Utrecht Centraal genomineerd voor titel mooiste station van Nederland | De Utrechtse Internet Courant Utrecht Centraal genomineerd voor titel mooiste station van Nederland | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht Centraal genomineerd voor titel mooiste station van Nederland

Utrecht Centraal genomineerd voor titel mooiste station van Nederland
Station Utrecht Centraal. Foto: Robert Oosterbroek
Utrecht Centraal heeft kans om de titel ‘mooiste station van Nederland’ te winnen. Het station is genomineerd en nu kan iedereen stemmen.

Utrecht Centraal heeft kans om de titel ‘mooiste station van Nederland’ te winnen. Het station is genomineerd en nu kan iedereen stemmen.

In het hele land zijn ongeveer 400 stations. Utrecht Centraal is het drukste. Naast het hoofdstation van Utrecht zijn er nog 7 andere stations in Nederland genomineerd.

Amsterdam Centraal, Amstel, Den Haag Hollands Spoor, Eindhoven, Groningen, Rotterdam Centaal en Valkenburg strijden mee om de titel. Er kan gestemd worden via de verschillende sociale mediakanalen van de NS. Alle stemmen worden bij elkaar opgeteld en dat levert op woensdag 7 augustus een winnaar op.

27 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Nominatie voor grootste douchekop van NL is ook een optie gezien alle lekkages bij een iets groter dan gemiddelde regenbui 🙂

 2. Herman

  Mooiste half afgewerkte station misschien? Ze zijn plafond, trap opgangen en perrons vergeten…

 3. jan scherjon

  Het mooiste opengewerkte conservenblikjes station.

 4. Henk

  Tsss. Zijn ze zeker nog nooit op de perrons geweest. Onafgewerkte jaren 70-gribus daar.

 5. Massegast

  @Henk — Inderdaad, Henk. Als je nog eens een indruk van de DDR wil krijgen, dan moet je naar de perrons van Utrecht CS gaan. Was het geld op of zo?

 6. Geboren Utrechter

  En verdient ook. Schitterend station waar veel steden een voorbeeld aan kunnen nemen. Alleen jammer dat het nu al genomineerd is terwijl het nog lang niet af is.

 7. Barend

  Leg eens uit, geboren Utrechter, wat er zo schitterend aan is. Weggestopt in Hoog-Catharijne, rare zij-ingang aan de HC-kant, unheimische onafgewerkte onderwereld. Nee. Met de beste wil van de wereld kan dit station deze titel niet winnen.

 8. M.

  Helaas is niet helemaal duidelijk wie die nominaties heeft gedaan. Omdat gestemd kan worden via de NS neem ik aan dat zij daar ook vandaan komen. Maar had dan een vrije keuze uit alle treinstations mogelijk gemaakt. Nu lijkt het erop dat er al het een en ander is voorgekookt. Ik kan in ieder geval zo een paar stations noemen die Utrecht in de schaduw stellen en denk dan bijvoorbeeld aan Delft, Arnhem en Breda. Daarbij vergeleken is Utrecht toch echt niet meer dan een verbouwde megastal, en dan ook nog in een abominabele omgeving. En gezien de bovenstaande reacties ben ik niet de enige die er zo over denkt.

 9. Berk

  Rotterdam is het mooiste moderne station. Snap niet dat Haarlem er niet bij staat, is 10x mooier dan Amsterdam CS

 10. wollie

  prima keuze om delen buiten handbereik niet af te werken; voel je niks van. de tweede kamer wordt ook zo na renovatie. sober en doelmatig.

 11. Fred

  Als ze het station nou eens fatsoenlijk af zouden werken, dan zou het nog wel een kans maken.
  Het gedeelte onder de stationshal is gewoon onafgewerkt en zeer lelijk met al dat grauwe beton, erg jammer.
  Hopelijk maken ze dat spoedig eens af.

 12. Tim

  Laat me niet lachen, die grijze bedoeling? Dit is wel echt het lachertje van de week

 13. WV

  Gotspe van het jaar deze nominatie. Die onafgewerkte vervoersloods verdient de naam station niet.

