Woningen Croeselaan gaan definitief tegen de vlakte | De Utrechtse Internet Courant Woningen Croeselaan gaan definitief tegen de vlakte | De Utrechtse Internet Courant

Woningen Croeselaan gaan definitief tegen de vlakte

Woningen Croeselaan gaan definitief tegen de vlakte
Enkele bewoners die moeten wijken voor de nieuwbouwplannen. Foto: Bas van Setten
De sloop van de 31 woningen aan de Croeselaan is definitief. De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de plannen om de woningen te slopen. De huidige bewoners krijgen wel voorrang op andere huurders bij het toewijzen van een andere woning.

De sloop van de 31 woningen aan de Croeselaan is definitief. De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de plannen om de woningen te slopen. De huidige bewoners krijgen wel voorrang op andere huurders bij het toewijzen van een andere woning.

De bewoners van de Croeselaan probeerden hun woning meerdere jaren voor de sloopkogel te behoeden. Eerder deze maand leek dat al ijdele hoop nadat GroenLinks het plan voor de nieuwbouw aan de Croeselaan zou gaan steunen. Wel had de partij als voorwaarde dat er nieuwe sociale huurwoningen zouden komen aan de Jan van Foreestraat waar de bewoners naartoe kunnen.

De woningen moeten wijken voor nieuwbouw in het Beurskwartier. Er komt veel hoogbouw en het moet af zijn rond 2023. Een deel van woningen uit 1936 moet wijken voor een nieuw stadspark. De PvdA, SP, Partij voor de Dieren en Denk waren uiteindelijk tegen de sloop van de woningen.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Ik zou mijn neus niet ophalen voor een gloednieuwe goed geisoleerde sociale huurwoning midden in het centrum. Dat is voor vrijwel niemand weggelegd.

 2. Dakhaes

  Ja hoor sloop maar. Er zijn nog duizende wachtende voor u voor een nieuwe woning.
  Las net zo’n 80000 sociale woningen te kort.
  Hoezo dan voorrang op zoeken huis, dat is ook vaak stikken of slikken.

 3. bee

  die huizen stonden al langer op de nominatie voor sloop.
  dus nu gaat het echt gebeuren.

 4. Steve

  Alleen die naam al : Beurskwartier.
  Wie zuigt al die (nep) Utrechtse namen uit zijn duim?
  Krijg je straks ook het Leidse Rijn kwartier?
  De echte benaming is Jaarbeurs en daar naast Dichterswijk.
  Laat die bewoners lekker op de Croeselaan blijven wonen.
  Nee, er moet zo nodig een parkje komen.
  Bah bah, wat een rare politiek word er in Utrecht bedreven.

 5. Jelle

  Hoe sneu het ook is voor de bewoners: de enige logische en juiste oplossing. Nu kunnen er veel meer woningen komen in het gebied (er schijnen nogal wat mensen op een woning te wachten in onze stad) en de bewoners krijgen een prima alternatief.

 6. Bill

  Steve: Deze huurders hebben een terugkeergarantie en een royale regeling die weinig anderen krijgen, ze hoeven de wijk dus niet uit. Tevens nóg meer sociale huurwoningen in het gebied, wat willen de huurders nog meer? Ze moeten misschien hun huisje uit maar helpen wel andere mensen in de sociale huursector, ik denk dat ze dat waarschijnlijk ook wel fijn vinden.

  Verder prima dat de gemeente de plannen doorzet en het gebied wordt herontwikkeld. Hoop op een mooi stukje stad.

 7. Ik

  Zonde dat woningen van bijna honderd jaar oud gesloopt gaan worden. Breek de woningen af en herbouw ze op het merwedekade terrein.

 8. Simon

  Plaats er anders eens een kaartje bij een artikel als dit. Om welke huizen gaat het precies? De Croeselaan is lang, heel lang.

 9. cas

  voorwaarden/belofte… ja ja dat horen wij vaker in Utrecht….

 10. Theo

  31 oude woningen eraf, > 4000 nieuwe woningen erbij. Lijkt me geen slechte deal.

 11. Geef het beestje een naam

  Toevallig gisteren op Woningnet eens gekeken op welke “sociale” huurwoningen ik na een inschrijving van 14 jaren zou kunnen reageren in de regio Utrecht. Er kwamen welgeteld 3 woningen uitrollen, waarbij ik bij de ene 36e op de lijst ben, de andere 51e en de laatste 74e.
  Oftewel goed dat deze woningen plat gaan en er een veelvoud aan woningen voor terug komen.

 12. Willem

  Bewoners mogen in hun handjes knijpen met deze deal.

 13. cameo

  Mensen mensen, snap het toch eens een keertje ipv maar te roepen dat de bewoners in hun handen mogen knijpen. Hoe dom moet je zijn???

  Als je op of iets boven het minimum zit mag je maar tot net boven de 600 euro huren. Daarboven niet, anders legt de overheid er teveel huursubsidie op toe.
  Dat betekent dus dat een flink deel van die bewoners alleen al om die reden niet kunnen terugkeren!! Ze zitten niet voor niets in “sociale” huurwoningen.
  Dacht je nu echt dat die nieuwe huurwoningen die prijs gaan doen? Welnee! die zitten tegen de max. sociale huur aan van 711 euro!
  Daar gaat je simpele redenatie!
  Het komt er gewoon op neer dat er goede huur wonigen gesloopt gaan worden en een deel van de bewoners elders maar iets moeten zoeken.
  Zo gaat het al decennia lang in de stad!
  Overigens, ook deze mensen hebben op een wachtlijst gestaan en hebben geluk gehad om in deze prettige woningen terecht te komen. Had ook jij kunnen zien JEROEN!
  @ Jelle, rare opmerking. Zullen we dan maar meteen de hele stad slopen?

  Cameo

 14. Harry

  Als de bewoners ECHT terug kunnen in een nieuwe gelijkwaardige sociale huurwoning met hetzelfde oppervlakte dan is dat een eerlijke deal.

  Aan DUIC de opgave te volgen of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren of dat het weer een wassen GL foppert wordt.

 15. bee

  ik ben wel bang dat ze meer aan huur kwijt zijn in een nieuw huis.

 16. kos

  @bill
  Hoe helpen deze mensen precies andere mensen? Hun huis maakt plaats voor en mini stukje plantsoen. Niet voor een ander huis.

 17. Willem

  @cameo Van een gedwongen verhuizing word je in Nederland echt niet slechter. Heb je dat nou nog steeds niet door? En als je er wel slechter van wordt heeft je advocaat zitten slapen.

 18. Constant

  Wat vinden de bewoners die moeten verhuizen er zelf eigenlijk van?

 19. Marcel

  De stomste beslissing die een bestuur, Utrecht, kan maken. Niks te doen met nieuw. Leuke huizen met historie aan gevels etc. Laat het staan en bouw eromheen in aangepaste gevels zoals deze buurt is en was. Kijk naar HG en omgeving. Het slechtste wat je kan gebeuren wat bouwstijlen betreft. Maar……….bestuur van Utrecht, bedankt!!!!

 20. Marcel

  @ Willem,
  Dus er moet een advocaat, subsidie, komen om je in je huis te laten wonen? Stommer heb ik ze maar zelden gehoord. Een huis is not a home voor u? Camel heeft helemaal gelijk!!!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).