeltje

  Lekker duidelijk verhaal weer. Zo krijg ik als leek natuurlijk totaal geen inzicht in wat er nou precies aan oplichting speelt.

 8. Lighter

  Zullen we gewoon zeggen dat dit PVV’er van Strien is? 💕 Dit is geen staatsgeheim.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).