Zeven dierenactivisten gearresteerd nadat zij Utrechts restaurant met foie gras op het menu hadden bezet Zeven dierenactivisten gearresteerd nadat zij Utrechts restaurant met foie gras op het menu hadden bezet

Zeven dierenactivisten gearresteerd nadat zij Utrechts restaurant met foie gras op het menu hadden bezet

Zeven dierenactivisten gearresteerd nadat zij Utrechts restaurant met foie gras op het menu hadden bezet
Zeven dierenactivisten zijn vrijdagavond gearresteerd nadat zij het restaurant Bistronome Des Arts in Utrecht hadden bezet. Met de actie wilden de in totaal tien activisten afdwingen dat de eigenaar van de horecazaak foie gras van het menu zou halen.

Zeven dierenactivisten zijn vrijdagavond gearresteerd nadat zij het restaurant Bistronome Des Arts in Utrecht hadden bezet. Met de actie wilden de in totaal tien activisten afdwingen dat de eigenaar van de horecazaak foie gras van het menu zou halen.

Foie gras wordt gemaakt van ganzen- of eendenlevers. De productie van de delicatesse is verboden in Nederland omdat het dieronvriendelijk is. Ondanks het verbod op productie mag het product wel worden geïmporteerd.

“De actievoerders vinden dat 2023 een goed jaar is om dierenlevens boven winstbejag te verkiezen en foie gras definitief van het menu te laten verdwijnen”, laten de actiegroep weten.

Brieven

Om de eigenaar van Bistronome Des Arts zover te krijgen de delicatesse van het menu te halen hebben de activisten onder meer brieven en e-mails naar het restaurant verstuurd. Omdat dit niks uithaalde hebben zij besloten de eetgelegenheid te bezetten.

Rond 19.00 uur vrijdagavond zijn daarom tien activisten het restaurant binnengegaan. De politie heeft uiteindelijk een einde gemaakt aan de bezetting. Volgens een woordvoerder zijn er in totaal zeven actievoerders gearresteerd. Zes personen zijn aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en een persoon is gearresteerd omdat deze zich niet kon of wilde identificeren.

100 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Ook er bij vermelden dat de Politie had overlegd met de eigenaar en die ze de kans heeft gegeven om zelf weg te gaan en het daar mee af was. Maar dat ze er voor kozen om gearresteerd te worden.

  Verder is Foie Gras uiteraard schandalig.

 2. Lachgas

  Op deze manier kunnen we nog wel het een en ander verwachten. Normale restaurants, pizza bedrijven, frietkotten, schoenenzaken, supermarkten ed. die bezet gaan worden door veganisten en vegetariërs.

 3. Scherpschutter

  @Natte Otter

  Schandalig lekker ja.

  Terecht dat de eigenaar koos voor arrestatie. Dit soort tuig heeft geen enkel respect voor de eigendommen en vrijheden van anderen. Niet alleen verdienen ze het om eens stevig aangepakt te worden door Justitie, maar tegelijk is het ook de enige kans voor de eigenaar om schade te verhalen.

  Het moet nu echt eens afgelopen zijn met deze ongelikte beren.

 4. Yoshua

  Mag 3D geprinte foie gras wel?
  Loetje verkoopt 3D geprinte biefstuk.
  Dit restaurant zou wel 3D foie gras mogen verkopen, dan is er geen dierenleed?
  Waarom dragen bijna alle restaurant bezetters lederen jassen, dat is dierenleed.
  Als oprechte dierenactivist moet je geen lederen kleding en schoeisel willen dragen, daarmee houd je dierenleed in stand.

 5. Joop

  Ik zou het zelf zo niet aanpakken, maar een ieder die dit product eet mag voor mij door justitie worden aangepakt. Het is schandalig hoe dit product tot stand komt.

 6. Hugo Aylva

  @Scherpschutter: wat je verder ook van deze actie mag vinden (ook ik als veganist vind daar namelijk wat van en ben het met je eens dat je van andermans eigendommen afblijft), je kan niet beweren dat deze actievoerders geen respect hebben voor de vrijheden van anderen. Integendeel, zij komen juist op voor de vrijheden van degenen die dat zelf niet kunnen omdat ze zijn opgesloten en onder erbarmelijke omstandigheden worden uitgebuit door de voedselindustrie. Dus in die zin eigenlijk een erg liberale actie.

 7. Marian Lewkowitz

  Bizar

 8. Otto Nelemans

  Hadden die act
  Idioten echt foie gras op her menu gezet? Arresteren die lui zou ik zeggen! Ik eet al jaren
  In dit restaurant geen foie gras.

 9. Geenstijl@Utrecht

  Dat je ergens tegen bent prima,maar om vervolgens een winkel gaat lastigvallen vind ik echt te ver gaan.
  Ze hadden ook met borden voor de Zaak kunnen demonstreren, het doel heiligt niet alle middelen, zoals hier.

 10. Lexus

  “Schop de mensen een geweten,” luidde de slotzin van Louis Paul Boons roman Mijn kleine oorlog. Dat is precies wat deze actievoerders doen, met hun actie tegen de mens en zijn leefwereld vernietigende verspillingseconomie, en hier in het bijzonder het daarmee onlosmakelijk verbonden dierenleed. Maar ik ben bang dat het averechts zal uitpakken. Wil de mensheid nog een kans maken, dan werkt het in ieder geval niet om acties te voeren die eerder een averechts resultaat zullen hebben, omdat ze veel mensen juist tegenmaken. Overigens ben ik bang dat het met de mensheid en een heleboel andere soorten op relatief korte termijn gedaan is. Want een kentering in de manier van leven is wereldwijd ototaal niet in zicht, integendeel. Wanneer er niet snel een ommekeer komt, zijn we, om de titel van een andere Nederlandse auteur te citeren, “Op weg naar het einde”. Een ommekeer kan alleen nog komen van een grote massa bewuste, verstandig actie voerende jongeren.

 11. Wil

  @ ss: de eigenaar die koos voor arrestatie!? Gelukkig gaat ie daar niet over. Artikel wel gelezen?

  Fijn dat de politie weer zo doortastend optrad. Zouden ze vaker moeten doen, bij bruinhemden, anti-zwarte Piet knokploegen, boeren en ander rechts gespuis.

  Blij met de actie van de dierenactivisten: we weten nu dat we Bistronome des arts (belachelijke naam btw) links moeten laten liggen.

 12. Scherpschutter

  @Hugo Aylva

  Ik zie niet in hoe een horde asocialen dat met geweld een restaurant binnenstormt om op hoge poten gehoorzaamheid te eisen van alle aanwezigen, respect toont voor het eigendom en de vrijheis van anderen…

  Het lijkt erop dat u dieren (menseneigendommen) verwart met mensen (niemand’s eigendom). Een bizarre gedachtenkronkel. U vermenselijkt dieren en verdierlijkt mensen.

 13. Peter

  Goede actie!!

 14. Dick

  De productie van ganzenlever is overigens niet verboden in Nederland! Dwangvoederen wel.

 15. Sjaak

  @gs: winkel?
  En wat heeft De Zaak hier mee te maken?

 16. Kees Truijens

  Bijna een mensenleven lang heb ik genoten van foie gras, met de smoes “alleen verse, voor een product met een bliksmaak kun je dieren niet laten lijden” Geen houdbare redenering. Dieren laten lijden voor een bescheiden pretje kan echt niet meer.

