USC zet coronasnelteststraat op in Utrechtse discotheek de Woolloomooloo USC zet coronasnelteststraat op in Utrechtse discotheek de Woolloomooloo

USC zet coronasnelteststraat op in Utrechtse discotheek de Woolloomooloo

USC zet coronasnelteststraat op in Utrechtse discotheek de Woolloomooloo
Het Utrechts Studenten Corps (USC) stelt het pand van de discotheek Woolloomooloo sinds woensdag beschikbaar voor het afnemen van sneltesten op het coronavirus. Dit moet testen voor studenten en centrumbewoners bereikbaarder en betaalbaarder maken.

Het Utrechts Studenten Corps (USC) stelt het pand van de discotheek Woolloomooloo sinds woensdag beschikbaar voor het afnemen van sneltesten op het coronavirus. Dit moet testen voor studenten en centrumbewoners bereikbaarder en betaalbaarder maken.

De studentenvereniging stelt het pand waarin de discotheek is gevestigd gratis ter beschikking voor het afnemen van de tests. In samenwerking met apothekersgroep Amsterdam Farma kan het USC de commerciële sneltests voor studentenprijzen aanbieden, geheel volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid.

De prijs voor het laten testen aan het Janskerkhof 14 is 39 euro voor studenten en scholieren. Voor anderen kost een test 55 euro. Ook kan er een gecertificeerde reisverklaring afgegeven worden, dat kost 20 euro extra.

Bouwe van Neerbos en Timo van de Wetering van Amsterdam Farma laten weten flink in de marges te hebben geknipt, om zo de test voor een lagere prijs te kunnen aanbieden. Het USC draagt daaraan bij, vertelt Bouwe: “Dat de locatie voor het testen nu gratis is, scheelt toch weer een paar euro per test.”

Meer en sneller testen

De reden voor het opzetten van deze teststraat is dat er de laatste tijd nog veel besmettingen plaatsvinden. Een groot deel van de besmettingen daarvan is binnen de studentenkring. Een van de beste oplossingen tegen de verspreiding van het virus, is volgens de vereniging meer en sneller testen.

Volgens Amsterdam Farma is veel en snel testen echter niet altijd haalbaar, met name voor studenten. Bouwe, die zelf ook in een studentenhuis woont, zegt dat het ‘niet te doen’ is om in die situatie vijf dagen op de uitslag van een coronatest te wachten.

Testen kan zeven dagen per week, op weekenddagen alleen in de middag. Een afspraak maken kan online, maar is niet noodzakelijk.

11 Reacties

Reageren
 1. Wouter

  Nou, gelukkig zijn deze studenten niet terug bij hun ouders ingetrokken en regelen ze dit toch mooi voor de stad. Mooi! 😉

 2. Marie van de Wetering

  Top actie! Woord zegt voort!!!

 3. Gijsbert

  Beste redactie – Het artikel mist twee belangrijke feiten. 1) Sneltesten zijn alleen effectief bij symptomen; 2) Zonder symptomen geldt volgens de richtlijnen van Nederlands Huisartsengenoontschap dat positief positief is maar negatief niet negatief is en een PCR nog steeds nodig is. Waakzaamheid voor schijnveiligheid is op zijn plaats dus.

 4. Karla

  Wat een goede actie. Als binnenstadsbewoner ben ik hier blij mee, al hoop ik de noodzaak van een test te vermijden natuurlijk. Hulde!

 5. Jasper

  Mooi initiatief van beide partijen: zo zorgen we dat we het virus onder de duim krijgen!

 6. Massegast

  Ik laat me gauw testen, want dan kom ik na tientallen jaren nog eens terug in de Woo! Fantastico!

 7. HArry

  Hulde! En als dank kunnen de kroegen (buiten) weer open.

 8. wollie

  als je negatief bent, mag je dan meteen door, de dansvloer op?

 9. Koel Hoofd

  Uhm, ik snap iets niet.
  Deze testen zijn een momentopname die je vertellen of je bij al reeds ondernmoen activiteiten corona hebt opgelopen.
  Maar nadat je die test hebt gedaan, en de uitslag corona vrij was, kan je toch nog onderweg naar huis corona oplopen. Maar dat weet je niet totdat je echt klachten krijgt en je laat testen. Dus dan kom je thuis, geeft iedereen een knuffel want dat mag als corona vrije, en blijkt achteraf dat je het hele thuisfront hebt besmet.

  Dan kan je toch net zo goed thuisblijven en kans op besmetting minimaliseren?
  Dat scheelt een boel geld, want anders moet je de deur platlopen bij die testlocaties.

 10. Wouter

  @Koel Hoofd: je bedoelt zoiets als de maatregelen waar iedereen zich aan zou moeten houden?

 11. bawang putih

  dat zal druk worden bij wolloomooloo als de gratis xl straat maandag opengaat

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).