John van den Heuvel: ‘Wij zijn getipt over de verborgen wapens in Utrecht’ | De Utrechtse Internet Courant John van den Heuvel: ‘Wij zijn getipt over de verborgen wapens in Utrecht’ | De Utrechtse Internet Courant

John van den Heuvel: ‘Wij zijn getipt over de verborgen wapens in Utrecht’

John van den Heuvel: ‘Wij zijn getipt over de verborgen wapens in Utrecht’
John van den Heuvel aan tafel bij Jinek.
De misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Mick van Wely zouden zijn getipt over de verborgen wapens in Park Transwijk in Utrecht. Zij hebben uiteindelijk de politie gewaarschuwd en donderdag werden de wapens tijdens een grote zoekactie gevonden. Dat zeiden de journalisten vrijdagavond bij het televisieprogramma Jinek.

De misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Mick van Wely zouden zijn getipt over de verborgen wapens in Park Transwijk in Utrecht. Zij hebben uiteindelijk de politie gewaarschuwd en donderdag werden de wapens tijdens een grote zoekactie gevonden. Dat zeiden de journalisten vrijdagavond bij het televisieprogramma Jinek.

Vrijdag werd bekend dat de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie meerdere verbogen wapens hadden gevonden in het Utrechtse park. “Dit is het hart van het Taghi-domein. In deze wijk wonen heel veel aanhangers en leden van de Mocro-maffia”, zei Van den Heuvel.

De misdaadverslagevers zeiden dat ze een tip hadden gekregen dat er ergens in de wijk een plek was waar wapens waren verborgen. “Het liefst waren we zelf gaan graven, maar je moet rekening houden met boobytraps. We zijn gaan kijken en hebben uiteindelijk de politie gebeld. Het is een enorme operatie geworden in het park.”

Volgens Van den Heuvel is er nu een groot onderzoek gaande naar wat er is gevonden. Wat er precies uit de grond is gehaald is nog niet bekendgemaakt. “Het gaat in ieder geval om wapens.”

Aanslagen

De vondst is voor beide misdaadverslaggevers een bevestiging dat de Mocro-maffia, ondanks de arrestatie van Taghi, Razzouki en nog een aantal hooggeplaatsten, nog niet vleugellam is. “Er zijn nog steeds hele zware wapens voorhanden die mogelijk gebruikt kunnen worden voor nieuwe aanslagen.”

Van den Heuvel en Van Wely zaten bij Jinek om te praten over hun nieuwe programma Crime Desk. Maandag is de eerste aflevering te zien en dan gaan beide journalisten dieper in op de vondst in Park Transwijk.

Bekijk hier het fragment van Jinek.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Ik denk dat de eigenaar van de wapens dit John van den Heuvel en zijn tipgever niet in dank af zal nemen. Nogal dom om dit dan zelf triomfantelijk in een televisieshow te gaan melden.

 2. Herman

  Fijn hè, Al die aandacht. Peter en John smullen ervan.

 3. Kadoendra

  “John van den Heuvel: ‘Wij zijn getipt over de verborgen wapens in Utrecht’”

  Johnny is nu in een hele grote euforische stemming omdat hij helemaal niet door heeft dat hij uiteindelijk aan de leiband van de criminele concurrentie van Taghi en Razzouki loopt.

  Taghi en Razzouki worden verdacht van het leiden van een criminele organisatie.

  Deze criminele organisatie wordt niet afgeschilderd als een klein en eenvoudig bedrijfje, maar als een zeer grote criminele multinational.

  Of het nu een legale of een criminele multinational is zij zijn allebei bezig om marktleider te zijn en te blijven.

  Een legale multinational probeert dit in de meeste gevallen op een legale wijze, terwijl een criminele multinational dit meestal doet op een illegale wijze, denk daarbij niet slechts aan de verboden drugshandel, maar ook aan liquidaties, omkopingen, etc.

  Een legale multinational heeft vaak weer een andere legale multinational als concurrent.

  Terwijl dit ook weer opgaat met illegale multinationals.

  Dus als een criminele multinational last heeft van de concurrentie van een andere criminele multinational kunnen er b.v liquidaties plaatsvinden of ze tippen zeer eenvoudig personen als Johnny zodat de politie/justitie de criminele concurrenten levenslang opruimen.

  Dus niet alleen politie/justitie willen Taghi en Razzouki levenslang opgeruimd zien, maar ook hun criminele concurrenten willen dat.
  Dus die hele war on drugs komen alle concurrenten van Taghi en Razzouki ook best wel goed uit!

  De Zuid Amerikaanse cocaboer krijgt 2,- dollar per kilo cocaïne, terwijl de Zuid Amerikaanse Escobar er 2000,- dollar per kilo voor krijgt en zodra het in Nederland langs de douane is doet de kiloprijs 30.000,- Euro en dit kan oplopen tot 60.000,- Euro.

  Deze enorme stuwing in de kostprijs van de cocaïne is slechts te wijten aan de enorme vraag in combinatie met het verbod op drugs.

  Geschiedenis herhaalt zich vaak maar telkens op een iets andere manier………..

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Drooglegging

 4. cas

  @ Lombokker, dit is juist goed wat hij doet. Aan de kaak stellen dat de journalistiek aan informatie kan komen en niet bang is om dat bekend te maken. Juist alles verzwijgen zou de verkeerde manier zijn.

 5. 030

  Ach ja, en in 2005 werd nog stellig ontkent dat er iets zou bestaan als een “mocromafia” terwijl iedereen die een beetje geïnformeerd was beter wist.

  Alleen voor balkan-collega’s schrikken deze gasten nog een beetje terug.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).