 14. Hugo Aylva

  Van een afstandje, vooral vanaf de Moreelse brug, is het een prachtig station om te zien. Wanneer je echter ín het station bent is het verbazingwekkend waardeloos afgewerkt. De witte tegels worden snel vies en worden ook niet meer schoon (zie ingang aan zijde stadskantoor), gebroken tegels (zowel in de stationshal als op de buitenroute), maar het meest verbazingwekkende is wel de lekkage bij een regenbui. Al sinds de oplevering van het station komt het water bij de perronoverkappingen langs de verlichting naar beneden gestroomd. Daar wordt dan wel een bordje met ‘excuses voor het ongemak’ bij geplaatst, maar er wordt al jaren niets aan gedaan. Stel dan op zijn minst het bouwbedrijf aansprakelijk voor deze misser. Het is echt een half afgewerkt en opgeleverd station, werkelijk onbegrijpelijk. Zeker wanneer je dit vergelijkt met een prachtig station als Rotterdam Centraal of Breda.

 15. isabelle

  …door de jury van de Vereniging van Blinden en Slechtzienden??

 16. Ruben

  En de winnaar is…. Rotterdam!

 17. Scherpschutter

  Nou reis ik gelukkig letterlijk nooit met de trein dus echt vergelijkingsmateriaal met andere stations heb ik niet, maar als dit door de staat bestierde zielloze gedrocht werkelijk in de top-10 mooiste stations staat: hoe onbeschrijfelijk lelijk zijn alle andere stations in Nederland in hemelsnaam dan wel niet?!

  Mon dieu…

 18. Harry

  Bizar dat een totaal onafgewerkt inspiratieloos station als Utrecht CS op de nominatielijst staat en mooie stations als Breda CS, Arnhem CS en Rotterdam CS er niet op staan…

 19. G. de Vries

  Utrecht c.s. mist de grandeur zoals bv het station van Valkenburg, Amsterdam, Den haag HS en Haarlem die wel hebben. Deze zomer bestaat het spoor in NL 180 jaar. De eerste stations van Nederland zijn gebouwd in 1839 in Amsterdam en Haarlem. De genoemde steden hebben met respect voor het cultureel erfgoed de stationsgebouwen in herkenbare en originele stijl behouden. Helaas heeft de stad Utrecht vanuit haar immer desastreuze respectloze visie omtrent cultureel erfgoed en ‘spoorgeschiedenis’ alles wat herinnerd aan het oude stationsgebouw met de grond gelijk gemaakt.
  Nee, Utrecht cs is beslist niet het mooiste station van Nederland.

 20. Niffy

  Megalomaan? Zeker! Inspirerend? Not by far. Wat mij betreft mag Rotterdam zeker met die eer gaan strijken. Tilburg is ook best mooi geworden trouwens.

 21. Erwin

  Me dunkt dat er legio steden zijn met een mooier station: Arnhem, Delft, Rotterdam, Haarlem.
  Utrecht CS maakt een onaffe indruk – en dan druk ik mij mild af. Kabelgoten, lekkages, oude trappen en dito leuningen, onafgewerkt beton. Brrr.

 22. Dirk

  Het koudste station in wintertijd! Nergens kun je beschuttende warmte vinden. Dit station is in mijn ogen het lelijkste station van Nederland. Geef mij maar de warmte van 19e eeuwse stations zoals Haarlem, Amsterdam CS en Groningen.

 23. John

  @Dirk

  Of de warmte van dat fraaie moderne station in Rotterdam.
  Maar inderdaad, de prijs voor het allerlelijkste station van Nederland komt Utrecht zonder meer toe. Lelijke kale hal boven, onafgewerkte betonnen troep beneden.

 24. vetplantje

  Misschien een sedumdakje erop tegen de lekkages, en om warmte te isoleren, voor zover mogelijk in zo’n tochtige hal.

 25. Rob H.

  @G. de Vries: geen van die stations die u noemt heeft een reizigersgroei gehad als Utrecht. Utrecht Centraal is in feite de poort naar de rest van Nederland. Het station van Van Ravensteyn had dat nooit op kunnen vangen. Amsterdam Centraal heeft nog het geluk dat A’dam Zuid een deel van de reizigers opvangt, anders was daar de sloopkogel ook allang overheen gegaan.

  Wat ik begreep is Utrecht Centraal ook nu niet voor de eeuwigheid verbouwd, omdat de stroom reizigers blijft groeien. Overigens zoals al eerder vermeldt, vooral vanaf de Moreelsebrug, ‘s avonds, is het een plaatje.

 26. Jan

  Heerlijk, echt Nederlands om dan voluit te gaan klagen over van alles en nog wat. Zo ondankbaar.

 27. Katja

  Golfplaten als mooiste station, je moet er maar op komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).