Zo’n 150 feestgangers bij IBB in Utrecht rennen weg bij het zien van de politie Zo’n 150 feestgangers bij IBB in Utrecht rennen weg bij het zien van de politie

Zo’n 150 feestgangers bij IBB in Utrecht rennen weg bij het zien van de politie

Zo’n 150 feestgangers bij IBB in Utrecht rennen weg bij het zien van de politie
Studentenwoningen van SSH aan de IBB.
Agenten troffen donderdagavond zo’n 150 feestende jongeren op straat aan bij de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht. Bij het zien van de politie zou de groep uit elkaar zijn gestoven.

Agenten troffen donderdagavond zo’n 150 feestende jongeren op straat aan bij de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht. Bij het zien van de politie zou de groep uit elkaar zijn gestoven.

Bij de politie kwam donderdag de melding binnen dat er sprake was van geluidsoverlast in de omgeving van het studentencomplex aan de Ina Boudier Bakkerlaan. “Ter plaatse troffen wij ongeveer 100 tot 150 man feestend op straat”, schrijft de politie op sociale media.

De agenten zagen daarnaast een statief waarop een speaker was bevestigd. Toen de feestgangers in de gaten kregen dat de politie was gearriveerd, stoof de groep uit elkaar. Daarbij werd ook de speaker meegenomen, maar het statief bleef achter.

Niemand kwam de driepoot claimen volgens de politie. Eén persoon die ACAB riep (All Cops Are Bastards) heeft een bekeuring gekregen.

14 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Hoezo overlast? Iedereen kiést er lees ik hier altijd toch voor om in de stad te gaan wonen?

 2. Niels Bokhove

  Lafbekken! En dan wel de braverik uithangen bij de introductiedagen. Hier in de straat gisteravond massaal feest van student-mentoren, m.n. van Typhoon, in een studentenhuis, een flink aantal kon er niet meer in. Een hoop geschreeuw midden op straat, auto’s moesten stoppen. Corona-regels? Ho maar! Er werd flink geknuffeld, half dronken of niet. Op naar een corona-herfst en -winter! Utrecht studentenstad – niet leuk meer.

 3. W

  Wat een laffe feestvierders zeg!!!
  Stoere studenten hoor!

 4. Henk

  Mag dat niet dan?

 5. Koel Hoofd

  Niveau belletjelellen…

 6. RABE

  Beneden alle niveau. Zo verpesten ze de mogelijkheid op normaal vrij bewegen. Ze noemen zich studenten, maar eigenlijk zijn ze onvolwassen pubers.

 7. Scherpschutter

  Alsof je gaat blijven staan om weerloos van je geld beroofd te worden voor de ‘misdaad’ van een gezellig feestje hebben…Groot gelijk dames en heren studenten. Mijn steun hebben jullie.

  Het moet ook gezegd; het siert de agenten in kwestie ook wel dat ze in de praktijk de opdrachten van hun grijpgrage superieuren (beboet wie je beboeten kan) negeren. Overduidelijk dat ze gevoel voor de situatie hebben gehad en niet alles op alles hebben gezet om zoveel mogelijk geld te stelen van onschuldige studenten.

 8. Realist

  Waarom zou je uit elkaar stuiven. Dit is Nederland, je mag gewoon aanwezig zijn op zo’n illegaal feest. Er hangen beslist geen repressailles aan, dat zou de tere zieltjes alleen maar schaden.

 9. Hans

  Het zijn vrij domme mensen, deze feestbeesten, of althans, hun blik is in elk geval kortzichtig. Deze studenten steken hun kop in het zand, gelijk de spreekwoordelijke struisvogel. Op een behoorlijk aantal van hen wacht, naar te vrezen valt een ernstige vorm van besmetting van de nieuwe variant van het inmiddels klassieke coronavirus. Dat zal voor sommigen een opname op de IC betekenen en nadien, bij overleven, een beloop met ernstig invaliderende complicaties. De boemerang komt, hoe dan ook, een keer terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg. Een ieder die het boven beschreven gedrag aanmoedigt is met hetzelfde sop der onwetendheid en domheid overgoten.

 10. Jaap

  Als ik alle reacties lees over het hoe en niet en ongerechtigheid begrijp ik beter waarom het niet tot een regering vormen komt.

 11. jan

  Goed bezig! Alle oudjes zijn toch gevaccineerd. Laat die gasten lekker een feestje maken voordat ze net zo oud en bekrompen zijn als menig reaguurder

 12. Uuutje

  Slim, om bepaalde festivals het werken onmogelijk te maken, waar met toeggangstesten en met controle en toezicht gewerkt wordt.

  Goed bezig. Dit, deze feestjes, gaat tot en met december/ januari enorm toenemen, want alles wordt los gegooid in het hoger onderwijs. Pandoora’s doos is al geopend. Maar een muziekconcert in de buiten licht is me toch een partij gevaarlijk. Zozo.

  Daarnaast: ik ben een dagelijks treinreizger. In iedere wagon hebben 3 tot 5 mensen hun mondmasker niet op. Ook nog de hele tijd de kuchende en niezende mensen nota bene. De afgelopen week is het aantal reizigers enorm aan het toenemen. Alles komt langzamerhand samen: introweken, studiestarts, scholieren dadelijk weer, toeristen die terugkomen, dagjesmensen, werkenden, etc. Waarvan dus een deel besmet en ook nog eens een deel ziek in treinen gaat zitten (dat doen ze vast op meer plekken, ziek en besmet verschijnen en je dan ook niet aan basismaatregelen houden).

  Met ongeveer 1 op de 1000 mensen besmet (daar komt het op neer) is het risico in treinen dus al aanwezig, net als op meer openbare plekken.

  Het gedrag van sommige mensen slaat nergens meer op. Aangezien vaccins alleen nog maar lijken te werken om zelf minder ziek te worden, kan dit betekenen met een enorme toename aan ziekenhuisopnames en problemen in verpleeghuizen dat we dus gewoon in oktober weer in de shit zitten, dan gaan we dus in februari al het derde jaar van ellende in. Bereidt je maar vast voor, want deze voorspelling gaat waarschijnlijk wel uitkomen. En dat alles hebben we te danken aan de twee blunderende rechts-conservatieven Hugo de J. en Mark. R. Leuk dat rechts-conservatisme.

  O ja, en alles te denken aan de complete ongeïnteresseerdheid en laksheid van 1/3 van de mensen in dit landje (komt het op neer), lekker aangezwengeld door allerlei louche charlatans (door wie gefinancierd eigenlijk?) die niet in wetenschap “geloven”.

 13. Jeroen

  Ik snap het probleem niet. Je mag toch een buitenevenement houden tot 750 mensen?

 14. Angela

  ik vind het vooral nogal dom dat ze denken dat de politie níet komt. Alsof niemand de muziek hoort …..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).