Het asfalt op de Willem van Noortstraat en de en Antonius Matthaeuslaan krijgt volgende maand een nieuwe laag. Tijdens de werkzaamheden zijn de wegen afgesloten en om de overlast te beperken wordt gewerkt in de herfstvakantie. In 2026 worden beide wegen opnieuw ingericht.
Op 13 en 14 oktober wordt het oude asfalt op de Antonius Matthaeuslaan verwijderd, en op 16 oktober krijgt deze straat een nieuwe laag asfalt. Van 17 tot en met 20 oktober is de Willem van Noortstraat aan de beurt. Als de werkzaamheden langer duren kan ook op 21 oktober nog gewerkt worden. Daarnaast zegt de gemeente dat het gehele werk bij slecht weer niet door kan gaan.
Tijdens het werk zijn de straten tussen 07.00 en 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. “Er gelden omleidingen. Op plaatsen waar we werken aan de fietsstroken, worden fietsers omgeleid. Na 17.00 is de weg gewoon bereikbaar”, is te lezen in een brief aan omwonenden.
In 2026 worden de Willem van Noortstraat, Antonius Matthaeuslaan, Pieter Nieuwlandstraat en de Ingen Houszstraat opnieuw ingericht. Dan worden opnieuw delen van het asfalt vervangen. “Het aanbrengen van nieuw asfalt op de genoemde wegen kan niet wachten tot 2026. Het asfalt is op veel plekken in slechte staat. Qua veiligheid en kosten is besloten om de weg opnieuw te asfalteren. Meerdere kleine reparaties kosten meer dan opnieuw asfalteren.”
Vragen
In januari van dit jaar stelden de Utrechtse fracties van Volt, EenUtrecht en het CDA schriftelijke vragen over de situatie aan de Willem van Noortstraat. Omwonenden zouden veel last hebben van trillingen en alleen het vernieuwen van het asfalt zou hiervoor geen oplossing zijn.
Gekoppelde berichten
Politiek wil extra maatregelen om verkeersoverlast rond Willem van Noortstraat in Utrecht te beperken
Omwonenden van de Willem van Noortstraat in Utrecht zouden momenteel veel last hebben van trillingen…
Afslagverbod moet verkeersoverlast in Votulast in Utrecht verminderen
Automobilisten kunnen over een paar maanden niet meer vanaf de Oudenoord rechtsaf de Kaatstraat inrijden.…
11 Reacties
ReagerenHuh? Asfalt? Waar de temperatuur in de zomer flink oploopt, wat heel slecht is voor het milieu en dat uitnodigt tot hard rijden? Klimaatverandering, rings a bell?
Maak gewoon bestrating met veel groen en laat het zwaarverkeer langzamer gaan
Lezen, Bart, niet roepen. 2026
Mooi! Op de fiets over vers asfalt naar mijn favo kapper!
Als bewoner weet ik hier helemaal niets van. Hoezo moet ik dit op Duic lezen?
Lekkere communicatie vanuit de gemeente weer!!
En wat Bart zegt: hoezo asfalteren? Kunnen er niet gelijk maatregelen genomen worden tegen de hardrijders?!
Hoe kan Duic citeren uit een brief aan omwonenden terwijl omwonenden geen brief hebben gehad?
“Het aanbrengen van nieuw asfalt op de genoemde wegen kan niet wachten tot 2026. Het asfalt is op veel plekken in slechte staat. Qua veiligheid en kosten is besloten om de weg opnieuw te asfalteren. Meerdere kleine reparaties kosten meer dan opnieuw asfalteren.”
Dit kan niet waar zijn: nieuw asfalt goedkoper dan drie jaar kleine reparaties?
Of de gemeente heeft een enorme goede asfalt-deal gesloten, óf er wordt veel te veel betaald voor de kleine reparaties (maar welke dan, want de wegen zijn immers in slechte staat), óf iemand heeft een enorme rekenfout gemaakt, óf er wordt bewust met cijfers gegoocheld.
Binnenkort zal blijken dat de kosten hoger zijn dan verwacht en wordt de herinrichting op de lange baan geschoven. Mark my words.
De foto is van de Burgemeester Reigerstraat.
Nee toch Willem van Noortplein, sorry niet goed gekeken. Niet plaatsen svp.
Het asfalt is echt niet slecht, integendeel. Maar het is wel van kleur verschoten, de wegbelijning is afgesleten en het fietst op sommige plekken niet zo lekker. En het gaat om het laatste, dat ultieme fietscomfort mag wat kosten in Utrecht, namelijk de hoofdprijs.
@Erwin
Wegwerkzaamheden gaan via openbare aanbesteding, dus geen deal.
Rekenfouten maken is een keuze in deze wereld waar excel voor je rekent.
Blijft er over: Er wordt bewust met cijfers gegoocheld.
Gaten zijn namelijk eenvoudig en goedkoop op te vullen met restjes asfalt van wegwerkzaamheden elders, wat dan ook al decennia lang de normale standaard procedure is. Dat de gemeente daar nu niet voor kiest terwijl het gat op de begroting wel steeds groter wordt, is dan ook echt opmerkelijk te noemen.
Nou Anton- ook in 2026 wordt nieuw asfalt gelegd hoor. Zelf even je brilletje op?
Asfalt verven met een lichte kleur, gaat hitte tegen.