Derde inbraak Hogeschool Utrecht in vier maanden: weer iMacs gestolen | De Utrechtse Internet Courant Derde inbraak Hogeschool Utrecht in vier maanden: weer iMacs gestolen | De Utrechtse Internet Courant

Derde inbraak Hogeschool Utrecht in vier maanden: weer iMacs gestolen

Derde inbraak Hogeschool Utrecht in vier maanden: weer iMacs gestolen
In het gebouw van de Hogeschool Utrecht (HU) aan de Bolognalaan zijn wéér Apple computers gestolen. Dit is de derde keer in vier maanden tijd dat prijzige iMacs zijn meegenomen.

In het gebouw van de Hogeschool Utrecht (HU) aan de Bolognalaan zijn wéér Apple computers gestolen. Dit is de derde keer in vier maanden tijd dat prijzige iMacs zijn meegenomen.

Vanochtend kwam een technicus van de opleiding Journalistiek erachter dat er vier iMacs uit de montageruimten gestolen zijn. De Bolognalaan biedt sinds december 2015 tijdelijk onderdak voor de School voor Journalistiek (SVJ), die veel gebruik maakt van de computers.

Eind december werden er al zeven Apple-computers meegenomen uit het gebouw. Een maand later werden er veertien iMacs gestolen. Na de tweede diefstal ondernamen de docenten en technici zelf actie, door alle montageruimten consequent af te sluiten. Toch zijn er nu weer vier iMacs meegenomen. Woordvoerster Lidwien Prinssen van de HU kon niet vertellen of de computers vrijdag al zijn gestolen of in het weekend.

Voor de studenten is het geen een verrassing: “Het is blijkbaar zo makkelijk om hier apparatuur te stelen. Vooral omdat hier geen camera’s hangen”, vertelt een van de journalistiek-studenten op social media.

Camera’s

Op de vraag waarom het gebouw geen beveiligingscamera’s heeft hangen, antwoordt  Prinssen: “Je kan eerder de vraag stellen waarom er überhaupt gestolen wordt.” Toch laat Prinssen weten dat er extra maatregelen worden getroffen. Welke maatregelen de directie gaat nemen kan de woordvoerster nog niet zeggen. “Ik hoop dat ze eind van de week met een besluit komen over de invulling van die maatregelen, maar het zal waarschijnlijk samenhangen met het plaatsen van camera’s.”

 

5 Reacties

Reageren
 1. Jan

  > “Je kan eerder de vraag stellen waarom er überhaupt gestolen wordt.”

  Een beetje wereldvreemd, die man?

 2. Anoniem

  Het betreft geen iMacs maar MacPro’s. Daarnaast is er niet ingebroken maar gewoon naar binnen en buiten gewandeld.

 3. isabelle

  Ja…hoe kan het toch dat mensen stelen. Wow, en dat is dan je woordvoerster. Ben je mooi klaar mee.

 4. Pieter

  Jan, inderdaad een wereldvreemde man. Maar daarom werkt hij ook bij de overheid. Is er iets weg, vernield of stuk? Geen probleem. Binnen de overheid ligt niemand daar wakker van. Geld genoeg toch.

 5. Elly

  Inmiddels is het plaatsen van camera’s een stuk goedkoper dan het vervangen van al die Apples. Bij de ingang van het pand hangen ook camera’s dus met die privacyvermindering heeft men al ervaring. Is het trouwens nog steeds mogelijk om bij de vuilcontainer opzij naar binnen en naar buiten te lopen? Die deur blijft gemakkelijk openstaan na gebruik (vuil weggooien, roken). Handig om vanaf het fietsenhok naar binnen of naar buiten te glippen. Lukt ook wel met een Mac in een vuilniszak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).