Voor de derde keer moet politie in actie komen voor dronken overlastgevers bij Utrecht Centraal Voor de derde keer moet politie in actie komen voor dronken overlastgevers bij Utrecht Centraal

Voor de derde keer moet politie in actie komen voor dronken overlastgevers bij Utrecht Centraal

Voor de derde keer moet politie in actie komen voor dronken overlastgevers bij Utrecht Centraal
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Voor de derde keer in een korte periode moest de politie in actie komen voor een groep beschonken overlastgevers op het Stationsplein in Utrecht. Omdat het om dezelfde personen ging besloten de agenten ze direct aan te houden.

Voor de derde keer in een korte periode moest de politie in actie komen voor een groep beschonken overlastgevers op het Stationsplein in Utrecht. Omdat het om dezelfde personen ging besloten de agenten ze direct aan te houden.

Op 9 november arresteerde de politie zes dronken mannen in het Utrechtse stationsgebied. Zij vielen onder meer passanten lastig en gingen met elkaar op de vuist. Nadat ze na een waarschuwing weer vervelend waren in het stationsgebied werden de zes mannen aangehouden.

Zondag 21 november was er weer een groep mannen aan het drinken, schreeuwen en vechten onder het Bollendak. De politie moest de groep meerdere malen waarschuwen om zich te gedragen en het Stationsplein te verlaten. Voor één man was dat niet genoeg. Hij bleef volgens de politie ‘hinderlijk aanwezig’ en werd daarom aangehouden.

Hardnekkig

Dinsdagavond was het weer raak. “Wederom meerdere meldingen van overlast van een groep hardnekkige drinkebroeders”, schrijft de politie op sociale media. “De overlast bestond onder andere uit hinderlijk bedelen en lastigvallen van winkelend publiek op het Stationsplein.”

Omdat de overlastgevers de afgelopen periode al meerdere keren waren gewaarschuwd besloot de politie de groep direct op te pakken. Vijf personen zijn meegenomen naar het bureau en zij hebben wederom een bekeuring gekregen.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Je kan nu al voorspellen dat de vierde, vijfde en zesde keer ook gaat komen. Ben toch wel benieuwd naar de achtergrond van deze mensen…

 2. Hetty

  Als dit nog veel vaker gaat gebeuren, kunnen ze het bollendak beter omdopen tot Bierdak ! Voor mij een reden, deze plek te mijden en de uitgang Croeselaan te nemen.

 3. RABE

  Waarom zetten ze deze mensen niet een paar dagen en nachten samen in een cel. Dan raken ze op elkaar uitgekeken en kunnen ze geen overlast veroorzaken.

 4. Lombokker

  Als die lui zo hardleers zijn zou je zeggen, zet maar eens wat langer vast in plaats van ze met een proces verbaal weer op straat te zetten.

  Maar dat zal wel weer schending van hun mensenrechten zijn.

 5. Bernhard

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, blijkt eens te meer. Paar nachten vastzetten, 40 uur HC schoonvegen en daarna een geviedverbod van een jaar. Dat maakt misschien nog een beetje indruk.

 6. Matt

  Ze lopen o.a. te bedelen en krijgen een… bekeuring. Waarna ze dus opnieuw moeten gaan bedelen om die bekeuring te betalen waarna… enzovoort. Gebed zonder end. En dat terwijl de politie de komende tijd ook nodig is voor handhaving van verdergaande corona-maatregelen.

 7. Moniek

  Wel eens van het begrip preventie gehoord? In dit geval dus continu een BOA of politieman/vrouw op het plein neerzetten.

 8. Ronald A.J. van den Berg

  Het is tijd voor 24/7 aandacht voor dit plein, anders wordt het blijvend onaantrekkelijk, en daarmee des te leuker voor criminelen, dealers etc.
  Publiek zou ook moeten worden voorgelicht geen sigaretten of geld te geven aan bedelaars, en goed op handtas etc. te letten, en aangifte/melding te doen van diefstallen, overlast, nafluiten, intimidatie, dealen, openbare dronkenschap, vervuiling etc.
  Om de paar uur de overlasthoekjes even aanpakken werkt ook, hoeft niet persé met politie, je kan ook s nachts even met een veegwagen om de ronde zitelementen heen, of de bij overlastgevers populaire plekken zoals de ronde fontein nat maken, bij voorkeur s ochtends als bedelaars ten opzichte van normaal publiek in de meerderheid zijn en iederéen lastig vallen die op het plein loopt,met als gevolg dat mensen zo’n plek gaan mijden. Je kan ook de NS’ers die voor de ingang van station gaan roken vragen om iets verder het plein op te gaan. Politiehond juist daar s nachts uitlaten is ook fijn. Ook zijn er terrassen zoals dat van Seafood bar, waar s ochtends een hele groep gaat zitten, af en toe een bedelrondje of plaspauze op het plein houdend. ( toiletten zouden overigens 24/7 open moeten zijn op zo’n plek als Utrecht CS, mensonterend als je daar moet zijn en nergens naar toilet kan )
  Wat niet helpt is als de beveiling van Hoog Catharijne en het station overlastgevers het plein op jagen, mensen die je niet in je winkelcentrum of station wil hebben moeten worden overgedragen aan de politie, niet dat ze gewoon weer verder kunnen gaan op het plein.
  Wat ook zou helpen is toezicht bij de Albert Heijn, Jumbo, Spar, waar dronken mensen en minderjarigen gemakkelijk aan drank kunnen komen, beter een verbod op de verkoop van drank in de supermarkten rondom het station.

 9. Koel Hoofd

  De nieuwe generatie ‘draaideur overlastplegers’ is gearriveerd, maakt HC weer helemaal net zo als vroeger.

  Harde veroordelende reacties, beetje meer empathie is zou fijn zijn.
  Ik neem aan dat die mensen met dit koude weer op die shitplek er niet voor hun lol bedelen en dronken worden. Eens met @Matt. Ze daarvoor ook nog eens beboeten gaat ook niet helpen, want dan moeten ze weer meer bedelen.
  Preventie = zorgen dat mensen dat niet hoeven te doen.

 10. Len

  Het stinkt ook altijd een partij naar pis in de entrees vanaf het stationsplein naar de fietsenstalling. Dus zet voor de opbrengst van de boetes dan in elk geval een Dixi neer

 11. Bernhard

  @Koel Hoofd: Zou misschien empathie voor ze hebben als ze er geen tyfusbende van maakten, voorbijgangers met rust lieten en het hele plein niet onder zouden pissen. Dat je zo arm bent dat je je dagen op straat moet slijten en van de bedelstaf leeft, veroordeel ik niet. Overlast veroorzaken en de openbare ruimte moedwillig laten verpauperen wel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).