  Misschien een tip voor liefhebbers: bij de horecaleverancier is een vervangend product te koop, gemaakt van de levers van gewoon opgegroeide eenden, gemengd met eendenvet. Maar niet het onvervangbare mondgevoel voor de liefhebber van foie gras en tegelijk toch het slachten van dieren voor de vegetariër. Niet echt bevredigend.

  Moedig van die demonstranten om vrijwillig een arrestatie op te lopen.

 17. Binnenstadbewoner

  Schandalig om kwetsbare en hardwerkende horecaondernemers zo te chanteren. Hopelijk ontvangt men minimaal een hoge boete plus aantekening/ strafblad.

 18. Fokko Smedema

  Hélemaal niks mis met het eten van Foie Gras. Moet kunnen. Lekker. Paar keer gehad (in Frankrijk) – in Nederland zie je het weinig, maar prima dat een restaurant die op het menu zet. Laatst een broodje gehaald in een winkelcentrum in Amstelveen, onderdeel van een groothandel (Prodeli) en die verkochten ook Foie Gras, om thuis te bereiden.
  Die idiote activisten moeten zich niet met andermans leven bemoeien. Houd je ‘principes’ voor je zelf, en dwing ze niet af bij anderen.

 19. Lexus

  In antwoord op de desinformatie die hier weer ddoor Scherpschutter gedebiteerd wordt: dieren zijn slechts ‘menseneigendommen’ geworden omdat mensen zich zonder enig recht macht over dieren hebben verschaft en dit eigendom zijn gaan noemen, met name om die ‘eigendom’ weer tegen andere mensen te verdedigen. Wanneer dit niet gebeurd was, zou de wereld er waarschijnlijk een stuk beter voor hebben gestaan. Er is overigens geen enkel dier dat zich ‘recht’ over mensen heeft toegeëigend. Dat zou mensen te denken moeten geven, maar helaas schiet het denkvermogen van veel mensen ernstig tekort. Daarom gaat de schuldige menselijke soort ook op betrekkelijk korte termijn naar de verdommenis en sleept een grote hoeveelheid andere soorten in de ondergang mee. De aarde draait vanzelfsprekend ook zonder die soorten gewoon verder.

 20. Lisa en Coen

  Prima geval van burgerlijke ongehoorzaamheid, demonstratierecht Het recht dat wij allen hebben in onze democratische samenleving.

  Valt me op dat mensen die vonden dat de wappies alles mochten bij demonstraties bij iedere andere demonstratie het recht van de demonstranten aan banden willen leggen.

 21. Ria

  @ Dick

  Onjuist.

  “Het produceren van foie gras is in Nederland en veel andere Europese landen verboden. De reden daarvoor is dat de productie van foie gras gepaard gaat met onethisch geachte dwangvoeding. Ondanks het verbod op productie om ethische redenen heeft Nederland in 2017 ongeveer 539.788 kilo foie gras geïmporteerd.”

  Wisten jullie dat India zelfs een verbod heeft op het importeren van foie gras?

 22. Scherpschutter

  @Wil 12:24

  Hoe krijgt u het nu toch voor elkaar om over het hoofd te zien dat mijn comment een reactie was op Natte Otter? Echt, hoe…?? Lezen!!

  Ongelofelijk.

 23. Prof. Eelco Vonkert

  Waarom maken deze mensen zich wel druk om deze beesten, maar niet over moderne slavernij in LibiË, waar je voor 500 euro een slaaf op de slavenmarkt koopt: asielzoekers worden daar per dag met honderden verkocht, na gevangengezet te zijn, , paspoort afgepakt en verkocht op een slavenmarkt aan de vrachtkade’s, aan kettingen, ontdaan van elk landelijk en internationaal recht en letterlijk een bezit worden . Ik zou mij samen met andere organisaties dáár eens druk over maken.
  Beesten zijn er om gegeten te worden. Dat bepaalt de natuurlijke kringloop der natuur. ZO gaat dat miljoenen jaren. En hoe je dat doet met of zonder dwangvoeder.. dat weet het dier binnen een week of 2 niet meer. Mensen echter, met een ziel en gevoel horen geen slaaf te zijn. Dus als men dit leest van deze actiegroep: Ga eens naar Afrika, Libië en doe wel wat nuttigs met je energie, stop daar de slavernij van mensen die daar weelderig tiert !

 24. Prof. Eelco Vonkert

  Niet vaak eens met @scherpschutter . Nu wel. Dieren vermenselijken is het meest belachelijke dat er bestaat. Een voederproduct (want dat is het) vergelijken met een huisdier (dat is wat er gebeurt) is ronduit belachelijk. Dwangvoederen is een productieproces, net als vele andere productieprocessen. Ik heb er geen moeite mee. Het is maar een gans. Een product, heeft geen ziel, heeft alleen een doel om de mens te dienen. Niet andersom. Men moet eens normaal gaan doen. En snappen dat als wij voor een witte mensenhaai zwemmen, wij ook een lekker voederhapje zijn, die heeft alleen geen hulp nodig, maar schrokt alles naar binnen. Ga wat nuttigs doen, die restaurateur helpen met een succes maken van dat overvette gansje… en lekker mee-eten bijvoorbeeld. Heerlijk !

 25. Katja

  Foie gras is dierenmishandeling, nee, marteling, net als dwangvoeden van mensen.

 26. Koel Hoofd

  Een van de vele ‘zegeningen’ van de EU: De landen die het mogen produceren mogen het ook verhandelen aan landen die het niet mogen produceren vanwege dierenleed.
  Dus die dierenactivisten zijn nogal behoorlijk dom, in plaats van een lokaal restaurant te terroriseren vanwege de selfies en status in hun eigen superherokleuterbubbeltje, kunnen ze zich beter wenden tot Brussel.
  Moeten ze wel eerst fatsoenlijke omgangsvormen en -normen leren want dit valt onder kopje ‘ernstig grensoverschrijdend gedrag’.

 27. Bert

  Volgens de wet kunnen dieren prima eigendom zijn, dus vergezocht is dat niet van scherpschutter.

  En demonstreren is inderdaad een grondrecht: maar er is nogal een verschil tussen demonstreren op het malieveld of in een privaat ruimte: had het dan voor de deur gestaan. Verder is de grondwet tussen de staat en de burgers, niet onderling.

  Wat overigens niet vermeld wordt in dit artikel: een van de gasten is gewond geraakt door toedoen van de demonstranten en is afgevoerd met de ambulance.

  Tot slot, foie gras wordt (zeker in Nederland), zelden gegeten door de meeste mensen. Maar naar ik aanneem hebben alle moraalridders (en de jeugd waarop ze de hoop vestigen) hier geen smartphones of andere producten uit china, huisdieren en overwegen ze zich om te te steriliseren?

 28. Ria van Dick

  Hahaha

  Is scherpschutter weer eens allemaal fantasie-alter-ego namen aan het fantaseren?

  Qua schijfstijl en speldenprikjes is het OVERduidelijk dat “Eelco Vonkert” scheprmissert is. Hahahaha.

  Hahahahahahahaha. Get toch a life man.

  Professor Eelco, hahaha. We hebben het niet over mensenrechten of over slaven, we hebben het over dierenrechten hier. We gaan dus niet van onderwerp switchen als afleidingsmanoeuvre (een whataboutism eerste klas).

