Zwaar ongeluk op Van Zijstweg in Utrecht; botsing tussen fietser en bus Zwaar ongeluk op Van Zijstweg in Utrecht; botsing tussen fietser en bus

Zwaar ongeluk op Van Zijstweg in Utrecht; botsing tussen fietser en bus

Zwaar ongeluk op Van Zijstweg in Utrecht; botsing tussen fietser en bus
Op de Van Zijstweg in Utrecht is maandagochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Een fietser kwam daar rond 8.30 uur in botsing met een bus.

Op de Van Zijstweg in Utrecht is maandagochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Een fietser kwam daar rond 8.30 uur in botsing met een bus.

Hulpdiensten zijn naar de plek van het ongeluk gegaan om hulp te verlenen. Ook is een traumahelikopter opgeroepen. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht.

U-OV laat weten dat verschillende buslijnen vertraging oplopen vanwege de aanrijding. Het gaat onder meer om lijn 7, 65, 74, 77 en 285.

11 Reacties

Reageren
 1. Tim

  Het zat er een keer aan te komen. Het is een verschrikkelijk druk ologisch en onoverzichtelijk kruispunt met rampzalig afgestelde stoplichten. Veel sterkte toegewenst voor de slachtoffers en hun families.

 2. Hetty

  De gemeente Utrecht kan zijn geld beter besteden aan het veiliger maken van dit soort punten, dan overal straten overhoop te halen in de hoop, dat dat veiliger is. Ik vind bijvoorbeeld de vernieuwde Maliesingel stukken onveiliger geworden door de versmalling, waardoor er ongeoorloofd word ingehaald in de onoverzichtelijke bochten. Ik kom er niet vaak, maar heb al een paar keer gezien, dat een inhaalactie bijna in een botsing resulteerde. Over veiliger maken gesproken….
  Veel sterkte toegewenst aan het slachtoffer, familie en vrienden

 3. Peter Utreg

  Als bewoner van deze wijk weet ik dat dit punt maandelijks een ernstig ongeval oplevert en wekelijks kleine of bijna ongelukken. Het is onoverzichtelijk en druk. Ja, fietsers rijden er door rood, maar ook bussen pikken regelmatig een oranje/rood stoplicht mee en knallen met 80 km/u een ontzettend druk en onoverzichtelijk kruispunt over (regelmatig meegemaakt dat ik groen had maar hard in de remmen moest voor een opdoemende bus). Tweede traumaheli in 2 weken nu. Dit moet echt snel anders, dit kan zo niet langer, Hoeveel levens mag het kosten voordat Lot ingrijpt?

 4. Jeannette

  Eens met eerder commentaar.
  Daarbij verbaas ik me over de geldverspilling om en klein rafelrandje van de middenberm recht te trekken.

 5. Koel Hoofd

  Hoe kan je nou een grote knalgele bus over het hoofd zien totdat je er onder ligt?

  @Peter Utreg
  Lot grijpt niet in, ze veroorzaakt deze verkeersellende met verkeerskundig hobbyisme. De Raad heeft haar dat de afgelopen jaren al meerdere malen in klare taal verweten. Dat is gewoon te lezen in diverse artikelen op Duic en ook in de landelijke berichtgeving.

 6. Jasper

  Ik woon op kruipafstand van dit kruispunt en het is helemaal niet onoverzichtelijk. Wordt gewoon duidelijk aangegeven wat is de busbaan, normale rijbaan, fietspad en trottoir. Ja, het is daar druk, maar dat is het overal in en rond het centrum. Gewoon aan de regels houden en geduld bewaren, waarmee ik niets wil insinueren, dan is er niets aan de hand. Sterkte aan het slachtoffer.

 7. Uuutje

  @ Koel Hoofd

  Begint dat rechtse Lot gezeik weer.

  Over dit soort verkeersinrichtingen gaan ambtenaren. Die mogen redelijk zelfstandig opereren, zelfstandig beleid maken en beslissingen nemen. Wethouders regeren op grote lijnen.

  Het is wel zaak voor de wethouder om in te grijpen als er klaarblijkelijk iets mis is. Daar is misschien nu een aanleiding toe.

 8. Esrin W.

  Dat kán Koel Hoofd als je je koptelefoon op hebt en je wat appjes probeert te beantwoorden terwijl je door je playlist scrollt.

 9. Kanaleneilander

  ‘Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht.’

  Maar de experts hier weten blijkbaar al dat het een koptelefoon dragende, appende fietser was die zich voor de (overigens grijze) bus heeft geworpen. Knap hoor.

 10. Lara

  Kanaleneilander het was een oude mevrouw.

 11. EB

  @Lara. Deze mevrouw was 62 jaar. Dat is nog niet zo oud hoor, op die leeftijd gaan de meeste mensen nog gewoon naar hun werk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).