Video: ‘Agenten in burgerkleding worden belaagd in Kanaleneiland’ Video: ‘Agenten in burgerkleding worden belaagd in Kanaleneiland’

Video: ‘Agenten in burgerkleding worden belaagd in Kanaleneiland’

Video: ‘Agenten in burgerkleding worden belaagd in Kanaleneiland’
Op sociale media circuleren videobeelden waar agenten in burgerkleding in Kanaleneiland op te zien zouden zijn en belaagd worden. De politie wil geen commentaar geven op de video; ze willen niet bevestigen of ontkennen dat het om politiepersoneel gaat.

Op sociale media circuleren videobeelden waar agenten in burgerkleding in Kanaleneiland op te zien zouden zijn en belaagd worden. De politie wil geen commentaar geven op de video; ze willen niet bevestigen of ontkennen dat het om politiepersoneel gaat.

Op de video is te zien hoe meerdere mannen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland achtervolgd en uitgescholden worden. Het zou om agenten in burgerkleding gaan. De beelden worden massaal gedeeld op sociale media, onder andere PVV-leider Geert Wilders heeft de video op Twitter geplaatst.

De politie in Utrecht laat weten de video te kennen, maar zegt ook dat het niet verstandig is om te reageren op de beelden.

35 Reacties

Reageren
 1. Quinte.

  Gezichten van de filmers staan mooi in de weerspiegeling van de autoruiten. Het wordt tijd dat onze politie wat meer rechten krijgt. Als agent weg moeten lopen voor dit tuig is natuurlijk schandalig.

 2. TeringJantje

  Wat een uitgebreide woordenschat hebben deze amoebe’s toch! Maar dit lijkt me toch gewoon belediging en kun je ze toch minimaal een prent voor geven? Ik ken gevallen waarbij het woord “mierenneuker” al een bon opleverde!

 3. Jack

  wat is het gezag toch lachwekkend in dit land..

 4. Alexander

  Tja. Het resultaat van decennia lang wegkijken en politiek correct handelen. Je oogst wat je zaait. Dit gaat niet weg, sterker zal alleen maar meer worden. Helaas. 🙁

 5. MJPD

  @Quinte
  De politie en handhaving hebben rechten genoeg. Het is enkel de wil om te handhaven, maar er wordt liever weg gekeken en bekeuringen uitgedeeld aan gezinnen en studenten.

 6. G. de Vries

  Normaalste zaak van de wereld op K’eiland: schelden. Is het geen ‘ge-homo-gescheld’ dan wel ‘ kanker dit en dat’. Zielige vertoning en de degene die scheld maakt zich totaal belachelijk; het werkt op je lachspieren. Het is ook altijd dezelfde riedel die ze uitkramen, zelfs Mr Bean heeft een grotere vocabulaire.
  Pluim voor de agent die zich niet uit ‘z’ n tent laat lokken’ door dit lafste hondje uit de ‘gang’ die effe het pootje optilt om nerveus te pissen.
  De herkomst, maker van het filmpje kan de politie toch wel achterhalen?

 7. Jeroen

  Wanneer doet iemand in Nederland wat aan de jeugd zonder enige vorm van respect? Allochtoon of autochtoon, maakt niets uit. Heb wat meer respect voor het gezag in Nederland.

 8. Floor

  Die jongens hebben geen grote woordenschat en dan krijg je dit, jammer. Ze zullen er zelf het meeste last van hebben want wie wil dit soort nu in dienst hebben, niemand toch.

 9. Scherpschutter

  Als dit werkelijk agenten zijn dan is het wel te gek voor woorden dat je op deze manier laat wegjagen door een stel 13-jarige krielkippen met het IQ van een amoebe.

 10. Henk

  Floor, dit tuig zit niet te wachten op een keurig dienstverband. Hebben andere verdienmodellen.

 11. Jan

  Dit heet belediging van een ambtenaar in functie.
  Volgens artikel 261 wetboek van strafrecht staat hier Max €8000 boete of 4 maanden gevangenisstraf op.
  Waarom worden die gasten niet opgepakt en voorgeleid?

 12. Vilma

  Waarom loopt ie weg?

 13. Wendy

  Leuke buurt is dat toch. Zelfs in de bibliotheek heb ik dit type tuig zien rondlopen. Reden voor mij om daar niet meer te komen

 14. Tom

  Leuk zo’n wijk met veel sociale huurwoningen. Waar komt toch dat idee vandaan dat we daar meer van moeten hebben?
  Het levert louter ellende op. Deze praktijken zie je ook in Overvecht en op andere plekken met veel sociale woningbouw.
  Gemeente doet er goed aan sociale woningbouw zoveel mogelijk te beperken. De stad wordt er prettiger van.

