Utrechter verkoopt 300 containers vol met zand aan sjeiks in Qatar: “De deal van mijn leven” | De Utrechtse Internet Courant Utrechter verkoopt 300 containers vol met zand aan sjeiks in Qatar: “De deal van mijn leven” | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter verkoopt 300 containers vol met zand aan sjeiks in Qatar: “De deal van mijn leven”

Utrechter verkoopt 300 containers vol met zand aan sjeiks in Qatar: “De deal van mijn leven”
De Utrechtse ondernemer Ben Agterberg heeft 300 containers vol met zand verkocht aan sjeiks in het woestijnland Qatar. “Het is de grootste deal in mijn leven.”

De Utrechtse ondernemer Ben Agterberg heeft 300 containers vol met zand verkocht aan sjeiks in het woestijnland Qatar. “Het is de grootste deal in mijn leven.”

Agterberg verkoopt niet zomaar zand, maar speciale paardensportbodem. Een mix van kwaliteitszand, geotextiel en al naar behoefte met fibers. Hij doet dit al tientallen jaren en is al vaker in het buitenland geweest. Maar dit heeft hij nog nooit meegemaakt: “Ik kan maar heel kort praten”, vertelt Agterberg aan de telefoon. Hij moet keihard doorwerken om alle containers te vullen met zand: “Voor zaterdag moet ik nog 80 containers gevuld hebben, dan vertrekt de boot naar Qatar.”

Enkele weken geleden werd de nuchtere Agterberg plotseling uitgenodigd: “Enkele van die gasten belde me op. Ze betaalden een vliegticket van 1500 euro voor me zodat ik kon langskomen. De paardensport is groot in het Midden-Oosten en ze vroegen mij om de paardensportbodems te bekijken.” De bodem is de zandlaag in de bak waar wedstrijden en trainingen worden gereden. “Ik zag daar meteen dat de bodems van een slechte kwaliteit waren, ze waren al ouder en afgeschreven. Ik zei dat ik het kon verhelpen, maar dan moesten ze het zand wel kopen bij mij in Nederland.”

“Een week later stonden de sjeiks bij mij in Utrecht. Ik ben heel nuchter maar ik was toch een beetje beduusd. Ik heb ze een prijs gegeven en drie dagen later had ik de opdracht. Nu ben ik constant containers aan het vullen. Ze hebben niet alleen het zand gekocht, maar ook onderhoudscontracten voor de komende jaren. Het is een werelddeal!”

Archieffoto Agterberg
Archieffoto Agterberg
Archieffoto Agterberg
Archieffoto Agterberg

17 Reacties

Reageren
 1. Lachende Frans

  Fantastisch verhaal.
  Gefeliciteerd, mooi.

 2. jwb

  Zand is hier in feite bijzaak. Deze man verkoopt een kwaliteitsproduct namelijk “een rijbodem”. Elke manegehouder weet hoe belangrijk dat is. Chapeau !!

 3. Ruth Brouwer Osteopathie

  Dat is nog eens gaaf!

 4. andreas

  Mooi voor meneer Agterberg natuurlijk maar met een land waar een paard van een sjeik meer rechten heeft dan een ingevlogen (lees goedkope onderbetaalde) medewerker. Zou ik geen zaken willen doen.

 5. Wim Colijn

  Ik denk dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om zaken te doen met Qatar. Enkele liters paardensperma moeten toch ook aan de man te brengen zijn, lijkt me! Of anders secondenloten!

 6. Hans Jacobs

  Zo krijgen we nog iets terug van het geld dat we ELKE keer als we tanken die kant op sturen…
  Los daarvan, mooie opdracht!

 7. Joris

  Zand verkopen aan woestijnbewoners blijft goed klinken. Gefeliciteerd.

 8. Roderick

  Prachtig bedrijf Agterberg!

 9. Kat.

  Wauw. Gefeliciteerd ! Zal een hele inkomen zijn want zand is duur en dan nog naar het buitenland ! Konden wij dat maar betalen voor een goedde bak :’) veel plezier met het bijhouden !^^

 10. Hugo

  gefeliciteerd Ben hebben we toch nog iets geleerd op de oude gracht bij Ad

 11. Peter

  Prachtige deal en opent zeker deuren daar weer. Mooi om te lezen.

 12. bartje

  Mooie deal… ik wil wel mee voor t onderhoud

 13. 's Jean

  Geachte heer Agterberg,
  Proficiat met deze mega opdracht, wat getuigt dat u een kwaliteitsproduct levert. Wellicht nodigt dit Qatar uit voor een follow-up!

  Ik wens u alle succes in de verscheping en het onderhoud.

 14. GoodForU

  @andreas Lul niet, wees gewoon blij voor deze beste man!

 15. s

  Gefeliciteerd!, maar is deze man ook niet betrokken bij de rampzalige grasmat In het Philips stadion?

 16. ali

  Laat deze arabier eerst zijn eigen volk eens goed te eten geven. Of vluchtingen uit sirye helpen met opvang in plaats zijn geld uit te geven aan zand. Ene volk sterf van de honger andere volk zoals deze gast veegt zijn billen af met geld. Natuurlijk goed zaken doen voor de verkoper.

 17. Patrick Doli

  Geweldige deal!. Mag je trots op zijn. Niet alleen op de deal, maar ook zeker op een top product.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).