Criminele bende van Taghi is ‘geoliede moordmachine’ | De Utrechtse Internet Courant Criminele bende van Taghi is ‘geoliede moordmachine’ | De Utrechtse Internet Courant

Criminele bende van Taghi is ‘geoliede moordmachine’

Criminele bende van Taghi is ‘geoliede moordmachine’
Said Razzouki (linksboven) en Ridouan Taghi (rechtsboven). Op de achtergrond het plaats delict van de Utrechtse vergismoord
Het strafproces tegen de criminele organisatie ‘Marengo’ is deze week begonnen. Aan het hoofd van de organisatie staat de voortvluchtige Ridouan Taghi en zijn rechterhand Saïd Razzouki, de meestgezochte criminelen van Nederland. In het strafproces worden twee moorden in Utrecht behandeld.

Het strafproces tegen de criminele organisatie ‘Marengo’ is deze week begonnen. Aan het hoofd van de organisatie staat de voortvluchtige Ridouan Taghi en zijn rechterhand Saïd Razzouki, de meestgezochte criminelen van Nederland. In het strafproces worden twee moorden in Utrecht behandeld.

In de zaak Marengo staan 16 verdachten terecht voor verschillende moorden en pogingen tot moord. Het openbaar ministerie (OM) spreekt over een ‘geoliede moordmachine’. Verschillende verdachten zouden zijn ingezet om zo efficiënt mogelijk moorden te plegen. Een mensenleven was volgens het OM niets waard, gelet ook op tenminste twee zogenoemde vergismoorden.

“De drempel om een liquidatie te plegen lijkt vandaag de dag lager te liggen dan voorheen. De daders zijn meestal jonge mannen, gewapend met volautomatische vuurwapens en de daarbij behorende zware munitie. Liquidaties vinden de afgelopen jaren steeds vaker plaats in de openbare ruimten, op straat en midden in woonwijken. Dat omstanders risico lopen en soms geraakt worden, wordt voor lief genomen”, aldus het OM.

Moorden

De criminele bende is waarschijnlijk verantwoordelijk voor meerdere moorden, waaronder de moord op de onschuldige Hakim Changachi op 12 januari 2017. Changachi is in zijn portaal van zijn flat in Overvecht doodgeschoten. Deze moord staat bekend als de ‘vergismoord’. Het beoogde doelwit was Khalid Hmidat. De moord op Hmidat is niet gelukt.

Daarnaast wordt ook de moord op de Utrechtse Ranko Scekic aan de organisatie toegeschreven. Scekic werd op 22 juni 2016 in Overvecht. Hij liep met een vriend op straat voor zijn woning toen hij werd doodgeschoten. Zijn vrouw en kinderen waren op dat moment thuis.

Daarnaast zijn meerdere slachtoffers gemaakt waaronder misdaadblogger Martin Kok en de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. Voor het geven van de opdrachten voor deze moorden worden Taghi en Razzouki vervolgd. Beiden worden verdacht van leidinggeven aan de criminele organisatie Marengo, die zich richt op moord, poging tot moord en voorbereiding van moord.

Meestgezocht

Taghi en Razzouki zijn voorvluchtig. De aanhouding van beide verdachten heeft de hoogste prioriteit van politie en justitie. Zij zijn met foto’s op nationale en internationale opsporingslijsten geplaats. Voor informatie die leidt tot hun aanhouding zijn beloningen van 100.000 euro uitgeloofd.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Wat voor soort olie zouden ze gebruiken ….

 2. [email protected]

  Het begon met de hakkelaar, toen Holedeer, en nu Tahgi en companen, wie is de volgende zgn grootte crimineel.

 3. Erwin

  @geenstijl: waarom het gebruik van “zgn”? Zijn het geen grote criminelen dan? Weet je meer?

 4. Nlz

  Als ik zou weten waar deze gasten uithangen zou ik wel iets meer dan alleen die 100.000 euro willen van Justitie voor ik zou gaan zingen. Zo zorgvuldig gaan ze daar ook weer niet om met dergelijke info, voor je het weet ben je omgelegd voor Justitie uitbetaald heeft.

 5. Cor

  @Nlz: als je omgelegd wordt nadat Justitie uitbetaald heeft, heb je er ook niet zoveel aan ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).