Utrechters applaudisseren voor medewerkers in de zorg en andere vitale beroepen | De Utrechtse Internet Courant Utrechters applaudisseren voor medewerkers in de zorg en andere vitale beroepen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechters applaudisseren voor medewerkers in de zorg en andere vitale beroepen

Utrechters applaudisseren voor medewerkers in de zorg en andere vitale beroepen
Foto: Bas van Setten
Ook Utrechters deden mee aan de oproep om te applaudisseren voor zorg- en andere medewerkers die belangrijk werk doen tijdens de coronacrisis.

Ook Utrechters deden mee aan de oproep om te applaudisseren voor zorg- en andere medewerkers die belangrijk werk doen tijdens de coronacrisis.

Met de hashtag #applausvoordezorg werd een oproep gedaan om heel Nederland te laten klappen voor mensen die hard werken in deze tijd van strenge maatregelen tegen corona.

Om 20.00 uur werd in heel het land daarom geklapt voor supermarktpersoneel, de vuilnisman, zorgmedewerkers en alle anderen die de maatschappij draaiend houden. Eerder op de avond werd ook al een spandoek opgehangen door supporters van FC Utrecht.

10 Reacties

Reageren
 1. Jezus Red

  Bidden voor alle hulpverleners is nog belangrijker. #bidvoordezorg

 2. remco

  lijkt me belangrijker om niet de supermarkt leeg te trekken voor deze mensen klaar zijn met werken. #hamsternietvoordezorg

 3. erwin

  @remco: alsof mensen in de zorg alleen maar overdag werken en ‘s avonds dan boodschappen gaan doen en alles op is…
  overigens worden veel supermarkten ‘s avond bevoorraad en is er juist ‘s avonds genoeg.

 4. Bromsnor

  Mijn dank gaat uit naar iedereen in de retail en logistiek.

 5. trol

  Erwin….gaat toch om iedereen die gewoon doorwerkt….Bovendien komen die hamsteraars dagelijks terug…omdat ze niet kunnen nadenken…je kan prima voor 3 weken of langer boodschappen doen, maar dat is meer dan een kar wc papier. de ironie.

  Daarnaast loopt de logistiek spaak door het gedrag en komen verschillende type producten op verschillende momenten.

  Hopelijk zijn alle aplaudiserenden zich nu wel aan de social distance aan het houden….waar daar merk ik nog maar weinig van. (lekker met hele gezin naar de jumbo bijvoorbeeld)

  Opvallend is wel welke beroepen belangrijk zijn. Vooral de beroepsgroepen die al onder druk stonden…laat dit een wakeup call zijn.

 6. [email protected]😉

  Toch iets meer waardering en minder bezuinigingen op deze belangrijke beroepsgroepen.

 7. Hetty

  Redactie DUIC, is U bekend, dat er een mail rondgaat van DUIC, die oproept Euro 5,- te doneren via een QR-code? Ik weet niet, of het van DUIC is, of dat het een Spam-mail is. Ik heb deze mail vandaag ontvangen, Dit wilde ik even doorgeven.
  Hartverwarmend, dat zoveel Nederlanders, en ook Utrechters gehoor hebben gegeven aan de applaus-hulde voor de zorg en alle ander helden.

 8. Koel Hoofd

  Persoonlijk zou ik het leuker vinden voor de zorg sector als ze gewoon het betere loon en arbeidsvoorwaarden zouden krijgen waar ze al jaren om vragen.
  In plaats van een applaus zodat de klapper zich goed kunnen voelen omdat “andere landen dat ook doen”. #metoonaapen

  Excuses voor mijn sarcasme, maar juist dankzij jarenlangen draconsiche bezuinigingen die de politiek de zorg heeft opgeleged, is er nu een coronaprobleem. Er zijn meerdere ziekenhuizen met IC afdelingen failliet gegaan (dankzij door de politiek opgelegd beleid). Die afdelingen en zorgverleners zijn nu heel hard nodig, maar de politiek vond ze enkele maanden geleden nog helemaal overbodig.

 9. Cico

  Lieve mensen, aub niet hamsteren. De voorraad van de Voedselbank is voor een groot deel afhankelijk van de lokale supermarkten. De Voedselbank helpt veel mensen met lichamelijke problemen, die momenteel thuis in quarentaine zitten.

 10. MJPD

  Leuk al dat geklap, maar kan er a.u.b. worden opgetreden tegen dat gehamster in Utrechtse supermarkten? Supermarkt AH in Lunetten bijvoorbeeld, hele schappen met mayo, pleepapier, conserven en diepvriesproducten compleet leeggeroofd als je ‘s avonds na je werk je boodschappen gaat doen.

  Supermarkten, die momenteel bakken met geld verdienen dankzij deze Coronacrisis, dienen hun verantwoording hierin te nemen. Maximaal 3 artikelen van bepaalde producten, 1,5 meter afstand houden in de kassarij, speciale tijden voor ouderen, dat soort dingen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).