Vierde slachtoffer schietpartij Utrechtse tram overleden | De Utrechtse Internet Courant Vierde slachtoffer schietpartij Utrechtse tram overleden | De Utrechtse Internet Courant

Vierde slachtoffer schietpartij Utrechtse tram overleden

Vierde slachtoffer schietpartij Utrechtse tram overleden
Eén van de zwaargewonde slachtoffers van de dodelijke schietpartij in de tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht is vandaag overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een 74-jarige man uit De Meern.

Eén van de zwaargewonde slachtoffers van de dodelijke schietpartij in de tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht is vandaag overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een 74-jarige man uit De Meern.

In totaal zijn er nu vier dodelijke slachtoffers te betreuren. Eén van de zwaargewonde slachtoffers, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, ligt nog in het ziekenhuis. Het derde zwaargewonde slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein, mocht deze week naar huis.

Via Facebook laat de zoon van het 74-jarige slachtoffer weten dat zijn vader na de aanslag heel erg heeft geleden. “Wat deze man de afgelopen 11 dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk. Hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden dat is onbeschrijfelijk, wij hebben hem vandaag verlost van deze pijn. Hoe moeilijk het ook is voor ons.”

De 37-jarige verdachte, Gökmen T., heeft de tramaanslag in Utrecht bekend. Ook heeft hij verklaard dat hij alleen handelde. Het is nog onduidelijk of er sprake is van een terroristisch motief. Hij wordt nu verdacht van viervoudige moord.

Slachtoffers

Al snel werd bekend dat er drie dodelijke slachtoffers waren bij de schietpartij bij het 24 Oktoberplein in Utrecht. Eén van de drie is Rinke, een voetbaltrainer van DESTO in Utrecht en een ander was de 19-jarige Roos uit Vianen. De identiteit van het derde slachtoffer, een 28-jarige Utrechtse man, werd niet bekend gemaakt.

Donderdag 28 maart, 10 dagen na de aanslag is daar een vierde slachtoffer bijgekomen: de 74-jarige man uit De Meern.

Reactie burgemeester

Jan van Zanen heeft gereageerd op het ‘intens verdrietige bericht’: “Hij vocht anderhalve week voor zijn leven. Afgelopen zaterdag heb ik in het ziekenhuis zijn naaste familie bezocht. Zij leefden tussen hoop en vrees. Ik wens zijn dierbaren, mede namens het Utrechtse gemeentebestuur, alle kracht en sterkte toe. Wij leven mee met hen die hem nu zo moeten missen.”

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. bee

    sterkte aan de nabestaanden,meer kan ik niet zeggen.

  2. Peet

    Vreselijk,,,sterkte,,heel veel sterkte xxxx

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).