  Ook Misschuttert heeft net als Nina (pssst, zijn andere alter ego) goed opgelet op het trollencollege. Volledig de r*ssische school> whatsaboutisms erin gooien. Voortdurend, om de de discussie te smoren en om verwarring te zaaien en om sympathie voor in dit geval de demonstranten te ondermijnen.

 29. Lexus

  Prof. Eelco Vonkert maakt het nog erger dan Scherpschutter: “Een product, heeft geen ziel, heeft alleen een doel om de mens te dienen.” Dat laatste hebben de mensen er in hun onvoorstelbare arrogantie van gemaakt, meestal theologisch gemotiveerd. Overigens heb ik in mijn christelijke opvoeding ook geleerd dat je op een verantwoorde manier met ‘de schepping’ moet omgaan. Vanzelfsprekend geldt dierenmishandeling niet als zodanig, al kom je vervolgens weer in een discussie wat onder dierenmishandeling verstaan wordt. Ook zijn vergelijking met het gedrag van een haai gaat volledig mank. Een haai kent alleen overlevingsdrang, maar de meeste mensen hebben gelukkig een geweten dat hen verhindert voortdurend toe te happen. Zo hebben ze de democratische rechtsstaat bedacht als minst slechte regeringsvorm. Dat maakt het leven voor een redelijk groot aantal mensen op aarde draaglijk.

 30. Ans

  @Lexus duizenden jaren hebben predatoren het “recht” genomen om ons op te eten. Natuur is niet eerlijk De mens is geen uitzondering, alle dieren domineren andere als ze de kans krijgen.

 31. Tom

  Ik ga er gauw eens lekker foie gras eten! Lekker hoor.

 32. Lexus

  @Ans: het misverstand vergroot zich: van de predatoren neemt alleen de mens — begiftigd met bewustzijn en iets van verstand en gevoel — zijn zogenaamde recht (in werkelijkheid gaat het vanzelfsprekend om de macht) tot zich. De mens is dan ook het verreweg het gevaarlijkste en meest verwoestende roofdier op aarde. En het ‘verstand’ van de mens gaat waarschijnlijk niet zover dat de eigen soort zich in stand weet te houden, zoals we bijna dagelijks met de crises van het klimaat en het leefmilieu kunnen ervaren, wanneer we er tenminste niet, zoals de meeste mensen doen, de ogen voor sluiten omdat het op korte termijn comfort verschaft.

 33. Wil

  @ss: “ Terecht dat de eigenaar koos voor arrestatie. ”
  Het staat er echt…
  Echt! Ongelofelijk!

 34. Scherpschutter

  @Prof. Eelco Vonkert

  Nog één trap belachelijker dan dieren vermenselijken, is mensen verdierlijken. En dát is wat hier werkelijk gebeurt, hè? Een horde mensen stormt met geweld een bedrijf binnen en eist totale gehoorzaamheid van alle aanwezige mensen, alsof het geen mensen zijn maar huishonden. Gehoorzaam…of anders!

  Het is beestachtig.

  @Bert 14:48

  Een bedrijf binnenvallen met geweld en totale gehoorzaamheid eisen, is uiteraard geen ‘demonstreren’ maar letterlijk afpersing. Handel zoals wij willen…of anders.

  Verder zijn dieren uiteraard menseneigendommen. Het schokkende hier is dat de activisten hun medemensen(!) kennelijk als hun eigendommen beschouwen (je zult doen wat wij willen!!), dit waar ze tegelijk wél vrijheid voor dieren eisen..Laat die combi (en morele implicaties) even bezinken…

  Het is allemaal van een gestoordheidsniveau dat voor een mens met basaal gezond verstand nauwelijks in te beelden is, maar dit is nu eenmaal wat je krijgt met onderwijs dat specifiek is ontwikkeld om ieder vermogen tot logisch, consequent en rationeel redeneren uit te schakelen. Ayn Rand schreef een prachtig boek met ongekende vooruitziende gaven over in de jaren ’60; “The Return of the Primitive”. Een ware eye opener…

 35. Scherpschutter

  @Ans 15:13

  Lexus weet niet wat een recht is. Hij heeft nog niet het begin van een idee. Zélfs de basale notie dat een recht per definitie alleen op een mens van toepassing is, ontgaat hem volledig. Vraag me ook niet hoe….Het is even hilarisch als aandoenlijk.

  De man ‘denkt’ werkelijk dat er zoiets als ‘dierenrechten’ kunnen bestaan, waar ‘dierenrechten’ uiteraard per definitie niets anders zijn dan verboden die mensen(!) elkaar opleggen…LOL

 36. Binnenstadbewoner

  https://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/dieren/ganzen/

 37. Klaasjan

  Zo hebben de activisten precies hun doel bereikt. Publiciteit, en dus weer een paar mensen die zich afvragen wat er aan foie gras zo erg is, waarom het eigenlijk niet meer kan. Afgevoerd naar ik aanneem van het menu van het restaurant. Want met goed fatsoen bestel je dat daar niet meer. Andere restaurants waar men zich serieus gaat afvragen of foie gras nog kan. Het is zonder meer lekker maar ik zal het niet meer bestellen.

 38. Scherpschutter

  @Tom

  Daar sluit ik me bij aan! Het water loopt me in de mond en deze ondernemer verdient steun na deze barbaarse inval.

  Ook ik ga snel eens even lekker aan de foie gras daar. Een dubbele portie. Yum! Nu al zin in…Eten met een goed geweten.

 39. Elsa

  Hahaha scherpschutter die nu onder het pseudoniem prof eelco vonkert het niet vaak maar nu wél eens is met scherpschutter. Hilarisch gewoon!!! En scherpschutter die nog een schepje bovenop de bijdrage van eelco doet. Gewoon omdat het kan!!! Lol!!!

 40. Lexus

  @Scherpschutter: slecht gelezen. Ik heb nergens over dierenrechten gesproken. De zoveelste trollerige misinformatie. Maar ik had niets anders verwacht.

 41. Scherpschutter

  @Klaasjan

  Interessante zienswijze. Ik denk dat precies het tegenovergestelde waar is. Niemand houdt van tuig dat zomaar even ergens binnenvalt en op hoge poten gehoorzaamheid eist. Het staat dus vast dat ook deze activisten (in navolging van allerlei andere agressieve activisten) in ramp tempo aan sympathie verliezen. Nobody likes bullies.

  Daarnaast is het zo dat foie gras nog altijd een relatief onbekend product is onder de Nederlandse bevolking. Veel markt te winnen dus! Mede dankzij activisten is dat wel aan het veranderen. Zo is de import van foie gras in Nederland in twintig jaar zelfs vervijfvoudigt!

  Kan me nog goed herinneren dat het werkelijk een crime was om deze zalige delicatesse te bestellen in Nederland. Weken wachten tot de slager eraan kon komen. Vandaag de dag is het werkelijk overal te verkrijgen. Iedere beetje zichzelf respecterende slager heeft het op voorraad, de Sligro heeft bergen liggen en als restaurant ben je eerder een ‘faux pas’ als je geen foie gras serveert (je ziet het zelfs in burgertenten vandaag de dag) dan wanneer je het wel serveert.