 15. Yoshua

  Een HOAX is het meer niet.
  Ze denken dat het politie mannen zijn van een observatie team.
  Agenten die weglopen voor spelende kinderen dat moet een hoax zijn.

 16. piet

  Ik vind dat de agenten heel knap rustig zijn gebleven en zich niet hebben laten verleiden dooor die [een woord dat ik zou willen gebruiken maar niet doe, omdat deze reactie dan geweigerd wordt].
  Politie, houd alsjeblieft vol in deze wijken!

 17. MJPD

  @Tom
  Ah, het ligt dus aan te veel sociale huurwoningen..? Ik denk dat het met name toch ligt aan “dit type tuig”, wat Wendy aangeeft.

 18. Danny

  Maar als je iets over hun moeder zegt

 19. Fanneke

  Heb een keer melding gemaakt van overlast in die buurt. Drie keer raden wat de politie deed:bonden met de daders. Het scheelde niet veel of ze hadden er koffie bij gehaald.

 20. Bernhard

  Ach, dit is toch wat we willen met z’n allen. Lekker weg blijven kijken en doen alsof het om ‘incidenten’ met ‘jongeren’ gaat. Deze reactie zal ook wel niet door de censuur komen.

 21. Utrecht

  Dit kan ook echt alleen in Nederland, moeten ze eens in de VS proberen.

 22. Dennis

  Alleen keihard aanpakken van dit soort straattuig helpt!
  Geen verzoenende woorden maar harde straffen is het enige dat help.
  De politiek moet niet langer wegkijken maar met wetgeving komen.
  Aan u de kiezer om hier keuzes in te maken.

 23. Frits

  @Bernhard,
  In het artikel, dat qua omvang toch behapbaar is, komen de woorden ‘jongeren’ en ‘incident’ niet voor.

  Ik vraag me af op wie je doelt. Wie noemt dit een incident met jongeren?

  Of ben je in de war met een soortgelijke gebeurtenis gisteren in IJmuiden?

 24. Wim

  Lesje Nederlands van die droeftoeters is bij drie woorden opgehouden.
  Mijn hemel wat een triest stel zeg. En wij winden ons er nog over op ook.

 25. Erik

  Gewoon geen gezag! Slappe hap!

 26. Bernhard

  @Frits: Ik verwees naar de algemene tendens om het bij ongeregeldheden met onopgevoed straattuig over incidenten te hebben, terwijl het om structurele problemen gaat. In dit artikel wordt daar inderdaad niet aan meegedaan.

 27. Utrechter

  Opsporen koste wat het kost en keihard aanpakken schijt hebben aan alle privacy en andere beschermende en pamperende regels waar we in dit land in grossieren.

 28. Ouwe henk

  Oorzaak? Wegkijkhandhaving

 29. Bert

  @quinte

  Dus om dat de politie over het algemeen niet handhaaft en de politiek wegkijkt bij zulke ‘incidenten’, moeten de rest van de burgers nog meer rechten inleveren?

  Gewoon handhaven die hap:

  – 3 strikes out beleid (minderjarig of niet)
  – indien minderjarig, ouders ook vervolgen en elke vorm van toeslag en belastingvoordeel per direct intrekken.

 30. Piet

  Als het agenten in burger zijn willen ze wellicht niet direct bekend worden als agent en daarom geen aanhouding verrichten? En met 1 tegen 20 zonder wapen is het misschien ook wat lastig?

 31. Berend

  Geen agent gezien op de Kanaalstraat vanmiddag, super stuk, volle winkels, geen afstand houden. Waar wordt dan wel gehandhaafd?

 32. Trol

  Berend…is parken en bij studentenflats waar men wel durft te handhaven. Verder is dit gedrag natuurlijk te verklaren vanwege het niet kunnen krijgen van een stageplek en

 33. Don

  @Berend bij het parkeren wordt zeer adequaat gehandhaaft daar zitten ze bovenop lekker met de scan auto rondrijden en bonnetjes achter de ramen plakken of bij het onaangelijnd de hond uitlaten heb je ook een grote pakkans. Kwestie van prioriteiten en cashen natuurlijk.

 34. JdV

  Tja, met een burgemeester die geen prioriteit geeft maar liever thee drinkt met dit soort mensen vraag je er om. Alhoewel de politie niet meer direct wordt aangestuurd vanuit het stadhuis kan de burgemeester als onderdeel van de driehoek wel degelijk beleid bepalen en keuzes maken. En zoals gezegd geeft deze burgervader net zoals zijn collega in 020 er niks om. Handhaven is zooo niet Utrecht.

 35. Bernhard

  @Berend: In Oudwijk bijv. en rondom de IBB wordt flink gehandhaafd. Hier in Overvecht helemaal niets van gezien of gemerkt.

  @Don: Klopt. Ook het uitschrijven van parkeerboetes gaat onverminderd door. Maar dan ook met name buiten de kansenwijken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).