Utrecht Summer School-student kan in één zomer de wereld over | De Utrechtse Internet Courant Utrecht Summer School-student kan in één zomer de wereld over | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht Summer School-student kan in één zomer de wereld over

Utrecht Summer School-student kan in één zomer de wereld over

Ook deze zomer komen zo’n 3000 studenten naar Utrecht voor de 29ste editie van de Utrecht Summer School, die 10 juli officieel van start gaat. “Utrecht Summer School loopt vooruit op een mondiale trend: studeren op meerdere plekken in één zomer”

De Utrecht Summer School heeft het cursusaanbod verder uitgebreid en kijkt ook steeds meer over de grenzen. Er waren al samenwerkingen met andere universiteiten in Europa, onder andere in Florence en Berlijn, en dankzij samenwerkingen met partneruniversiteiten kunnen studenten nu ook in één zomer studeren aan topuniversiteiten op verschillende continenten. Dus bijvoorbeeld eerst een paar weken in Utrecht studeren en daarna een paar weken aan de Fudan University: een topuniversiteit in Shanghai.

De specialiteiten van verschillende universiteiten worden door de Utrecht Summer School gecombineerd in één cursus. “Hiermee loopt de Utrecht Summer School vooruit op een mondiale trend: studenten willen tijdens hun zomervakantie steeds méér tijd besteden aan studie, maar ze doen dat wel graag op verschillende plekken”, aldus Jeroen Torenbeek, directeur van de Utrecht Summer School. Zo zien ze ook nog iets van de wereld en proeven ze van verschillende culturen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).