18 jaar cel voor Mimoun H. na doden vrouw en brandstichting flat Kanaleneiland - De Utrechtse Internet Courant 18 jaar cel voor Mimoun H. na doden vrouw en brandstichting flat Kanaleneiland - De Utrechtse Internet Courant

18 jaar cel voor Mimoun H. na doden vrouw en brandstichting flat Kanaleneiland

18 jaar cel voor Mimoun H. na doden vrouw en brandstichting flat Kanaleneiland
Zefanja hangt aan het raam om aan de vuurzee te ontkomen.
De 71-jarige Mimoun H., die zijn vrouw doodde en brand heeft gesticht in Kanaleneiland, heeft 18 jaar cel gekregen. Na de brand aan de Marshalllaan liep ook een politieagent zwaar lichamelijk letsel op.

De 71-jarige Mimoun H., die zijn vrouw doodde en brand heeft gesticht in Kanaleneiland, heeft 18 jaar cel gekregen. Na de brand aan de Marshalllaan liep ook een politieagent zwaar lichamelijk letsel op.

Op 21 juni 2018, rond tien over half negen ’s avonds, krijgt de meldkamer een melding van een flatbrand in Utrecht. De politie is als eerste ter plaatse. Enkele agenten gaan het flatgebouw in om eventuele slachtoffers en bovengelegen woningen te evacueren. Rond datzelfde moment meldt de verdachte, Mimoun H., zich bij het politiebureau.

H. zegt daar: “Vrouw dood, in de woning, ik heb het gedaan.” Hij wordt aangehouden en er worden sporen gevonden op zijn kleding. Vlak voor zijn aanhouding heeft de man nog gebeld met één van zijn dochters en toegegeven dat hij zijn vrouw heeft gedood en de brand heeft gesticht.

In de woning is het lichaam van een vrouw gevonden. Na vergelijking van gebitsgegevens is vast komen te staan dat het lichaam van de 69-jarige echtgenote van Mimoun H. en moeder van zijn 11 kinderen is. Het lichaam was zwaar aangetast door de brand en deels verkoold.

Toerekeningsvatbaar

Uit onderzoek blijkt dat zij door diverse steekletsels om het is leven gekomen en dat zij al voor de brand is overleden. In de woning is een jerrycan en zijn sporen van ontbrandbare vloeistoffen gevonden. Op camerabeelden van een benzinestation is te zien dat hij rond half negen die avond benzine tankt.

Het staat voor de rechtbank vast dat de man zijn vrouw om het leven heeft gebracht en daarna de woning in brand heeft gestoken. Tijdens die brand hebben agenten de flat geëvacueerd. Eén agent, Zefanja Engberts, is in het trappenhuis overvallen door de sterke rookontwikkeling waardoor hij heeft moeten besluiten om een raam te forceren en uit dat raam te springen. Hij kwam toen op een afdakje terecht en is daarbij zwaar gewond geraakt.

De man zei niet meer te weten wat er die dag is gebeurd. De rechter gelooft het niet en ook onderzoekers zeggen dat dit niet klopt. Ook stelden ze vast dat Mimoun H. volledig toerekeningsvatbaar is.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).