  Dit soort acties zullen naar mijn mening dan ook weinig anders opleveren dan het triggeren van nieuwsgierigheid onder de bevolking van Nederland, die voor 95% bestaat uit vleesliefhebbers. En ja…wie het eenmaal geproefd heeft, is meteen ‘hooked’ for life. De smaak is nu eenmaal uniek sensationeel en de structuur ongeëvenaard!

  Het is werkelijk zalig!

 42. Ton

  Scherpschutter
  “dieren = menseneigendommen”
  Hoe kom je daarop ?
  Bijbel of toe-eigening ?

 43. WvR

  @Klaasjan:
  De eerste gedachten die bij mij op kwamen waren:
  (1) Binnenkort toch eens eten in Bistronome Des Arts
  (2) Als het iets is, dan een volgende keer ook de foie gras proberen.
  (3) Waarom is het aantal goede restaurants in Utrecht op 1 hand te tellen?

  Waarbij (3) een generieke gedachte is die sowieso bij me op komt als ik het zoveelste nieuw-restaurant-concept-artikel op DUIC lees.

 44. Scherpschutter

  @Lexus

  Wel, enigszins verbijsterd door die comment zal ik het positieve maar laten prevaleren boven de verbazing over de Ruttiaanse hiaten in je actieve geheugen.

  Ik ben blij dat je terugkomt op de vele hersenscheetjes die je op dit forum los hebt gelaten over ‘rechten’! Het is ook niet bepaald te vroeg, want op een gegeven moment wilde je -naast dieren- zelfs een stuk land ‘rechten’ geven…LOL. Fijn dat we nu samen om dergelijke bespottelijkheden (koekkoek) kunnen lachen.

  Welkom in het land van rede. Ein-de-lijk heeft u dan kennelijk begrepen dat ‘dierenrechten’ vierkante wielen zijn.

 45. Realist

  Ik weet eigenlijk niet wat erger is, foie gras of het steeds hinderlijke gedram van activisten…

 46. w

  beste Duic, wordt het niet eens tijd om de reageeroptie serieuzer aan te pakken en het bijv. via Disqus, of een variant daarvan, te doen? nu domineert een afgunstige nare populistische kliek, bovendien bespeur ik een willekeur in wat wel/niet geplaatst wordt, uiteindelijk jaagt dat jullie lezers weg!

 47. Nina

  Deze demonstratie is nog niet eens een druppel op een gloeiende plaat in de strijd tegen foie gras wereldwijd en dus is er een andere reden voor deze demonstratie, lijkt mij zo.

 48. JdV

  Oppakken. Vastzetten. Voor de rechter. Veroordelen. Gevangenisstraf. DNA afnemen. Strafblad.
  Lijkt me prima oplossing voor dit soort “mensen”.

 49. de echte Uuutje

  Uuuuuuuh, wilde dieren zijn (ook) eigendom van mensen? Hoe precies dan?

  Daarnaast hebben dieren gevoel, ze kennen emoties, ze kennen pijn. Een dier gevangen houden en tegen zijn zin in martelen en volgooien met vet, hoe meen je daar als mens zijnde het recht toe te hebben?

  Welke zieke geest is ooit op het idee gekomen dit te gaan doen? Zal wel zo’n zelfde elitaire engnek uit de middeleeuwen zijn geweest die zich een deel van het volk toe-eigende, dit volk kon straffen en martelen (meende hij) en financieel kon uitkleden en het volk als slavenmacht voor hem kon laten werken. Van die lui die er pedo-gevoelens op nahielden en die gevoelens ook tot uitvoer brachten.

  Hoogstwaarschijnlijk hebben we aan dit soort lui de foie gras te danken. En die ganzen schreeuwen het uit van de pijn, alvorens ze afgemaakt worden.

  Smakelijk eten hoor. Geniet er van.

  Eng volk dat in zin zo’n restaurant zit te genieten, vooral om gezien te worden en zijn eigen status hoog te houden. Dan verzinnen ze er een smoesje om heen.

  Echt rijkere mensen zonder inhoud en hobby’s hebben van duur uit eten een hobby gemaakt.

  Get a life.

 50. Claudia

  Alsof de horeca niet genoeg te verduren heeft om het hoofd boven water te houden. Na Corona, energieprijzen word een restaurant bezet. Respectloos, wel empathie voor dieren maar niet voor mensen.

 51. Cas

  Ik snap echt niet hoe die activisten denken, dus omdat iemand geen zin heeft om op hun brieven en mails te reageren vinden ze dat een vrijbrief of rechtvaardiging voor hun acties? Absurd natuurlijk.
  Tevens vind ik activisten tegenwoordig veel te ver gaan in hun acties en mogen dit wel wat beter merken door extreem hoge boetes te geven

 52. Mark

  Dat het houden van dieren ten behoeve van consumptie legaal is, is voor verreweg de meeste mensen logisch. Wij vinden ook dat er enigszins normaal omgegaan moet worden met deze dieren om dierenleed te voorkomen. Foie gras is binnen de bio-industrie een anomalie met weinig consumptie en extreem dierenleed.

  Niemand is gediend bij het instandhouden van deze uitwas. Naast het dierenleed ondergraaft tolerantie van foie gras het draagvlak van de gehele bio-industrie.

 53. Wies

  Soms zou je wensen dat types zonder inlevingsvermogen zelf ervaren waar deze actievoerders tegen strijden.

  Foie gras is een rotproduct.

 54. Prof. Eelco Vonkert

  Als men denkt dat ik ScherpSchutter ben… dan zijn ze écht van het padje af. Alleen omdat je het een keer eens bent met iemand. Een dier is een product als het in de voedselketen komt. Punt uit. Ik bepaal zelf wat ik eet, wanneer ik dat eet en hoe ik dat eet. Als ik mijn gans vol wil proppen met eten met een trechter dan doe ik dat. Dat gaat niemand wat aan. Ik doe het niet………. maar … het is wel mijn recht. Het is mijn bezit. ZOlang ik die gans na het voederen een warm bedje geef, genoeg drinken, een badje, etc. is er niets aan de hand. Gans wordt dik, gans is binnen 3 weken toch al opgepeuzeld. gans weet toch niets. gans is alleen maar bezig met slapen en dromen over heerlijke hapjes. Hou toch op Met het humaniseren van dieren. Ze zijn niet gedomesticeerd ten eerste en ten tweede , als je dieren uithongert is het ook weer niet goed… wat willen jullie nou. Dat we allemaal in onze gebreide truitjes en dreadlocks gaan demonstreren en ondertussen in onze witte woningen van 9 ton lekker hip links d66 gaan zitten wezen? .. Doe niet zo hypocriet. Maak je liever druk om slaven in #libië zoals ik al zei. niets whataboutism.. het is zo. Hou je bezig met nuttige zaken dan een paar ganzen wier kop er afgehakt gaan worden in 4, 5 weken en die verder een fantastisch, kort maar luxe leven leiden met een hoeveelheid eten waar mening ander dier op de wereld jaloers op mag zijn !!! Het komt ze letterlijk aan NIETS te kort.

 55. Bruin

  @Ria van Dick, U past evengoed whataboutism toe..

 56. Binnenstadbewoner

  @prof scherpschutter: “Hou je bezig met nuttige zaken dan een paar ganzen wier kop er afgehakt gaan worden in 4, 5 weken en die verder een fantastisch, kort maar luxe leven leiden met een hoeveelheid eten waar mening ander dier op de wereld jaloers op mag zijn !!! Het komt ze letterlijk aan NIETS te kort.“
  Luxe leven?! Je hebt geen idee waar je het over hebt, dat is duidelijk.
  Professor, hahahaha, die eigendunk!

