Voorstraat en Wittevrouwenstraat hebben rood asfalt en zijn weer open voor verkeer Voorstraat en Wittevrouwenstraat hebben rood asfalt en zijn weer open voor verkeer

Voorstraat en Wittevrouwenstraat hebben rood asfalt en zijn weer open voor verkeer

Voorstraat en Wittevrouwenstraat hebben rood asfalt en zijn weer open voor verkeer
Voorstraat is weer open met een verse laag rood asfalt. Foto: Robert Oosterbroek
De Voorstraat en de Wittevrouwenstraat in Utrecht zijn weer open voor verkeer nadat afgelopen weekend een verse laag rood asfalt is gelegd. De komende tijd vinden er afrondende werkzaamheden plaats om de herinrichting compleet te maken.

De Voorstraat en de Wittevrouwenstraat in Utrecht zijn weer open voor verkeer nadat afgelopen weekend een verse laag rood asfalt is gelegd. De komende tijd vinden er afrondende werkzaamheden plaats om de herinrichting compleet te maken.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de twee straten tussen de Neude en Wittevrouwensingel opnieuw in te richten. De grootste verandering is te zien op de rijbaan: fietsers en auto’s delen een vijf meter brede weg. Er is rood asfalt neergelegd op de weg die deel uitmaakt van het netwerk van hoofdfietsroutes. Auto’s zijn ‘te gast’ en er komen drie drempels.

Tekst gaat verder onder tweet

Het aparte fietspad dat liep van de Neude richting de Wittevrouwensingel is weggehaald. Ook de aansluiting van de Voorstraat met de Neude, via de busbaan/rijbaan naar de Potterstraat verdwijnt. Hier komt een plein met ruimte voor de voetganger en voor verblijf.

Stoepen

Niet alleen de rijbaan is aangepakt, ook de stoepen hebben een gedaantewisseling ondergaan. Zo zijn er ruim 200 meer fietsparkeerplaatsen, in totaal 370 stuks. Autoparkeerplaatsen zijn er juist minder, van 40 naar 18. Met de inrichting komt er ook meer ruimte voor voetgangers, want aan beide kanten worden obstakels zoveel mogelijk weggehaald.

De herinrichting is nog niet helemaal klaar. Ook de komende tijd zal er nog gewerkt worden aan de openbare ruimte. Aansluitend gaat men aan de slag in de Wijde Begijnestraat, die uitkomt op de Voorstraat. Hier komt gedeeltelijk eenrichtingsverkeer.

Gekoppelde berichten

25 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Bromsnor is tevreden met de nieuwe voorstraat.

 2. JdV

  Super, het ziet er uit of je daar lekker gas kan geven, net zoals op de meeste straten met rood asfalt.

 3. Piet

  Het is mooi geworden. Ben alleen bang dat bijvoorbeeld net als op de Kapteijnlaan dit mooie asfalt uitnodigd om heel hard te rijden.

 4. Justin

  Fantastisch, deze straat is voelt weer prettige en veilig aan.

 5. HArry

  Lekker asfalt zodat je op de fiets heerlijk rustig op je telefoon je vrienden kan appen of op je snellebatterijfiets of wielrenfiets met 60 km/h door stad kan knallen.

  Maar goed dat ze ook hier weer voor een bloedrode kleur hebben gekozen.

  Het wordt stukken veiliger in Utrecht 😂😂😂

 6. Erwin

  Waarom is er gekozen voor asfalt en niet voor klinkers zoals bijv in de Twijnstraat? Weet iemand dat?

 7. Marcel

  @jdv en Piet
  Jullie komen daar vast nooit, anders zou je niet van die onzin uitkramen. Hard rijden met al die fietsers? Onmogelijk. Maar niets is onmogelijk in dit land dus daarvoor hebben ze 3 verhogingen geplaatst. Dat helpt zeker.
  Ga is ergens anders zeuren?

 8. herman

  Mooi hor, stad wordt steeds meer teruggegeven aan de voetgangers en fietsen in plaats van de veel te aanwezige auto’s.

 9. Tja...

  Benieuwd of de gemeente gaat handhaven dat de stoep ook echt bedoeld is voor de voetganger.

