Zaterdag actiedag sportscholen; twee Utrechtse ondernemers doen mee Zaterdag actiedag sportscholen; twee Utrechtse ondernemers doen mee

Zaterdag actiedag sportscholen; twee Utrechtse ondernemers doen mee

Zaterdag actiedag sportscholen; twee Utrechtse ondernemers doen mee
Foto: Victor Freitas/Pexels
Sportscholen in heel Nederland voeren zaterdag actie tegen de coronamaatregelen: ze willen weer open. Onder de noemer ‘Stilzitten is geen optie’ komt de fitnessbranche morgen letterlijk in beweging. Van 9.00 tot 15.00 uur openen zij de deuren voor een coronaproof training. In Utrecht doen tot nu toe twee sportscholen mee. 

Sportscholen in heel Nederland voeren zaterdag actie tegen de coronamaatregelen: ze willen weer open. Onder de noemer ‘Stilzitten is geen optie’ komt de fitnessbranche morgen letterlijk in beweging. Van 9.00 tot 15.00 uur openen zij de deuren voor een coronaproof training. In Utrecht doen tot nu toe twee sportscholen mee. 

Iron House Co. en CrossFit U1 staan als enige twee Utrechtse sportscholen op de lijst. In totaal doen er ruim 310 sportscholen mee. “Hopelijk gaan we met z’n allen bewijzen dat het essentieel is om zo snel mogelijk weer te heropenen”, zegt Fleur Rijdes van Iron House Co. De sportschool op de Amsterdamsestraatweg richt zich vooral op krachttraining.

“Wij hebben de mogelijkheid om individueel buiten te trainen op de parkeerplaats. Bij verschillende stations kunnen mensen hun eigen training of een training van ons uitvoeren.” Morgen biedt de sportschool meer van die stations aan dan normaal. “Net even wat extra’s, net wat meer plekken, zodat mensen lekker kunnen sporten. Misschien doen we ook iets van een les voor duo’s, maar wel volgens de coronaregels.”

‘Een andere omgeving’

Fleur is blij dat er bij haar sportschool buiten getraind kan worden. Niet alle sportscholen hebben die mogelijkheid. “Dat wij dat doen is al een uitzondering. Niet iedereen heeft een parkeerplaats waar ze op kunnen trainen.”

Ze merkt dat veel mensen de motivatie niet meer op kunnen brengen om te bewegen. “Zeker met dat slechte weer in de maanden hiervoor. In een sportschool ben je ook even in een andere omgeving en wordt je gestimuleerd door elkaar. Daardoor ga je vaker sporten. Een keer wandelen is toch anders dan een paar keer per week in de sportschool staan.”

Support

Bij CrossFit U1 konden leden de afgelopen tijd ook individueel buiten sporten. “We mogen het faciliteren, maar we mogen geen groepsles geven”, zegt Paul Posthouwer, eigenaar van de sportschool op de Havenweg. “Wij gaan geen ‘protestles’ geven. We hebben ons aangesloten om onze support aan te geven. We staan achter de actie en moeten wat van ons laten horen.”

Met de actie van zaterdag willen fitnessclubs in heel Nederland aandacht voor de positiviteit van fitness, gezondheid en beweging. “Stilzitten is voor niemand een optie; bewegen is van levensbelang”, zegt het actiecomité. “Fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. De sector heeft bewezen dat ze veilig is.”

Buiten sporten mag nu met maximaal twee personen, zonder trainer. Binnen mag er niet worden gesport. Ook groepslessen zijn niet toegestaan. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder mag buiten sporten als er onderling 1,5 meter afstand te houden is. 

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Bubbel

  Tip!!
  Ga lekker hardlopen op de mooiste singel ter wereld

 2. wollie

  @Bubbel hoe dan, die is niet meer bevroren

 3. Dorian dW

  @Bubbel, dan graag om 04.30 in de ochtend. De rest van de dag zijn de trottoirs langs de singel zowat even druk als met Koningsdag. Met mensen die wandelen.
  Mensen die vinden dat ze daartussendoor moeten rennen vind ik eerlijk gezegd bijzonder storend. Ze maken daarnaast ook de indruk dat wandelaars ruim baan voor hun moeten maken. Ik kom zelden een renner tegen die uit de weg gaat of het fietspad/rijbaan kiest.
  Het trottoir is om te lopen, het is geen atletiekbaan.
  Dus ja, doe die sportscholen maar weer open, de loopband daar is ook een optie. Kun je lekker doorrennen zonder wandelaars die in de weg lopen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).