Woningen en sportpark Zuilense Vecht in Utrecht stap dichterbij Woningen en sportpark Zuilense Vecht in Utrecht stap dichterbij

Woningen en sportpark Zuilense Vecht in Utrecht stap dichterbij

Woningen en sportpark Zuilense Vecht in Utrecht stap dichterbij
De plannen voor woningen en een sportpark in de Zuilense Vecht in Utrecht zijn een stap verder gekomen. Zowel het voorlopig ontwerp voor het park, als het stedenbouwkundig plan voor de woningen is vastgesteld. De bestemmingsplannen voor Zuilense Vecht liggen ter inzage.

De plannen voor woningen en een sportpark in de Zuilense Vecht in Utrecht zijn een stap verder gekomen. Zowel het voorlopig ontwerp voor het park, als het stedenbouwkundig plan voor de woningen is vastgesteld. De bestemmingsplannen voor Zuilense Vecht liggen ter inzage.

Tussen de Utrechtse wijk Zuilen en Op Buuren (gemeente Stichtse Vecht) komt volgens de plannen een duurzaam en groen sportpark te liggen. Ook komt aan de rand van het sportpark Zuilense Vecht een nieuwe woonwijk, waarvan in Utrecht maximaal 300 woningen komen te staan. De gemeente Utrecht en de gemeente Stichtse Vecht zijn beide betrokken bij het project.

Volgens de Utrechtse wethouder Eelco Eerenberg is Zuilense Vecht een geschikt gebied voor de plannen die op tafel liggen. “Zuilense Vecht wordt bij uitstek een plek waar mensen in het groen kunnen wonen, met volop mogelijkheden om te bewegen letterlijk voor de deur. Doordat er ruimte is voor bouwen in mede-opdrachtgeverschap en wooncoöperaties wordt dit een interessant nieuw woon- en leefgebied, waar rust en reuring hand in hand gaan.”

Wonen

Op de plek waar nu nog het clubhuis van voetbalvereniging USV Elinkwijk staat, komen de nieuwe woningen. Dit clubhuis wordt dan ook gesloopt, als het nieuwe clubhuis – dat wordt gedeeld met American Football Club ‘Utrecht Dominators’ – klaar is. De verwachting is dat eind van de zomer de bouw van het nieuwe clubhuis kan beginnen.

De 300 te bouwen woningen aan Utrechtse zijde bestaan uit 35 procent sociaal, 25 procent middenhuur en 40 procent vrije sector. Ook moeten het verschillende type woningen worden.

Autovrij en veel sport- en speelmogelijkheden

Nagenoeg alle openbare ruimte wordt autovrij, maar er komen wel 221 parkeerplaatsen in parkeergarages. Ook komen er op de parkeerstrook bij de Burgemeester Norbruislaan nog twintig parkeerplaatsen bij.

Verder komen er veel mogelijkheden voor sport en spelen, zoals een skatebaan, urban sports, een speeltuin met horecapunt, een sprinttrack en een kids bike parcours. Daarnaast wordt rekening gehouden met de inpassing van nieuwe sport- en speelmogelijkheden, bijvoorbeeld padel, polsstokverspringen en boulderen.

11 Reacties

Reageren
 1. JdV

  0,8 autonorm. Omdat je zo lekker ver van alles afzit en er geen direct OV is. Fietscity dus? Noem het maar zo ipv Zuilense Vecht.

 2. Paul

  Ziet er super truttig dorps uit zeg…Totaal fantasieloze copie architectuur anno 2023, hoe is dat mogelijk ?

 3. Koel Hoofd

  Zielloze nieuwe troosteloze hangplek voor de jeugd?

 4. Katja

  Truttig dorps ? Nou en ?

 5. Pierre

  Waarom alleen huur? Koopwoningen zorgen ervoor dat mensen vermogen opbouwen. En jammer dat dit onder de gemeente Utrecht gaat vallen zeg.

 6. Wies

  Prima plek voor nieuwe woningen. Artist impression niveau kleuter. Afwachten wat de echte plannen zijn dus.

 7. Massegast

  @Paul — Architecten kennen ook – net als wij – gemakzucht, de weg van de minste weerstand en ‘grote stappen, gauw thuis’. Doe als architect vooral niet gek of origineel en je verhoogt je winstgevendheid. Kortom, ruk zoiets gewoon van de plank. En, o ja, vergeet vooral niet een goeie tekstschrijver aan het werk te zetten, voor de wervende folder en website.

 8. jan

  Er zijn daar letterlijk geen voorzieningen. En dan 0.8 parkeernorm. Niet goed wijs hoor die gemeenten

 9. Wies

  Mag toch aannemen dat er genoeg openbare parkeerruimte is bij de sportvelden.

 10. Margreet en Tiny

  @Paul: Mag ik je erop wijzen dat op internet keuvelen over lokale nieuwtjes in een middelgrote stad niet direct grootstedelijke coolheid uitstraalt? Misschien je eigen bezigheden eens tegen het licht houden, als je tegen truttig en dorps bent 😉

 11. Pee

  @Pierre
  ”Koopwoningen zorgen ervoor dat mensen vermogen opbouwen”
  Als je een woning in de gulden tijdperk hebt gekocht wel ja nu moet je maar afwachten of je je hypotheek wel kan betalen.
  Er is meer vraag naar huur dus logisch dat dan huurhuizen worden gebouwd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).