 57. Nya

  @Scherpschutter 7/1/2023 – 13:52
  “@Wil 12:24
  Hoe krijgt u het nu toch voor elkaar om over het hoofd te zien dat mijn comment een reactie was op Natte Otter? Echt, hoe…?? Lezen!!
  Ongelofelijk.”

  En waar in de comment van Natte Otter staat dan dat de eigenaar koos voor arrestatie? Niet hij, maar de actievoerders kozen voor arrestatie volgens zijn reactie. Wil heeft dus groot gelijk om je daar op te wijzen.

  Je komt wel erg dom over met je hautaine reacties, terwijl je blijkbaar zelf niet goed leest. Maar goed, dat is ook niks nieuws hier natuurlijk.
  Dat je kennelijk nogal onder de indruk bent van de simplistische ideologie van Ayn Rand zeg genoeg over je beperkte intellectuele ontwikkeling. Dus we zullen het je maar niet kwalijk nemen.

 58. Scherpschutter

  @Ton 17:49

  “dieren = menseneigendommen”
  Hoe kom je daarop ?
  Bijbel of toe-eigening ?”

  Logisch, consequent en rationeel redeneren, Ton.

  Eigendom als zodanig is per definitie een menselijk juridisch concept. Een afspraak tussen mensen. Eigendomsrechten beschermen de ene mens tegen plundering, roof en diefstal door een ander mens. Er bestaan uiteraard geen (eigendoms)rechten in het dierenrijk (een krokodil vreet op wat hij wil) of afspraken tussen mensen en dieren (communiceert wat lastig, LOL). Alleen mensen kunnen eigenaren zijn en eigendomsrechten hebben.

  Vergeef me deze VMBO-basiscursus in het eigendomsrecht, maar de trieste realiteit vandaag de dag is helaas dat 95% van de mensen dankzij staatsonderwijs niet eens meer weet wat een ‘recht’ is, laat staan wat een eigendomsrecht is, laat staan dat men weet dat rechten per definitie alleen van toepassing zijn op mensen. Veel mensen zijn vandaag de dag zelfs zo hevig in de war dat ze denken dat een natuurgebied rechten kan hebben. Imagine that…LOL

  Dat gezegd hebbende, bestaan dieren in deze realiteit dus welgeteld in twee categorieëen. 1) Dieren waar al een menselijk eigendomsrecht op berust en 2) Dieren waar nog geen menselijk eigendomsrecht op berust, in welk geval het ieder mens dus vrij staat om het dier tot eigendom te verklaren. A priori is ieder dier een menseneigendom.

  C’est ca.

 59. Scherpschutter

  De Echte Uuutje (19:13) geeft een werkelijk prachtig inkijkje in waar het de meeste dierenactivisten werkelijk om gaat. Het gaat helemaal niet om liefde voor dieren. Welnee! De werkelijke intrinsieke motivatie van dierenactivisten is tweeledig; 1) Zuivere mensenhaat en 2) Pure jaloezie jegens de mens die een beter leven heeft, hetgeen vermoedelijk de drijvende kracht achter punt 1 is.

  Dierenactivisten houden helemaal niet van dieren. Ze haten mensen! Daarom zijn al hun negatieve acties gericht tegen medemensen. In plaats van bijvoorbeeld iets positiefs-constructiefs te doen als enorme veilige vrijhavens te bouwen voor dieren (lead by example), vallen ze de bezittingen van de medemens aan en binnen. Alles is gericht tégen de mens. Niets is vóór het dier.

  Dank aan Uuutje, voor dit prachtige inkijkje in de verwrongen nihilistische psychologische toestand van dierenactivisten.

 60. Klaasjan

  Afgezien van de op zijn zachtst gezegd merkwaardige gedachtengang dat dieren menseigendommen zouden zijn, betekent dat gelukkig nog lang niet dat je maar met dieren naar believen kunt doen wat je wilt. Bij het dwangvoederen van ganzen of eenden ontstaan pathologische levers. Aan ieder te bepalen of hij een pathologische lever wil eten. Bovendien is foie gras een ongezonde vet- en cholesterolbom. Iedereen moet zelf maar weten of hij dit in zijn dieet wenst. De actie is vanzelfsprekend een druppel op een gloeiende plaat, maar de actievoerders hebben bereikt wat ze willen: publiciteit. Zo is het met bont ook gegaan. Een kwestie van volhouden. Bont ziet men niet meer in het straatbeeld.

 61. Ria van Dick

  Evren wat reacties op het populistisch gezwets, van waarschijnlijk 1 en dezelfde sicko, die er een dagtaak aan heeft om populistische tekstjes op DUIC te tikken vanaf zijn zolderkamertje en vanuit daar een trollenlegertje bestaande uit de usual suspects “aanstuurt”. We kennen ze wel. Ze worden altijd tevoorschijn getrokken als uit de commemts, wel door echte DUIC lezers getypt, blijkt dat de publieke opinie helemaal niet zo ppulistisch, rechts of conservatief blijkt te zijn. Ook niet zo vreemd in een stad als Utrecht.

  Het leed dat foie gras veroorzaakt is altijd vele en vele malen erger dan een korte demonstratie, actie of tijdelijke bezetting. Geloof je het niet? Misschien dat vetmesten uitproberen op je huisdieren. Die zijn toch “je bezit”. Of bestaat er toch zoiets als dierenmishandeling?

  Memsen die voor rechten opkomen en van hun demonstratierecht gebruik maken is zelden tuig. Toevallig dat de persoon/ mensen die dit roepen bij de demo’s van pegida en tijdens de coronademo’s exact het tegenovergestelde riepen. Een bijzonder selectieve toepassing van de vrijheid van.meningsuiting. Geldt alleen voor de eigen parochie kennelijk.

  @Claudia
  Welke zielige horeca? Sommige ondernemers en kleine zaken die niet voor steun in aanmerking kwamen zijn inderdaad zwaar genaaid door de overheid en soms failliet gegaan, maar dat geldt niet voor het gros. Die zijn 2 jaar met staatssteun overeind geholpen en gehouden en in de jaren daarvoor, sinds begin jaren 2000, heeft men letterlijk woekerwinsten geboek. Weet je wel welke marges er in een stad als Utrecht gehaald worden? Vandaar dat het horecaanbod alleen maar uitbreid en uitdijd.

  @Mark
  Voor een steeds groter wordende groep is het houden van dieren voor consumptie helemaal niet logisch of vanzelfsprekend. Spreek voor jezelf. Hoe komt een alter ego er trouwens bij dat wij mensen “eigenaar” zijn van alle dieren?

  @ Bruin (gedachtengoed?)
  Er stond geen whatsaboutism in mijn eerdere bijdrage. Je noemt hem ook niet. Het gaat hier over dierenrechten ja of nee, over dicscussiestijl en over 1 of een handvol populistische drammers in de comments.

  @ W
  Volledig met je eens. @DUIC Waarom mensen zich niet laten verrifiëren voor ze een reactie plaatsen en checken of er onder een anoniem alter ego een echt persoon schuil gaat. Nu worden de reactievelden misbruikt voor populisme en ideologische, ja, “oorlogsvoering”. Met name zeer rechts/ extreem rechts van aard.