 10. Pieter

  Binnen 2 jaar zegt de gemeente weer dat er te hard word gereden en dat de auto compleet gaat worden gemeden van de voorstraat. Zouden ze nu ook al willen maar is geen draagvlak voor daarom doen ze het op deze overduidelijke manier.

 11. Koel Hoofd

  Weer een mooie verleidelijke rooie racebaan!
  Een drempel die je niet eens merkt met 80km/u…
  Ohw wat erg, daar hard gereden gaan worden als de fietsers in de minderheid zijn!
  Ruimte voor racen door elke verkeersdeelnemer is echt al heel rap.
  Verkeerstellingen hebben uitgewezen dat mensen een beetje uitgefietst zijn na 19:30 en dat het weer begint vanaf uurtje of 7 ‘s ochtends.
  Ik hou mijn hart vast.

 12. JdV

  @Marcel:Is goed, we maken wel ff een videootje voor je waarbij we de snelheid en de rit filmen oke?

 13. Justin

  De gemiddelde reactie hier voelt als het aansporen tot autoraces en projectie van hun eigen asociale rijgedrag.

 14. Hans

  @Erwin:
  hoofdfietsroutes hebben standaard rood asfalt. Alleen mensen die daar niet met de fiets over hoeven, vinden dat klinkers mooier zijn.

 15. cas

  @ Erwin, er moet een bepaald comfort zijn op grote fietsroutes. En met een klinkerstraat heb je dat niet.

 16. Steve

  Vreemd dat je niet meer rechtsaf mag vanaf de Voorstraat de Wijde Begijnestraat in….
  Wie heeft deze onzin bedacht?

 17. Koel Hoofd

  @Justin
  Die reacties zijn geen projecties van het eigen gedrag, die mensen leven gewoon niet in de ecofietsbubbel maar in de realiteit en doen niet aan wegkijken. .

 18. wollie

  @steve om het rondjesrijden van coffeeshopbezoekers tegen te gaan

 19. Toine Goossens

  @Marcel,

  Laat JdV en Piet maar met hun snelheidsmetingen komen. Hoe sneller hoe eerder zij met de werkelijkheid worden geconfronteerd. Waar het schatten van afstand, de 1,5 meter, al een hele opgaaf is, bij snelheid inschatten gaan zeurders altijd omhoog de mist in.

 20. Binnenstadbewoner

  @ koel hoofd / jdv: ga eens bij de voorstraat kijken voordat je hier (weer) onzin uitkraamt. Druk fietsverkeer van 2 kanten van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat dat ook zijstraten komt, verkeersdrempels, ‘auto te gast’, veel boa’s en politie en overal permanente camera’s. Een uitnodiging om met de auto heel rustig te rijden of, beter geformuleerd, weg te blijven. Die ene gestoorde idioot die hardrijdt stop je er niet mee maar dat is overal zo. Pakkans is op dit traject wel superhoog.

 21. Patrick

  Maar waar gaan de zwarte golfjes dan heen?
  Als rondrijden niet kan en parkeren ook al niet?
  Bezorgdiensten of toch de fiets pakken….? :p

 22. Marcel

  @jvd
  Ikwerk op de Biltstraat. Kom er iedere dag. Video? Ik zie t vanzelf.

 23. Utrechtvoorutrecht

  Zozo, dat is stoer, om hier te gaan roepen dat je graag levens in gevaar brengt. Raak je liever een kind of student? Even flink zijn en dat er ook bij vermelden, JdV.

  Dat je ergens hard kan rijden, wil toch niet zeggen dat je dat dan ook moet doen. Of is dat een nieuwe vorm van OCD? In combinatie met dat je iets doms moet posten als je het woord “fiets” op DUIC leest. Kinderachtig, en gevaarlijk dom om zoiets te posten.

 24. D.

  Ik woon aan een fietsstraat. Overdag is het prima. ‘s Avonds is het een racebaan van (bezorg)scooters en gepimpte auto’s. Volgens mij goed op te lossen door echte drempels aan te leggen en niet van die verhogingen die je nauwelijks merkt.

 25. wollie

  max 100 pk voor elke luxewagen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).