Verpleegkundige Joy-Ann Duursma als eerste in Utrecht ingeënt tegen coronavirus Verpleegkundige Joy-Ann Duursma als eerste in Utrecht ingeënt tegen coronavirus

Verpleegkundige Joy-Ann Duursma als eerste in Utrecht ingeënt tegen coronavirus

Verpleegkundige Joy-Ann Duursma als eerste in Utrecht ingeënt tegen coronavirus
Ook in Utrecht is woensdag de eerste persoon gevaccineerd tegen het coronavirus. Joy-Ann Duursma is verpleegkundige op de corona-afdeling van het UMC Utrecht en kreeg om 14.00 uur de injectie. Daarmee is een start gemaakt met het vaccineren van honderden Utrechtse zorgmedewerkers.

Ook in Utrecht is woensdag de eerste persoon gevaccineerd tegen het coronavirus. Joy-Ann Duursma is verpleegkundige op de corona-afdeling van het UMC Utrecht en kreeg om 14.00 uur de injectie. Daarmee is een start gemaakt met het vaccineren van honderden Utrechtse zorgmedewerkers.

Duursma zei na de prik blij te zijn dat ze gevaccineerd is. “Het is een bijzonder moment en ik ben blij dat het gebeurd is”, aldus Duursma. “Ik heb geen moment getwijfeld en alle vertrouwen in het vaccin. Hopelijk kan de samenleving nu weer normaal worden.”

De eerste 3.000 vaccins werden woensdagochtend onder politiebegeleiding vanuit Oss naar Utrecht vervoerd. Vervolgens zijn ze vanuit het UMC Utrecht verdeeld over het Diakonessenhuis, het St. Antonius Ziekenhuis en het Meander Medisch Centrum. De ziekenhuizen gaan vanaf nu beginnen met het vaccineren van hun medewerkers. Vandaag worden in het UMC 204 van hen ingeënt.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De eerst zorgmedewerkers wachten op hun vaccinatie

De groep zorgverleners die komende week in de ziekenhuizen gevaccineerd wordt, bestaat uit het vaste team medewerkers en uit personeel dat langdurig wordt ingezet in de directe zorg aan coronapatiënten op de spoedeisende hulp, de intensive care of elders in de coronazorg.

Priklocaties

De eerste vaccinatie in Nederland was vanochtend in Veghel, waar de 39-jarige zorgmedewerker Sanna Elkadiri de inenting kreeg toegediend. Naast inenting van ziekenhuispersoneel wordt woensdag gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen.

Met ingang van 15 januari moeten alle 25 GGD-priklocaties in Nederland in gebruik zijn genomen. Na de groep zorgmedewerkers uit verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, worden ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning uitgenodigd om een afspraak te maken voor vaccinatie.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Alain

  Goed bezig, die Joy-Ann!

  Ik schat haar in als Millennial, wat maar aangeeft dat die generatie absoluut niet de kwaadsprekerij verdient die het vaak krijgt.

  Bedankt voor je werk in de zorg, goed dat je die prik hebt gehaald/gekregen en dat Den Haag maar eens op wat loonsverhoging mag aansturen!

 2. Hans

  Joy-Ann Duursma.
  Gefeliciteerd! Wat een mijlpaal dat ons zorgpersoneel, de mensen die in de frontlinie staan om het coronavirus te bestrijden gevaccineerd worden. Ons zorgpersoneel, zusters, broeders, dokters staan immers pal om diegenen die het slachtoffer geworden zijn van deze ziekte te helpen en om hen te helpen weer te genezen. Volkomen terecht dat nu eindelijk de mensen in de zorg als eersten beschermd gaan worden tegen infectie door dit virus. Nu nog een substantiële salarisverhoging voor de grondtroepen en ik ben tevreden.
  Heel veel succes en sterkte gewenst!

 3. Scherpschutter

  En? Leeft ze nog? 😉

 4. Rabe

  Goed dat het vaccineren eindelijk is begonnen, maar waarom steeds die beelden op tv. Iedereen weet hoe zo’n spuit gezet wordt. Ik wordt naar van die beelden te pas en te onpas. We weten dat het van start is gegaan, nu verder met ander nieuws.

 5. RvD

  Voor zover ik kan nagaan liggen er ongeveer 200 corona patienten in de genoemde ziekenhuizen (bron AD, eind december). Maar er worden 3.000 vaccins afgeleverd. Zijn er 15 medewerkers direct betrokken per corona patient? Of (als dit al beide doses zijn) 7,5 per corona patient? Zijn er echt zoveel verpleegkundigen DIRECT betrokken bij de Corona zorg?

  Uiteraard heb je 24/7 zorg (dus een 5 ploegendienst), maar zelfs op een IC staat er 1 verpleegkundige per 2 bedden en op een verpleegafdeling is dat veel minder.

 6. Joep

  @ RvD

  Kort antwoord: Ja! Er zijn zoveel personeelsleden betrokken bij 1 Coronapatiënt als je het gemiddelde berekent (anders natuurlijk dan meteen de praktische werkelijkheid: er staan natuurlijk geen 15 man tegelijk naast een bed). Daarom is ook iedere patiënt er 1 teveel en zijn 10 extra Covid-patiënten per ziekenhuis dus een probleem. Iets dat veel reaguurders niet lijken te begrijpen

 7. Inez

  RVD; Je berekening is nutteloos. Het gaat er natuurlijk ook om dat zoveel mogelijk mensen gevaccineerd worden, zodat we de Corona het land uit kunnen krijgen.

 8. UTRECHTSE JANTJE

  Ik vermoed dat alle Verzorgenden , de afgelopen maanden ver boven hun krachten hebben gepresteerd ! En daar zou best wel eens , een verbeterd loon tegenover mogen staan vind ik ……

 9. Hans Grijseels

  Ik vind het bijzonder irritant dat mijn reacties nooit getoond worden.

 10. Vingervlug

  @ hans

  Mijn berichten ook zelden

 11. UTRECHTSE JANTJE

  Beste @Hans Grijseels en @Vingervlug … bij mij is dat één keer het geval geweest , totdat ik mezelf realiseerde dat ik niet op ,, verzenden ,, had geklikt … verder staan mijn berichten er wel altijd in hoor … vriendelijke groet hé …..

 12. Manou De R.

  Er zou een gedegen vaccinatie-campagne van de overheid komen en tot nu toe heb ik daarvan niks gezien. Wat we wel elke dag zien zijn versnipperde berichten in de media maar al die berichten en bovenal irritante pusherige filmpjes zijn niét ééns van de overheid. Ook hier laat de overheid dus weer verstek gaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).