 62. Scherpschutter

  @Klaasjan

  “Afgezien van de op zijn zachtst gezegd merkwaardige gedachtengang dat dieren menseigendommen zouden zijn, betekent dat gelukkig nog lang niet dat je maar met dieren naar believen kunt doen wat je wilt”

  Merkwaardig? U begrijpt niet wat u zegt. Als dieren géén menseneigendommen zijn, wie of wat houdt me dan tegen om welk dier dan ook te vangen en bijvoorbeeld op te eten…? Denk daar nou eens over na….Als een koe in een weiland niet het eigendom van een mens is, dan eindigt de koe in kwestie direct op mijn BBQ. Kunnen we kort over zijn.

  Dieren zijn per definitie(!) menseneigendommen. Allemaal! (Eigendoms)recht in relatie tot dieren is niets anders dan een afspraak tussen MENSEN over dieren. Je kunt geen afspraken met dieren maken….LOL. Dieren kunnen geen rechten hebben.

  Mensen kunnen onderling afspreken wat mag en niet mag met dieren. Bestaan dergelijke afspraken tussen mensen, dan hebben dieren daarmee natuurlijk geen ‘rechten’ (dat is bespottelijk), maar hebben mensen onderling als eigenaren van dieren afspraken gemaakt over privileges en verboden in relatie tot hoe wij mensen met dieren omgaan. Het is zo simpel allemaal…

  Verder is het van belang om te begrijpen dat een eigendomsrecht handelingsvrijheid omvat. Als u eigendomsrecht over een appel heeft, ‘bezit’ u niet een appel, maar de vrijheid om naar eigen inzicht te handelen met de appel! U kunt de appel vierendelen, planten, weggooien, opeten, wat u maar wilt. Eigendom betekent 100% dat je kunt doen met het eigendom wat je maar wil, ook als het dieren omvat.

  Merkwaardig is het om te stellen dat dieren geen menseneigendommen zijn. Nogmaals; als dieren geen eigendommen van mensen zijn, wat houdt me dan tegen om ieder dier dat losloopt te vangen en op te vreten? Niemand. Zeker de dieren zelf in ieder geval.

  Leer begrijpen wat rechten zijn en daarna wat eigendomsrecht is.

 63. De echte Uuuutje

  @Scherpschuttert

  Uit werkelijk niks blijkt dat dierenrechten-mensen een hekel aan mensen hebben. De mens is immer ook maar een diersoort.

  Wat een aannames doe je en wat voor woorden leg je mensen in de mond? En wat een vreemde en rare manier van in gesprek gaan van mensen met een andere mening.

  Het lijkt wel of jij een hekel hebt aan mensen die anders zijn dan jij.

  Je gedram lijkt wel het obsessieve gedram van een kleuter of van iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

  Aan eenieder: kijk eens naar wat filmpjes over het vetmesten van ganzen ten behoeve van foie gras en stel je de vraag of je dat wil.

  @ DUIC
  Waarom mag iemand in de reactievelden zo los gaan en werkelijk alles erbij halen wat los en vast hangt en complete reactievelden domineren? Graag deze reactie ook plastsen

 64. Erwin

  Dankzij SS hebben de dierenactivisten bereikt wat ze wilden: publiciteit!
  Dank aan de heer SS/prof Eelco die het omgekeerde bereikt van wat hij beoogt. Lekker slim. Not.

 65. Geenstijl@Utrecht

  Ik ben het vaak ook niet eens met mensen,links of rechts, maar dat betekent niet dat ik in hun woning of winkel ga Demonstreren.
  Hoe ver wil je gaan in het beperken van iemand zijn vrije keuze of levenswijze, omdat deze jou niet bevalt.
  Dit lijkt mij een flinke uitdaging in deze tijd van polarisatie voor iedereen.

 66. JdV

  @ria van dick: typisch links, een stem ontnemen aan mensen die een andere mening hebben dan de extreem linkse bio-terroristen.
  @duic: waarom mag iemand als Ria volledig los gaan en werkelijk alles er bij halen terwijl hij/zij/het duidelijk weer een extra ongeverifieerde versie is van de gebruikelijke extreem-linkse reaguurders hier die via dit alter-ego ideologische oorlogsvoering van extreem linkse aard uitoefent.

 67. Scherpschutter

  @Erwin 12:22

  Uitstekend! Blij om dat te horen. Hoe meer aandacht voor anti-vrijheidsradicalen hoe beter. U kunt op mij rekenen dat ik er mee door zal gaan.

  *BOKS*

 68. Klaasjan

  Na het pedante gedram van Scherpschutter over “menseigendommen” blijf ik erbij dat mensen niet vrijelijk kunnen beschikken over dieren en daarmee maar alles kunnen doen wat hun belieft. Daar zijn grenzen aan en die zijn naar mijn idee overschreden met dwangvoeding zoals bij ganzen en eenden gebeurt teneinde een pathologische lever te verkrijgen. Prima om hier de aandacht op te vestigen. Je kunt je afvragen of dat op deze manier moet, maar dat het fout zit, is niet te betwijfelen. Alle beetjes helpen om deze misstand uit de wereld te helpen.

 69. Len

  Als iedereen binnen de bestaande kaders blijft denken, waarin je al dan niet gelijk hebt, kom je natuurlijk nooit tot een betere wereld. Deze ‘discussie’ is daar weer een typisch voorbeeld van. Het is hooguit laaghangend fruit, maar in elk geval goed voor de advertentie inkomsten van onze gastheren.

 70. Ria van Dick

  @ JdV

  Waar ontneem ik mensen precies een stem? Waar? Omdat ik vraag of DUIC een verificatiesysteem wil opzetten om moedwillige polarisatie en desinformatie door 1 persoon of een klein clubje mensen, die reactie velden kaapt ietwat te verminderen? Waarom kun jij of wil jij jezelf dan niet verifiëren als zijnde een echt bestaande inwoner van Utrecht? Je kan toch geverifieerd reacties plaatsen dan? Dan geef ik toch mensen een stem in plaats van dat ik ze een stem ontneem? Wat een ondoordachte (en aanvallende) reactie van jouw/ uw hand.

  Waar ben ik precies links of extreem links? Wat weet u eigenlijk over mij?
  Mensen die demonstreren, geweldloos, als terrorist bestempelen? Spoor je eigenlijk (nog) wel helemaal? Ook dit doe je alleen maar om de boel op te blazen, om de discussie expres te verharden, om te polariseren. Dat is mijn inziens erg kwalijk ja. Je overdrijft schromelijk.

  Op het niveau van smaad en laster af.

  En fijn dat je jezelf aangesproken voelt, terwijl er geen enkel woord over jou in mijn of een andere reactie gesproken wordt.

  Je bent wel een duidelijk voorbeeld van iemand die de reactievelden misbruikt voor zeer extreme (en op de man gespeelde> waarom mag dit eigenlijk DUIC?) reacties waar ik inderdaad op doelde ja. Niet voor niks dus dat je jezelf aangesproken voelt, haha. Winkwink.

  In mijn reacties is werkelijk niks links of extreem links te vinden (in tegenstelling tot de zeer (extreem) rechts georiënteerde reacties waar ik op doel). Dat je mij daarvan beschuldigt is nogal een voorbeeld van doelbewuste polarisatie en desinformatie.

  Trouwens, waarom durf je eigenlijk niet onder je naam een reactie te plaatsen of waarom is het eigenlijk erg dat de DUIC-redactie weet wie jij bent?

