Sterrenrestaurant De Librije heeft sinds deze week een bierkaart waar onder andere het Utrechtse biertje Maximus Saison op staat. Biersommelier Rick Kempen vertelt aan nu.nl: “Het imago van bier als dorstlesser bij de Chinees is aan het kantelen.”
De Librije werd dinsdag verkozen tot 38e beste restaurant ter wereld. Het beste gerecht volgens de jury van Restaurant Magazine: de langoustine met kombucha. En het is bij dit gerecht dat het Utrechtse biertje geschonken wordt. “Daarbij serveren we de Maximus Saison 5”, vertelt mede-eigenaar van De Librije Thérèse Boer desgevraagd aan nu.nl “Die is wat droog, heel verfijnd, en bevat niet te veel alcohol. Het bier sluit heel mooi aan bij dit gerecht. Hij ‘begrijpt’ bijvoorbeeld de grondige smaak van het snijboonsap.”
Biersommelier Rick Kempen van Bier&co leidde een proeverij van veertig bieren in het Zwolse restaurant. Boer en twee sommeliers van het restaurant kozen uiteindelijk tien bieren voor op de kaart. Het Utrechtse biertje wordt nu geserveerd bij het beste gerecht in wat gezien wordt als een van de beste restaurants ter wereld.
Bijzonder, ambachtelijk bier is nog een relatieve nieuwigheid, licht Kempen toe. “Tot een aantal jaar geleden was er niet veel diversiteit op biergebied. De grote merken cultiveerden het imago van bier als de dorstlesser bij de Chinees. Gelukkig verandert dat nu in hoog tempo.”
DUIC was al eens op bezoek bij Maximus. Lees het verhaal op pagina 28 in de krant.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.