Utrecht krijgt een opvang voor wilde dieren Utrecht krijgt een opvang voor wilde dieren

Utrecht krijgt een opvang voor wilde dieren

Utrecht krijgt een opvang voor wilde dieren
Het terrein van Steck in Overvecht in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
Er komt een opvang voor wilde dieren in Utrecht. De locatie moet half april openen en komt op het terrein van tuincentrum Steck in Overvecht. In de opvang worden wilde egels, hazen, konijnen en eekhoorn verzorgd.

Er komt een opvang voor wilde dieren in Utrecht. De locatie moet half april openen en komt op het terrein van tuincentrum Steck in Overvecht. In de opvang worden wilde egels, hazen, konijnen en eekhoorn verzorgd.

In de wildopvang komen dieren die door ziekte of verwondingen tijdelijk niet meer zelfstandig in de natuur kunnen leven. Op dit moment wordt er gebouwd aan de locatie bij Steck. In een gedeelte van het magazijn komt een ruimte die niet toegankelijk is voor het publiek.

Dieren kunnen door particulieren of professionals worden binnengebracht. In Utrecht en omgeving is nog geen plek waar wilde dieren naartoe gebracht kunnen worden. Bij de nieuwe opvang van stichting Snorhaar kunnen tientallen dieren worden opgevangen.

Naast de opvang komt een expositieruimte met interactieve en educatieve tentoonstellingen. Voor de opening van de nieuwe opvang wordt een fotowedstrijd georganiseerd. De mooiste foto’s komen in de expositieruimte te hangen.

6 Reacties

Reageren
 1. Marieke

  Er is wel een opvang voor wilde dieren, maar dan voor vogels: https://vogelopvangutrecht.nl/

 2. Utrechtsch

  Ik heb een aantal keer in de binnenstad voor mijn deur een verdwaasde egel gezien. Worden we in de nabije toekomst verwacht steck te bellen?

 3. Statler

  @Utrechtsch:
  in de binnenstad? Dat lijkt me voor een egel sowieso geen geschikte habitat, hoe biodivers het stadsbestuur Utrecht ook wil hebben.

 4. Utrechtse Jantje

  Ik vind het wel ‘n goed plan van dat tuincentrum Steck hoor , en wenst ze veel succes toe …

 5. Scherpschutter

  In de natuur ga je dood als je niet meer leven kunt, en vervolgens dien je als voedsel voor andere beestjes…Een heel nuttig en natuurlijk proces.

  Waarom toch de natuur verstoren met dit soort infantiele menselijke ‘zielige beestjes’ waanzin?

 6. Anna

  Wat een goede zet, ondanks de bekende zure reacties.
  Goed dat we als mens verantwoording nemen en omzien naar dieren die door menselijk toedoen het zwaar hebben. Heel veel succes en dank dat jullie dit gaan doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).