  Misschien, omdat je precies zo’n voorbeeld bent van iemand die eigenlijk 1 en dezelfde persoon (onder meerdere pseundoniemen) is, die op die manier zijn zeer extreme en extreme minderheidsstandpuntjes kracht bij probeert te zetten? Ik weet het niet. Zou zomaar kunnen.

 71. Elza2

  @ mistoetert

  Als er iemand is die structureel andersdenkenden aanvalt en de vrije ruimte beperkt bent u het wel. Zeker als u andersdenkenden (nergens op gebaseerd) voor van alles en nog wat uitmaakt.

  U bent nu al vanaf 10 uur, vanochtend dus een uur of 5, vrij onafgebroken aan het reageren op de website van het lokale suffertje van de gemeente waar u niet woont. Gaat het nog wel goed met u?

 72. Don

  Dieren activisten bedankt kende het restaurant niet ze hebben een uitstekende menu kaart ben gek op delicatessen. Heb al gereserveerd.

 73. JdV

  @ria van dick: is dat echt je naam? JdV zijn mijn initialen. Wellicht kun je je paranoia (pseudoniemen) behandelen. Zoek hulp zou ik zeggen. Je ziet uit je reacties te lezen ovetal complotten. Daar is een prima behandeling voor. Sterkte.

 74. Herman

  @elza2: ss zit gewoon op de redactie van duic en is gewoon aan het werk.

 75. Jos

  @ Don

  Leuk voor je. Over het algemeen zijn dit soort restaurants zwaar overschat. Je betaald waarschijnlijk 20x te veel voor je waar, alleen maar, omdat je denkt exclusief bezig te zijn.

  Qua inkoopsprijzen en personeelskosten, inclusief huisvestingskosten is het verschil tussen een goed eetcafé en een restaurant in dit segment nihil, maar als jij in een waan wil blijven en denkt exclusief te eten. Ga je gang.

 76. Scherpschutter

  @Klaasjan 14:18

  Leuk en aardig, maar uw arbitraire mening is uiteraard volstrekt irrelevant in de objectieve juridische realiteit die ik beschreef, of u uw holle mantra-mening nou 5x of 100x herhaalt. Dieren ZIJN(!) menseneigendommen en u heeft werkelijk niets te zeggen over eigendommen van derden. C’est ca.

  Accepteer de realiteit en stel u toleranter op jegens uw medemens.

 77. Ria van Dick

  @ JdV

  Complotten?

  En dat uit jouw mond. Zo toe maar. Erg inhoudelijke reactie weer. Weer lekker frontaal in de aanval. Grote jongen. En heet je dan ook Realist enzo?

  En ja; Ria is mijn echte naam.

  Ria van Dick. Aangenaam.

 78. Hans

  Scherpschutter heeft het nog steeds niet in de gaten: maar hij is zelf ook een beestje en valt daarom – gezien de hele ecologische crisis die nu gaande is ook binnen de categorie bedreigde diersoorten. Laten we elkaar dus een pootje geven 🤪

 79. Klaasjan

  Haha, wie praat hier nu over tolerantie?
  En wie begon er eigenlijk over die zogenaamde menseneigendommen?
  Uw reacties zijn zoals altijd bijzonder complimenteus, Scherpschutter!

 80. Vrolijk rechts

  Een aantal mensen hier,hoef denk ik geen namen te noemen,vallen “extreem links” aan!!
  Ze kleineren mensen, hebben maling aan hun medemens.Hun extreem rechtse gedachte moet en zal erin gehamerd worden.Wilders en Baudet zullen wel trots op hun zijn.Ik reageer al een tijdje niet meer op hun opruiende en ietwat gevaarlijke berichten hier.Ze kicken daar op.

 81. Anne Marie ten Berge

  Waar gaat dit over? Ieder heeft een eigen keus. Jaren geleden, toen mijn partner en ik ontdekten dat er kistkalveren waren, aten wij geen kalfsvlees meer. Toen wij wisten dat donsveertjes van levende ganzen werden geplukt kochten wij geen dons dekken meer. Ook de productiemethode van ganzen levers stond ons tegen, dus dat kochten wij niet. Wij zagen onszelf, op onze eigen eettafel, als zeer kleine hemel bestormers van ‘fout’ voedsel.

 82. Rutger

  Dus als iemand zijn dieren verwaarloost (worden nog wel eens paarden ondervoed ergens in een nat drassig land aangetroffen) dan mag je daar niets van vinden omdat het eigendom van derden is? Klaasjan 14.18 klinkt heel objectief en redelijk, heeft wat mij betreft gewonnen.

 83. Lexus

  Na een mooie dag buiten te hebben doorgebracht stel ik vast dat het gooien van modder en vooral ook de verspreiding van misvattingen over recht en macht en de relatie daartussen op dit forum onverminderd zijn doorgegaan. Jammer. De tijd die ons allen gegeven is kan zoveel beter besteed worden.

 84. Scherpschutter

  @Rutger

  Volgens mij ben je wat in de war. Niemand heeft gezegd dat je je mening niet mag geven….

  Je mening geven is alleen wat anders dan met een horde agressievelingen het eigendom van een ander betreden om daar al schreeuwend en gillend totale gehoorzaamheid te eisen van de aanwezige mensen.

  Een ondervoed paard in een weiland heeft een menselijke eigenaar. Per definitie. Hoe de eigenaar zijn eigendom behandelt mag jij van alles van vinden (no one cares…), maar je hebt uiteraard met je tengels van het paard af te blijven en ook alle andere eigendommen van de eigenaar te respecteren.

  Dieren zijn menseneigendommen en van het eigendom van een ander blijf je af. Punt.

 85. Klaasjan

  Inderdaad, Rutger, het gaat om verwaarlozing, mishandeling of anderszins slecht omgaan met dieren. De actievoerders wilden daar de aandacht op vestigen en of ze dit nu op een handige manier hebben gedaan, daar kun je vraagtekens bij zetten. Hoe dan ook hebben ze publiciteit gekregen en dus zal de actie in hun ogen zijn geslaagd. Ik denk dat ze ervan uitgaan dat alle beetjes helpen totdat het doel is bereikt. Bont draagt ook al niemand meer.
  Het gezeur over vermeende menseneigendommen heeft er weinig tot niets mee te maken. Winnen of niet winnen van een discussie interesseert me totaal niet.

 86. Ton

  @ Scherpschutter 8/1/2023 – 10:26
  Optie B dus.
  toe-eigening is eigendom
  (Je relaas komt niet uit een VMBO boek, eerder uit een MBO-boek Recht. In ieder val is het te eenduidig voor een universitair niveau.)

 87. Geenstijl@Utrecht

  Mijn bedrijf adverteert juist op de Duic,vanwege het feit dat er ruimte is voor de mening van voorstanders en tegenstanders.
  Als je gaat modereren omdat een mening van iemand bij de rest niet bevalt, ben je verkeerd bezig.

 88. Klaasjan

  Of we nu een groepje van 10 mensen als een “horde” moeten zien? Dat ze schreeuwden en gilden, heb ik in ieder geval niet gelezen.
  Voorzover mensen eigenaar van dieren zijn, hebben mensen rechten, maar zeker ook daarbij behorende plichten. Eigendom is daarom niet zo absoluut als Scherpschutter meent te weten. Als er sprake is van verwaarlozing, mishandeling of anderszins slechte behandeling, behoort er door b.v. de overheid te worden ingegrepen. Dat gebeurt helaas regelmatig.

