Utrechtse basisschool OBS Tuindorp per direct dicht vanwege ruim 25 coronabesmettingen Utrechtse basisschool OBS Tuindorp per direct dicht vanwege ruim 25 coronabesmettingen

Utrechtse basisschool OBS Tuindorp per direct dicht vanwege ruim 25 coronabesmettingen

Utrechtse basisschool OBS Tuindorp per direct dicht vanwege ruim 25 coronabesmettingen
OBS Tuindorp. Bron: Google Maps
De Utrechtse basisschool OBS Tuindorp heeft vanwege ruim 25 coronabesmettingen op de onderwijsinstelling besloten de deuren te sluiten. Dit betekent dat de 400 leerlingen nog drie dagen thuisonderwijs krijgen.

De Utrechtse basisschool OBS Tuindorp heeft vanwege ruim 25 coronabesmettingen op de onderwijsinstelling besloten de deuren te sluiten. Dit betekent dat de 400 leerlingen nog drie dagen thuisonderwijs krijgen.

Volgens een medewerker van de school in Utrecht-Oost zijn vijf leerkrachten besmet en meer dan twintig kinderen. Vorige week donderdag vielen de eerste besmettingen op en in het weekend werden dat er meer. Daarom is besloten om de deuren van de school woensdag te sluiten. Waar de leerlingen en leerkrachten besmet zijn geraakt is niet bekend.

Voor aanvang van het besluit is er overleg geweest met de medezeggenschapsraad, waarin een aantal ouders zitten, en het schoolbestuur. Ook de GGD zou het besluit steunen.

Vakantie

Volgende week begint de zomervakantie. Dit betekent dus dat de 400 leerlingen van OBS Tuindorp nog drie dagen thuisonderwijs krijgen.

Ook gaat de musical en het gezamenlijk afscheid nemen van de kinderen van groep 8 niet door. Of dit op een later moment gaat plaatsvinden wordt nog overlegd.

12 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Besmet is nog niet ziek.

 2. Baliekluiver

  Gaan we nou alles éen voor één sluiten, of is er in Den Haag nog iemand met verstand van zaken die ziet dat per direct een nieuwe lockdown de enige echte oplossing is voor deze puinhoop?

 3. Theo

  Stoppen met testen, dat lijkt me een betere oplossing.

 4. Piet

  @Katja inderdaad maar besmet is wel besmettelijk. En aangezien die kinderen allemaal broertjes en/of zusjes hebben en naast ouders vaak opa en oma waarvan sommige met een slechte weerstand. Lijkt het mij wel verstandig dit zo snel mogelijk de kop in te drukken.

 5. Moniek

  @ Katja
  Besmet is inderdaad nog niet meteen ook ziek, maar met een R boven de twee neemt het aantal besmettingen zonder flinke maatregelen wel heel erg snel toe, en dus het aantal zieken ook. Long covid is echt geen pretje!
  @ Baliekluiver
  Een nieuwe lockdown krijgt dit kabinet niet meer gedaan zonder enorme tegenstand. En dus blijft het bij geknutsel in de marge,

 6. JdV

  Een lockdown is onnodig. Net zoals op kinderdagverblijven moet het onderwijs uitsluitend toegankelijk zijn voor volledig gevaccineerde kinderen. Uiteraard is er geen verplichting tot vaccineren. Kinderen zonder vaccinaties kunnen prima op afstand onderwijs volgen.

 7. Moniek

  @JdV
  Helemaal eens, ook ik ben wel te vinden voor slechts toegang voor gevaccineerden in onderwijs en kinderdagverblijf. En zo zijn er wel meer instellingen te vinden, zoals men heel verstandig in Frankrijk van plan is. Tegenstanders zullen wel beginnen te miepen over discriminatie, maar hier is het spreekwoord over zachte heelmeesters van toepassing.

 8. Mindy

  @ Moniek

  Er zijn toch al kinderdagverblijven die kinderen niet toelaten die niet gevaccineerd zijn voor bijv. BMR of DKTP?

 9. drexciya

  @JdV
  Vergeet u gemakshalve dat er meer risico’s zijn voor de genoemde groep, dan baten met betrekking tot de Covid-19 vaccinatie?
  @Moniek
  Dit draait niet om discriminatie, maar afweging van risico’s.

  En laten we niet vergeten dat de vaccinatie toch niet zo goed werkt, als men voor doet komen. Cijfers uit Israël zijn, wat dat betreft, een aandachtspunt.

 10. Koel Hoofd

  Is er misschien een relatie met bezoekers van het superspread event van het verknipte festival?

 11. Moniek

  Ja Mindy, ik bedoelde het in het algemeen. Helaas zijn niet alle kinderdagverblijven al zo consequent. Alle onderwijsinstellingen zouden het ook moeten zijn. En er is nog veel meer te bedenken. Maar ik hoor het gemiep al opsteken.

 12. Piet

  @koel wat denk je zelf, dat leerlingen van groep 7 & 8 basisschool naar een dancefestival gaan, ff lekker uit mijn plaat gaan op deep house of techno?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).