Weer vertraging Zandpad: gemeente vertrouwt investeerder niet | De Utrechtse Internet Courant Weer vertraging Zandpad: gemeente vertrouwt investeerder niet | De Utrechtse Internet Courant

Weer vertraging Zandpad: gemeente vertrouwt investeerder niet

Weer vertraging Zandpad: gemeente vertrouwt investeerder niet
Een impressie van Het Nieuwe Zandpad
Er moet nieuwe investeerder gezocht worden voor het Nieuwe Zandpad. Een negatieve uitkomst van een Bibob-onderzoek naar BeJa Accommodaties heeft ervoor gezorgd dat de gemeente niet langer vertrouwen heeft in deze investeerder.

Er moet nieuwe investeerder gezocht worden voor het Nieuwe Zandpad. Een negatieve uitkomst van een Bibob-onderzoek naar BeJa Accommodaties heeft ervoor gezorgd dat de gemeente niet langer vertrouwen heeft in deze investeerder.

De uitkomst van het onderzoek naar Beja geeft aan dat er een ernstige mate van gevaar bestaat dat met het vastgoed aan het Nieuwe Zandpad strafbare feiten worden gepleegd. De gemeente ontbindt daarom de contracten met BeJa voor de bouw en verhuur van 162 werkruimten voor raamprostitutie.

Burgemeester Jan van Zanen spreekt van een grote teleurstelling: “Gezien de uitkomst van het Bibob-onderzoek is ontbinding van het contract onvermijdelijk. De uitkomst is een domper voor de sekswerkers en exploitanten die in Utrecht aan het werk willen. Een tegenslag in een fase waarin we dachten binnen een paar maanden de eerste ramen te kunnen openen. We hebben in het afgelopen jaar belangrijke stappen gezet op weg naar een Nieuw Zandpad. We zijn vastbesloten daarmee door te gaan.”

De wet Bibob is een middel voor overheidsinstanties om de integriteit van houders en/of aanvragers van vergunningen en subsidies te toetsen bij het landelijk bureau BIBOB.

Prettige werkplek

De gemeente Utrecht wil raamprostitutie mogelijk maken in Utrecht, maar dit moet wel schone en veilige prostitutie zijn. Jan van Zanen: “Er moet een prettige werkplek voor sekswerkers komen en een normale economische verhoudingen tussen investeerder, exploitanten en sekswerker.”

De eerste vervolgstap is nu een gesprek met Non Nobis die als tweede uit de aanbestedingsprocedure voor het Nieuwe Zandpad is gekomen. De gemeente vraagt hen of zij binnen een maand kunnen aangeven of zij op basis van hun oorspronkelijk ingediende inschrijving het Nieuwe Zandpad willen ontwikkelen. Tegelijkertijd benadert de gemeente andere partijen met de vraag of zij het Nieuwe Zandpad willen ontwikkelen. Ook naar de mogelijke nieuwe investeerder moet weer een Bibob-onderzoek gedaan worden. Tevens zullen de exploitanten een Bibop-onderzoek moeten ondergaan.

Hoewel de gemeente dacht dat over een paar maanden al de eerste vrouwen aan het werk zouden kunnen gaan op het Nieuwe Zandpad durft de burgemeester nu geen datum meer te geven.  “Realistisch gezien kunnen we wel zeggen dat het dit jaar niet meer gaat lukken.”

6 Reacties

Reageren
 1. Marriew

  Grootste fout ooit om ze niet in de schuiten bij de Rooie brug te laten zitten, zoals het was!

 2. Rietje

  Los van wat ik er verder allemaal van vind:
  Wat is er mis met de boten die er maar liggen te liggen ?!
  Wat een waanzin…

 3. Wer

  afblazen dit hele gedoe!

 4. bewoner

  Vooral zonde van alle bomen die al gekapt zijn…nu zie je een grote vlakte in plaats van de mooie bomenrij 🙁

 5. Zonnewende

  Goed dat de gemeente een Bibob onderzoek heeft gedaan en daaruit conclusies trekt. Eerder kon je lezen wat het plan was qua huur. Dat was gewoon weer rijk worden door dames te exploiteren.

  Wel hoop ik dat het ontwerp blijft zoals het voorgesteld is, of dat NoNobis een gelijkwaardig ontwerp maakt. Want het ziet er mooi uit!

 6. B wrakhout

  Heer vn Zanen had vreselijke haast en drang om de bootjes te verwijderen. De meiden zitten al jaren in ongewis en worden door criminelen rondgereden van A naar B langere werktijden en uitbuiting naar de grillen van de crimineel. . En de bootjes liggen onverkoopbaar weg te rotten , niet aan de man te brengen omdat er geen ligplaatsen zijn. Lekker over nagedacht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).