 89. BdV

  De hele discussie kort samengevat: Niemand is vrij om naar believen dieren te mishandelen. De meeste mensen wisten dat overigens al. De vraag of foie gras ganzen ook worden mishandeld is voor een deel al beantwoord door het verbod dat op het produceren van de paté geldt.

 90. Nina

  Fijne start van het nieuwe jaar zo….

  Een goed voornemen voor iedereen:
  discussiëren op de inhoud en niet op de man/vrouw.

 91. Hans

  @ Klaasjan,
  volkomen eens met je standpunt. Het oneindig slaapverwekkende stokpaardje rijden van Scherpschutter hier is volkomen onbelangrijk en heeft met het onderwerp geen zak te maken. De obsessie bij deze goede man inzake ‘bezit’ is algemeen bekend. Wordt altijd van stal gehaald, dat verafgode bezit. Maar het is een filosofie van de meest schrale armoede wat mij betreft.
  Wel van belang is dat de actievoerders inderdaad hun doelstelling ruimschoots behaald hebben. Daar feliciteer ik ze mee! Het is immers een godgeklaagd schandaal, dat vreten van met dwangvoeding mishandelde dieren bij zo’n tent als Bistronome Des Arts. Dus: ga daar nooit eten. En die boodschap is duidelijk overgekomen.

 92. Miepkniep

  Ik blijf het gewoon eten , sorry, vind het heerlijk. En wat het publiek er ook van vindt, hoe het schreeuwt en gilt dat het niet hoort. En hoe men de vermoordde onschuld ook speelt met hun hele vegetarische misjpoge … Het zal mij een worst zijn. Heerlijk gevulde ganzennek erbij.. met druivensaus….. laat mij maar genieten. Gaan jullie maar genieten van je stukje tofu dat naar gebakken rubber smaakt. Eet ik wel echte voeding. En nergens krijgen dieren het zo goed als met foie gras: volop te eten !!!! En dan is het weer niet goed?

 93. puntpuntpunt

  @ Hans

  Dat bezit werkt maar 1 richting op. Hij vindt namelijk dat reclamemakers mij wel mogen lastig vallen in mijn privédomein, in mijn privébezit, in mijn huis, op mijn tuinpad. Ongevraagd.

 94. An Ti

  @ BdV

  Plus dat foie gras in heel veel EU landen ook verboden is en zelfs een land als India een verbod op het importeren van foie gras heeft lopen, net als veel andere landen in de wereld, waar men wel aan dierenrechten doet.

  Foie gras is in heel veel landen met een reden een verboden gerecht (iig wat betreft “productie” in hoeverre je bij de marteling van het tegen de zin volmesten van ganzen (bek openhouden en vet naar binnen gieten, met doodsgekrijs tot gevolg), van levende wezens, van productie kan spreken. Eerder een dierenconcetratiekamp, zo’n ganzenlever-fokkerij).

 95. Scherpschutter

  @Hans

  De import van foie gras in Nederland is in nog geen twintig jaar vervijfvoudigt. Dat hebben die activisten toch inderdaad mooi voor elkaar gebokst. Bijna net zo’n astronomische stijging als de vraag naar kreeft in Nederland, die met liefst 600% steeg in de laatste 20 jaar.

  Je vraagt je bijna af waarom die activisten niet naar vegan restaurants gaan om daar gillend te eisen dat er voortaan in Armagnac verzopen Ortolaantjes geserveerd moeten worden. Dat lijkt op papier een absolute succesgarantie voor de toekomst van vegan restaurants…LOL

 96. Hans

  Miepkniep,
  wat jij naar binnen propt moet je allemaal zelf weten. Bespaar me de details. Maar bij het mesten, – ‘stoppen’ of ‘pillen’ van een gans of eend wordt zo’n dier, wat net als ieder ander levend wezen lijden ervaart, een paar keer per dag met een lange buis (zo lang als een lineaal 30 cm) onderdwang volgepropt. Soms pneumatisch, het wordt er onder druk ingepompt . Ook het drinkwater is zout gemaakt. Dat wekt de dorst op en er wordt dus nog meer zout water gedronken. De lever van deze levende dieren zwelt daardoor tot 10 x de normale omvang op.
  Als jij beweert dat deze dieren het dus nergens zo goed hebben (en daar gaat mijn reactie over) als in deze martelfabrieken – want dat zijn het – dan lieg je zacht gezegd dat je barst. Het valt te hopen dat je zelf nooit een dergelijke ervaring zult moeten meemaken. Het moet verschrikkelijk zijn. Denk het je eens in dat je een tuinslang van ruim een halve meter door je strot geduwd krijgt en er wordt onder hoge druk zwaar voedsel doorheen gestuwd: dan je zul je weten wat deze ganzen en eenden mee moeten maken alvorens ze afgeslacht worden. Heb je weer eens zo’n stuk lever op je bord liggen in zo’n foute tent dan zul je je dit verhaal voortaan zeker herinneren. Eet smakelijk.

 97. Arend Slotstruik

  Heerlijk Gans 😛 Mijn favoriet 🙂 Niets mis mee. Doe mij maar een extra portie mee in a doggy bag 🙂

 98. Klaasjan

  @An Ti
  Ik heb niet veel op met India maar als daar inderdaad de import van foie gras verboden is, stijgt het land een klein beetje in mijn waardering.

  @Meneer Slotstruik
  U zit te trollen en doet er beter aan op uw cholesterol te letten (of dat van uw hond).

 99. Hans

  Scherpschutter, afgezien van de taalfouten die steeds weer in je stukjes opduiken is je laatste epistel weer het toonbeeld van lachwekkende onzin. Die zogenaamd indrukwekkende importcijfers van die rommel – of ze nou kloppen of niet – zeggen helemaal niets. Het is en blijft namelijk een kanjer van een onethische aangelegenheid om dieren te mishandelen. Dat is de kern van de zaak. En veganisten die vogeltjes op het menu willen zien? Het moet niet veel gekker worden. Het lijkt wel of er een koekoeksklok onder je hoed woont. Ik druk me netjes uit. Het ga je verder goed, een aangenaam etensmaal gewenst!

 100. Scherpschutter

  @Hans

  “Die zogenaamd indrukwekkende importcijfers van die rommel – of ze nou kloppen of niet – zeggen helemaal niets.”

  Wel, het zegt op zijn minst dat niemand zich iets van uw larmoyante emotionele gejammer aantrekt. No one cares.

  “Het is en blijft namelijk een kanjer van een onethische aangelegenheid om dieren te mishandelen.”

  Vindt u en dat mag u vinden. Uw mening is alleen irrelevant.

  “En veganisten die vogeltjes op het menu willen zien? Het moet niet veel gekker worden.”

  Beslist. Aangezien activisten altíjd het diametraal tegenovergestelde bereiken van wat ze voor ogen hebben, zou dat buitengewoon verstandig zijn. Ik leg het nóg maar eens uit hè, omdat ik merk dat de humor wellicht iets te ontwikkeld voor u was om in één keer te doorgronden.

  Eet smakelijk Hans. Het zal vast weer een spannende bak konijnenvoer zijn waar u zich op kunt verheugen! LOL

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).