Chaos op Oudegracht nadat automobilist scooter, fiets en vrouw aanrijdt | De Utrechtse Internet Courant Chaos op Oudegracht nadat automobilist scooter, fiets en vrouw aanrijdt | De Utrechtse Internet Courant

Chaos op Oudegracht nadat automobilist scooter, fiets en vrouw aanrijdt

Chaos op Oudegracht nadat automobilist scooter, fiets en vrouw aanrijdt
Omstanders proberen de man in de Chrysler tegen te houden, maar het mocht niet baten
Het was gisteravond even een chaos op de Oudegracht. Een asociale bestuurder in een Chrysler veroorzaakte meerdere aanrijdingen en weigerde uit te stappen.

Het was gisteravond even een chaos op de Oudegracht. Een asociale bestuurder in een Chrysler veroorzaakte meerdere aanrijdingen en weigerde uit te stappen.

Het voorval vond plaats op de brug bij de Oudegracht ter hoogte van café ‘t Oude Pothuys. De automobilist reed eerst een scooter aan, vervolgens reed hij achteruit waarbij hij een meisje raakte.

Toen omstanders de man sommeerde uit te stappen om zich te verantwoorden voor zijn gedrag, werd het gaspedaal nog een keer ingedrukt. De mensen voor de auto moesten uitwijken en de automobilist nam vervolgens nog een fiets enkele meters mee onder zijn auto.

De politie denkt de man te hebben opgepakt die de chaos veroorzaakte.

Beelden via Facebookgroep UTRECHT!

24 Reacties

Reageren
 1. cico

  De politie -denkt- dat ze hem hebben opgepakt? Zijn nummerplaat staat er op en komt behoorlijk duidelijk in beeld, dan is het wel heel knap als je de patjepeeër oppakt

 2. Wim

  Het is de hoogste tijd om de Oudegracht voorgoed autovrij te maken, dan moet de brave automobilist en bewoner met auto maar lijden onder de aso’s.

 3. Dre

  Jammer dat ik er niet bij was. Zijn chrystlertje uitgesleurd en zijn tandjes vakkundig eruitgetikt en hem ze zelf weer laten oprapen.

 4. Reinier Roelofs

  Ik had die malloot uit zijn auto getrokken! Waarom is men zo soft tegenwoordig, bang om een tik op te Lopen? Pffff

 5. C lee

  Natuurlijk heel verkeerd om een scooter aan te rijden en vervolgens bij het achteruit rijden nog iemand te raken. Maar wanneer je dan gelijk een meute van omstanders op je af ziet komen dan denk ik dat de toon al gezet is. Ikzelf zou direkt naar de politie rijden en zeer zeker niet blijven wachten om gelyncht te worden.

 6. Auto Vrij

  @ wim

  Toe maar. Een mafkees en direct Oudegracht autovrij maken. Zo ken ik er nog wel een paar.

 7. Jan

  Dus het jij vindt het gewoon prima om met je auto over mensen heen te rijden, C lee? Die man is heel terecht aangehouden door de omstanders. Als je dat probeert goed te praten, dan moet je even heel goed nadenken over wat je nou eigenlijk zegt.

 8. MJPD

  @Reinier Roelofs
  Ah, de eerste toetsenbordheld heeft zich gemeld….

  Waarom is het in de realiteit meestal anders? Omdat men te druk is om het als eerste te filmen en online te zetten bijvoorbeeld.

 9. Pb

  Gelyncht haha, ligt de Oudegracht tegenwoordig in Colombia?
  Misschien kan de politie gelijk even controleren hoe (of) de persoon zo’n auto kan betalen.

 10. Robin

  Kan iemand dat nummerbord lezen? Ik niet.

 11. Erik

  ik was erbij en we hebben voldoende foto’s en video’s waar de man in kwestie en het (juiste) kenteken heel duidelijk op staat. Die foto’s heeft de politie ook, dus ze weten echt wel of ze hem hebben of niet. Auto uit trekken? Kwam niet in me op nadat ik voor m’n sokken was gereden.. achteraf idd stom.

 12. Tom Gijsen

  Wat een ontzettend zielig lulletje!

 13. Rob

  Niet zozeer om dit geval; dat is een incident, maar autovrij maken van de Oudegracht is helemaal niet verkeerd. Dit grachtensysteem is uniek in de wereld (amsterdam heeft bijvoorbeeld geen werfkelders). Een mooi wandel/fietsgebied ervan maken. Geef het deel binnen de cirkels een unieke status die erbij past. Je ziet sowieso dat het gedeelte dat wel autovrij is een stuk gezelliger is en veel drukker dan het deel dat het niet is.

