Utrecht wil sportpark Wesley Sneijder behouden voor voetbal nu DHSC stopt Utrecht wil sportpark Wesley Sneijder behouden voor voetbal nu DHSC stopt

Utrecht wil sportpark Wesley Sneijder behouden voor voetbal nu DHSC stopt

Utrecht wil sportpark Wesley Sneijder behouden voor voetbal nu DHSC stopt
Archieffoto DHSC
De gemeente Utrecht wil dat er gevoetbald blijft worden op sportpark Wesley Sneijder, nu bekend is geworden dat DHSC stopt. Omdat het vinden van een nieuwe club waarschijnlijk tijd kost, wordt ook gekeken naar een tijdelijke invulling voor de velden in Ondiep.

De gemeente Utrecht wil dat er gevoetbald blijft worden op sportpark Wesley Sneijder, nu bekend is geworden dat DHSC stopt. Omdat het vinden van een nieuwe club waarschijnlijk tijd kost, wordt ook gekeken naar een tijdelijke invulling voor de velden in Ondiep.

Eerder deze maand maakte de Dos Holland Stichtse Boys Combinatie (DHSC) bekend ermee te stoppen. “Gezien de nijpende – financiële – situatie van DHSC heeft het bestuur hiertoe moeten besluiten”, is te lezen op de website van de Utrechtse voetbalvereniging.

De gemeente schrijft dat de ‘financiële en bestuurlijke problemen’ van DHSC zó groot zijn dat er geen toekomst meer is voor de club. “Daarmee verdwijnt helaas een stukje Utrechtse voetbalgeschiedenis van de voetbalverenigingen Dos Holland en Stichtse Boys.”

Tijd

Nu de club stopt is er ook geen invulling meer voor het sportpark aan de Thorbeckelaan. De gemeente wil dat er gevoetbald blijft worden op de velden en gaat de komende tijd in gesprek met andere verenigingen.

Omdat de afwikkeling van DHSC en het vinden van een nieuwe gebruiker enige tijd kost, zal er waarschijnlijk nog geen nieuwe club zijn gevonden voor de start van het nieuwe seizoen. “Met SportUtrecht en andere maatschappelijk partners gaan we in gesprek over de mogelijkheden voor een (tijdelijk) sport- en beweegaanbod op het sportpark”, schrijft het college.

10 Reacties

Reageren
 1. Inez

  De kosten voor sportverenigingen stijgen flink veldhuur gaat vanwege het Utrechtse begrotingstekort enorm omhoog en dit naast hogere energie lasten maakt het voor huidige verenigingen al moeilijk laat staan voor een nieuwe vereniging.

 2. Lisa

  Hier gewoon tyiny houses of duurzame tijdelijke woonunits op zetten. Er is behoefte aan woningen (in combi met groen); een toplocatie daarvoor, centraal in de stad.

 3. Wim

  @ Lisa

  Ruimte optimaal benutten voor. Toren van 50 verdiepingen neerzetten.

 4. Vak J

  Natuurlijk moet er een nieuwe club worden opgericht in deze volkswijk. Als je ziet wat voor moeite de Gemeente heeft gedaan om de clubs in Hoograven en Papendorp ( Magreb) heeft gedaan, dan moet dat voor Ondiep geen problemen opleveren.

  Als voorzitter Hans Spekman, de nog enige levende echte Pvda ‘er.

 5. Daniella

  Daar hebben de kinderen en ouderen wat aan lisa

 6. Bart

  Hockeyclub

 7. Pee

  @Lisa
  Nog meer co2.
  In combinatie met groen kan je helemaal wel vergeten.

 8. Peter

  Mooi park voor EDO dat nu zijn velden moet delen met een hondenclub.

 9. Piet

  Er zijn 22 voetbalclubs in de gemeente Utrecht, direct eentje minder. Er is echt wel een andere club die deze spelers kan opvangen. Laten we deze ruimte optimaal besteden voor andere doeleinden en het geld voor de minder bedeelden of de cultuursector die het een stuk moeilijker heeft.

 10. Koel Hoofd

  @Lisa @Piet @Wim
  Er wordt daar al meer dan honderd jaar gesport.

  Grondwet Artikel 22 lid 1:
  De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.

  Sportfaciliteiten bevorderen de volksgezondheid en is daarmee een maatregel welke de overheid moet inzetten om de volksgezondheid te bevorderen,

  Lid 2:
  Bevordering van voldoende woongelegenheid is voorwerp van zorg der overheid.

  Dat klopt, ze maken zich er al jaren zorgen over maar doen er weinig concfreets aan anders dan de zorgen nog groter maken.

  Lid 3:
  Zij schept voorwaarden voor maatschappelijke en culturele ontplooiing en voor vrijetijdsbesteding.

  Vrijwilliger bij de sportvereniging zijn is zowel een maatschappelijke culturele ontplooiing als vrijetijdsbesteding.

  Dus de gemeente weet in dit geval wel wat ze moet doen, prioriteiten stellen.

  @Vak J
  goed idee.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).