Utrechtse thuiszorgaanbieder ‘levert geen goede zorg’ en moet cliënten overdragen aan collega’s Utrechtse thuiszorgaanbieder ‘levert geen goede zorg’ en moet cliënten overdragen aan collega’s

Utrechtse thuiszorgaanbieder ‘levert geen goede zorg’ en moet cliënten overdragen aan collega’s

Utrechtse thuiszorgaanbieder ‘levert geen goede zorg’ en moet cliënten overdragen aan collega’s
De thuiszorgaanbieder Fast & Easy Care uit Utrecht mag geen cliënten meer aannemen of behandelen. Dat oordeelde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op basis van inspectiebezoeken. Voor 2 november van dit jaar moeten alle cliënten bij een andere zorgaanbieder zijn ondergebracht.

De thuiszorgaanbieder Fast & Easy Care uit Utrecht mag geen cliënten meer aannemen of behandelen. Dat oordeelde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op basis van inspectiebezoeken. Voor 2 november van dit jaar moeten alle cliënten bij een andere zorgaanbieder zijn ondergebracht.

Eerder berichtte DUIC al dat Fast & Easy Care geen nieuwe cliënten meer mocht aannemen vanwege de ‘grote tekortkomingen’ in de zorg. Zo zouden bepaalde medische handelingen worden uitgevoerd door mensen die hier niet bevoegd voor waren. Er zou geen duidelijk overzicht in het toedienen van medicatie zijn en ook zouden cliënten niet in hun eigen dossier kunnen kijken.

Fast & Easy Care mag pas weer cliënten aannemen als er na een toetsing door de inspectie is vastgesteld dat de zorgaanbieder aan de normen voldoet. Ook moet de zorgaanbieder alle cliënten binnen drie weken overdragen aan een andere zorgverlener; die termijn loopt af op 2 november 2022.

“Wij zijn van mening dat het besluit tot het nemen van deze maatregel niet eerlijk verlopen is”, reageert Fast & Easy Care op de aanwijzing. Die zou een verbeterplan in werking hebben gezet en zou verpleegkundigen bij hebben geschoold. “Wij hebben geconstateerd dat de inspectie deze stukken niet heeft meegenomen in hun overweging.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Hou op zo achterlijk met kwetsbare en afhankelijke mensen om te gaan.
  Zorg voor mekaar.

 2. Klaasjan

  Laat deze cowboy na de overdracht maar gauw failliet gaan.

 3. Koel Hoofd

  De zoveelste uitwas van privatisering van de zorg.
  Dat hele systeem is zo lek als een mandje, maar de politiek boeit het al sinds het begin (na eeuwisseling) niet maar wil nog meer privatiseren om de zorg ‘betaalbaar’ te houden over de ruggen van de meest kwetsbare inwoners…
  Het is echt niet gek dat er tekorten zijn in de zorg die steeds nijpender worden.

 4. Kees Truijens

  Tsja, dat krijg je als je de zorg privatiseert.

 5. Rob H.

  De vrije markt apologeten zie je nooit, in zo’n topic.

 6. Nina

  Gelukkig is er voldoende plek bij de andere thuiszorgorganisatie. Dat scheelt.

 7. Koel Hoofd

  @RobH
  Natuurlijk zie je die vrije markt apologeten bij dergelijke topics niet!
  De vrije markt loslaten op kwetsbare mensen die zorg nodig hebben is feitelijk een misdaad.
  De vrije markt draait namelijk om zoveel mogelijk geld verdienen over de ruggen van anderen, in dit geval de meest kwetsbare mensen die afhankelijk zijn van derden.
  Zelfs onze radicale Scherpschutter in Stadskanaal vind dat een brug te ver en zwijgt hier in alle talen.

 8. Klaasjan

  U bedoelt het naar ik hoop cynisch, Nina? Men weet in dit soort uitgeknepen bedrijven niet hoe men het georganiseerd moet krijgen en de zorgmedewerkers zijn daar de klos als ze er nóg meer “cliënten” bij krijgen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).