 14. Gina

  Ik woon op de Oudegracht en ik zie regelmatig automobilisten die veel te hard over de Gracht rijden. Ik zie trouwens ook voetgangers die midden op de weg lopen en fietsers die over de “stoep” fietsen. Ik denk dat de Gracht autovrij maken echt geen gek idee is. In elk geval zullen automobilisten moeten beseffen dat je hier alleen stapvoets kunt rijden. Als je haast hebt, rijd je maar om.

 15. andreasvdwal

  Chaos dat valt toch wel mee het lijkt mij meer een opstootje.

 16. Jan

  Asociaal hoe die man reageert. Wel zie ik dat de deuk aan de linkerkant van de auto zit, ik verwacht dan ook dat de scooter hier dan ook niet netjes voorrang heeft verleend aan deze man. Het gedrag van fietsers en scooters is over het algemeen vrij asociaal t.o.v. automobilisten, zeker op een dergelijk punt zie ik regelmatig scooters met een vaartje van rond de 40 rijden… no way dat je dan nog op tijd bent om voorrang te verlenen. Als je dan een auto aanrijd is dat heel erg vervelend, met name voor jezelf, maar als je een fietser of een kind aanrijd… denk daar nog maar eens over na als je > 20 km/uur fiets/scootert/auto rijd op dit soort kruispunten..

  Uiteraard had de man netjes moeten stoppen en moeten helpen! Maar de politie pakt hem vast!

 17. Trol

  Die fiets is bewust door een held op sokken voor de auto neerlegt, dus ja dan sleep je hem mee, maar ik ben echt tegen het eigen rechter spelen in dit soort gevallen,je krijgt al gauw een onwenselijke escalatie.

 18. Roberto

  Deze mens moet goed aan gepakt word

 19. Robert

  Ontzettend goed om te merken dat zoveel mensen in actie komen. Doet me echt heel goed. Dank aan alle helden!

 20. maarten van den oever

  autoverkeer op de oude gracht is sowieso een ramp, ook al is het heel soms onvermijdelijk. Op ons stuk oude gracht, tussen viebrug en sluis, is het helemaal idioot geregeld omdat het als een soort extra parkeergarage dient en tegelijk uitgaanscenter voor jonge jongens die er hun speeltje moeten komen showen. Als je voordeur direct aan de straat ligt kun je nauwelijks veilig je voordeur uit.
  Maar de gemeente weigert elk gesprek hierover al is ze wel bereid iedereen die maar een stoel op straat zet direct te beboeten.
  Geen idee waarom dit stuk, dat totaal ongeschikt is voor doorgaande auto’s zo stiefmoederlijk behandeld wordt.

 21. Utrechter

  De gracht kan beter zowel autovrij (of alleen laden/lossen en vergunninghouders) én asovrij worden gemaakt. Eén blik op het nieuws van Rtv Utrecht en je ziet weer meerdere berichten van aanrijdingen met gepimpte Audi’s in niet nader te benoemen wijken waarbij gewonden zijn gevallen. Tijd om dit tuig aan te pakken. Want nu dat zo’n asomobilist zich eens op de gracht vertoont, staat heel het duic-lezerspubliek in rep en roer maar op andere plekken in de stad is dit aan de orde van de dag.

 22. Sjonnie

  Ach ach ach. Een incidentje. Zoals er dagelijks overal in het land tientallen zo niet honderden plaatsvinden. En direct kruipt het hobbyvolk uit zijn hol en begint te roepen om het autovrij maken van de plaats delictus. En wijde omstreken. Ja er gebeurt wel eens wat. En er scheurt wel eens een scootertje langs. En er rijdt wel eens een autootje te hard. Mensen, mensen: dat heb je in een levende stad.

 23. BMW

  Gelukkig zijn fietsers en scooters in de binnenstad altijd zo lekker vriendelijk enen sociaal. Heb af en toe terecht zin om er eentje een tikje te geven zodat zon brutaal mannetje even op z’n plek gezet wordt…neemt niet weg dat dit wel een enorme asociale paardenpenis is, ook nog dom. Fikse boete en strafrechtelijk vervolgen lijkt me.

 24. Brent

  Kenteken lijkt met CD te beginnen? ZO ja, dan is het weer een maffe ambassadeur ofzo die denkt dat ie alles kan maken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).