KNMI kondigt Code rood af; Winterse neerslag en sneeuwjacht verwacht in Utrecht KNMI kondigt Code rood af; Winterse neerslag en sneeuwjacht verwacht in Utrecht

KNMI kondigt Code rood af; Winterse neerslag en sneeuwjacht verwacht in Utrecht

KNMI kondigt Code rood af; Winterse neerslag en sneeuwjacht verwacht in Utrecht
Het KNMI heeft verschillende weeralarmen afgekondigd voor de regio Utrecht. Voor zondag geldt zelfs code rood, het hoogste niveau van de weerwaarschuwingen.

Het KNMI heeft verschillende weeralarmen afgekondigd voor de regio Utrecht. Voor zondag geldt zelfs code rood, het hoogste niveau van de weerwaarschuwingen.

Voor zaterdagavond is code geel afgekondigd. Het begint met sneeuwen in het zuiden van Nederland en dat trekt langzaam door naar het noorden. Volgens Weerplaza valt rond middernacht de eerste winterse neerslag in Utrecht.

Rood

Voor zondag geldt nu code rood. “Dit is een weeralarm waarbij extreem weer een grote impact op de samenleving heeft. De weersituatie kan voor zoveel schade, letsel en overlast zorgen dat het maatschappij-ontwrichtend kan zijn”, is te lezen op de website van het KNMI. Eerder gold voor zondag nog code geel.

Er zo’n 10 centimeter sneeuw vallen. In combinatie met een stevige wind is er sprake van sneeuwjacht. Hierdoor kan het zicht worden beperkt en er kunnen sneeuwduinen ontstaan. Voor maandag is code geel afgekondigd. Volgens Weerplaza blijft de temperatuur in Utrecht tot en met vrijdag onder het vriespunt.

(Tekst loopt door onder tweet)

Afval

De gemeente zegt dat het de komende dagen lastig kan zijn om het afval op te halen. “Zet uw vuilniszak of kliko op de ophaaldag zoveel mogelijk op de hoek van de straat buiten. We doen ons uiterste best om uw afval volgens planning in te zamelen”, is te lezen op de website van de gemeente.

De GGD regio Utrecht zegt dat alle test- en vaccinatiestraten zondag gesloten zijn. “Zondag 7 februari 2021 geldt code rood voor het hele land. Dit houdt in dat alle vaccinatie- en teststraten in het gehele land dicht zijn. En dus ook die van GGD regio Utrecht.” Bekijk de website van de GGD voor meer informatie.

13 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Eerst 30, toen 20 en nu 10 cm sneeuw. Het sal al evel wel gaan.

 2. Karel

  Nu een miezerregentje.
  Eerst zien, dan geloven.

 3. Koel Hoofd

  Sneeuwjacht in de stad Utrecht?
  Eerst zien en dan geloven…

 4. Manou De R.

  Ook dit laat weer zien dat de generatie van nu niks gewend is. Hoe zouden de winters van eind jaren 70 genoemd worden? Code donkerzwart?

 5. buurtbewoner

  volgens de afbeelding overal code rood behalve de afsluitdijk! daar ga ik direct nu heen met mijn caravan!

 6. Ronald

  Ik heb de tijd nog meegemaakt dat je bij dit weer een sjaal om- en een muts opdeed. We moeten ons gewoon aanpassen, ik heb niets met paniekzaaien.

 7. bawang putih

  10cm haha en dan code rood, en wat als het echt serieus winter is?

 8. Massegast

  @Manou — Laat staan de winter van 1963….. Zouden onze tropische vrienden van schrikken. Maar jongens, geniet er nog een keer van. Met die mondiale temperatuurverhoging is het echt de laatste keer. Getekend: Koning Winter

 9. RABE

  De brengers van het nieuws zijn blij dat er even iets anders met een code kleur is.
  Maar volgens mij is sneeuw nog steeds wit.
  Eerst maar even afwachten wat er allemaal naar beneden komt en hoe lang de sneeuw echt wit blijft.
  Geen paniek, het zit allemaal bij de prijs in.

 10. Nina

  @Massegast

  Uiteindelijk komt de wereld weer in een ijstijd natuurlijk. Dat is al vaker gebeurd.

 11. Bernhard

  Wat een drukdoenerij om niets. Het sneeuwt en vriest een keer in de winter, poeh poeh..

 12. W.

  @Ronald: Komt goed uit, die codes dienen nou juist om aan te geven dat je je moet aanpassen aan de weersomstandigheden. Meer niet. Alleen als dienstverleners dat dan doen, is het ineens paniekzaaien.

 13. paul

  richard jehebtgelijkwinterse buien, tsja ‘t is winter…..bietje voor bereiden dan gaat ‘t best wel!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).