Utrecht krijgt ruim 22 miljoen euro om dakloosheid aan te pakken | De Utrechtse Internet Courant Utrecht krijgt ruim 22 miljoen euro om dakloosheid aan te pakken | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht krijgt ruim 22 miljoen euro om dakloosheid aan te pakken

Utrecht krijgt ruim 22 miljoen euro om dakloosheid aan te pakken
Archieffoto
Utrecht heeft 22,4 miljoen euro van het Rijk gekregen om dakloosheid in de stad en regio aan te pakken. Samen met andere partijen wil de gemeente 200 woningen bouwen voor mensen die dakloos zijn of het dreigen te worden.

Utrecht heeft 22,4 miljoen euro van het Rijk gekregen om dakloosheid in de stad en regio aan te pakken. Samen met andere partijen wil de gemeente 200 woningen bouwen voor mensen die dakloos zijn of het dreigen te worden.

De druk op de daklozenopvang in Utrecht is al een langere periode erg hoog. In het verleden zijn daarom tijdelijke plekken gecreëerd zoals bij De Stadsbrug aan de Koningin Wilhelminalaan.

Nu gaat de gemeente Utrecht onder andere samen met gemeenten uit de omgeving en woningcorporaties 200 zogenoemde Eerst een Thuis-woonplekken realiseren. Op deze plekken kunnen mensen in een stabiele omgeving werken aan een nieuwe start.

Verheugd

Wethouder Maarten van Ooijen zegt zeer verheugd te zijn met het geld van het Rijk. “De komende periode gaan we vol energie én met de ervaringen en inzichten vanuit Housing First samen met de U16 gemeenten aan de slag om de druk op de opvang te verminderen en de terugval naar dakloosheid te voorkomen. De toekenning van het budget van het Rijk is grotendeels wat we nodig hebben om dit plan ten uitvoer te brengen.”

Het bedrag van het Rijk is bedoeld voor de aankomende anderhalf jaar. In totaal heeft de overheid in heel Nederland 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanpak van dakloosheid.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Goed dat er eindelijk iets wordt gedaan voor die mensen.
  Beschamend is dat er in 2009 ‘slechts’ 18.000 daklozen waren maar dit in 2018 al was opgelopen tot 39.000 en dit aantal nog steeds verder toeneemt.
  Voor een rijk land als Nederland duidt dit op sterk falend overheidsbeleid en een EU die er alleen maar op is gericht om de rijken rijker te maken.
  Nexit toch nog maar eens goed doorrekenen?

 2. jos stelling

  Integraal alleen daar dan ook aan besteden.

 3. Zwaontjue

  @Koel Hoofd,

  Als u en mensen die aan Nexit lopen te denken en die partijen geloven, dus in fabeltjes, het volgende:

  Bedrijven en ook de retailer om de hoek, waar jij je boodschappen haalt, willen niet uit de Euro, aangezien hun inkoop dan duurder word, waardoor je als consument meer gaan betalen. Los van tekorten waar Engelsen zich al druk om maken.

  Het feit, dat bedrijven niet uit de EU willen, maar hun werknemers wel …… zegt alles !!

  Dat populistisch gezeik, kan alleen zeiken ….. maar nu ze de touwtjes in handen hebben in de UK, dus Johnson, komen ze weer op hun schreden terug.

  Kijk jochie, als handelsland kan NL niet veel met de handelsmacht blokken op deze aarde, dus China, VS, Brick en nog een heleboel andere samenwerkingsverbanden, waardoor men samen eisen kan stellen en zaken uitonderhandelen, wat we nu als klein land via de EU doen en dat doen we goed en worden op onze vingers getikt, dat we een belastingparadijs zijn ………. 🙁

  Waor wij normale mensen geen kloot van meekrijgen, behalve, dat we daardoor minder belasting hoeven te betalen, anders zou dat veel meer zijn geweest. Dus we merken het wel in onze portemenee, aangezien we niet veel hoeven bij te betalen (alles wat we moeten betalen is té veel, maor dat zou veel meer zijn, als we geen leuke constructie’s hadden en de overheid nog geld bijverdient, zodat de burger niet hoeft te betalen)

  Wat je aan die 2 populisten moet vragen, die ook op bezoek gaan naar Rusland is ……. hoe willen ze nog handelsakkoorden afsluiten, als landje van maor 17 miljoen mensen, die los van “Gas” en een beetje “Olie” het moet hebben van de handel en de VOC mentaliteit, dus al het waardevolle halen we nog steeds uit het buitenland en verkopen dat met winst door.

  Na de Brexit blijft er geen zak meer over van de UK, eens een wereld-leider waar ze nog op teren, maar na de brexit hebben ze niks meer om in de melk te brokkelen …… UK heeft helemaal niks en is dan echt een eiland, meer niet! (Die van hun 1e levensbehoefte “Eten”van de EU afhankelijk zijn)

  Dus hun toevoerkanalen voor hun 1e levensbehoefte word vele malen duurder en dat gaat de Brit merken in zijn portemenee, waarna ze weer Sociaal gaon stemmen en weer willen meedoen in de EU …….. maor nu vertrouwen ze nog “Rechts, met Ikke, ikke, ikke en laat de bevolking maor stikken”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).