Levensgevaarlijke achtervolging in Utrecht eindigt met aanhouding twee mannen | De Utrechtse Internet Courant Levensgevaarlijke achtervolging in Utrecht eindigt met aanhouding twee mannen | De Utrechtse Internet Courant

Levensgevaarlijke achtervolging in Utrecht eindigt met aanhouding twee mannen

Levensgevaarlijke achtervolging in Utrecht eindigt met aanhouding twee mannen
De politie heeft na een lange achtervolging en met inzet van de politiehelikopter in de nacht van maandag 14 mei op dinsdag 15 mei twee verdachten gearresteerd. De twee hadden zich schuldig gemaakt aan levensgevaarlijk rijgedrag.

De politie heeft na een lange achtervolging en met inzet van de politiehelikopter in de nacht van maandag 14 mei op dinsdag 15 mei twee verdachten gearresteerd. De twee hadden zich schuldig gemaakt aan levensgevaarlijk rijgedrag.

Rond 02.30 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Vleutensebaan in de richting van de Gele Brug. De agenten besloten een routinecontrole uit te voeren, maar de bestuurder reed op hoge snelheid weg.

Op de Thomas à Kempisweg keerde hij zijn auto en reed hard richting de Spinozabrug. Meerdere auto’s van de Landelijke Eenheid en eenheden uit Utrecht assisteerden tijdens de achtervolging die via Leidsche Rijn naar de A2 voerde.

Spookrijden

“De bestuurder vertoonde levensgevaarlijk rijgedrag door met hoge snelheid tegen de rijrichting in te rijden”, aldus de politie. De auto reed richting Veenendaal en vervolgens weer terug richting Utrecht. Daar ontdekte de politiehelikopter de auto toen de bestuurder de wijk Lombok inreed. Vanuit de helikopter werd gezien dat de bestuurder de auto parkeerde op de Floresstraat en drie inzittenden uit de auto vluchtten.

Op aanwijzing van de politiehelikopter werden twee verdachten ontdekt in een tuin en op een dak van een schuur. De mannen, respectievelijk 21 en 17 jaar en afkomstig uit Utrecht en Ronde Venen, werden gearresteerd. De politie doet onderzoek naar de derde verdachte en het motief van het wegrijden bij controle.

9 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  “Gele Brug” is niet de naam van die gele brug.

 2. JdV

  Proportionaliteit. Een routinecontrole heeft levensgevaarlijk rijgedrag als resultaat.
  Wat heeft deze inzet nu eigenlijk opgeleverd. 2 verdachten in hechtenis. Die op basis van het uitsluitende feit van het rijgedrag morgen weer op straat staan.
  Verdere resultaten. ? Onbekend. Maar zo te zien zijn er geen kilos drugs in beslag genomen. Geen ak47’s aangetroffen. Geen moorden verijdeld of drugslabs opgerold.
  Inzet van een helicopter. Half utrecht wakker. Meerdere voertuigen ingezet. Gevaarlijke, zelfs levensgevaarlijke omstandigheden creeeren voor weg gebruikers. En het resultaat? Bekeuring voor te hard rijden, wellicht tijdelijke ontzegging van rijbevoegdheid. Dat heeft dan veel geld gekost, mensen in gevaar gebracht en weinig opgeleverd.

 3. Chantal

  @JdV: enorm knap dat je alle details weet! Chapeau! Weet je ook te vertellen wat de aanleiding was voor de controle?
  Overigens is niet voldoen aan een stopsignaal een misdrijf. Sinds wanneer moeten we misdrijven maar door de vingers zien?

 4. BW

  @JdV
  Lekker zuur, maar als een auto er op die manier vandoor gaat, dan begrijp ik best dat je de inzittenden even wilt spreken. Het is trouwens niet ondenkbaar dat tijdens de rit van alles naar buiten is gegooid, de heren zullen niet voor de lol op de vlucht zijn geslagen.

 5. Harry

  Ik kan niet beoordelen of er voldoende aanleiding tot deze achtervolging was. Ik hoop dat de politie dit juist beoordeeld heeft en ook geen reden heeft gezien dit af te breken. Ondertussen is het wel zo dat racende politieauto’s achter een verdachte auto altijd een risico ,ook voor andere weggebruikers betekend. Zelf wonen wij in Lombok en zijn met velen uit de buurt drie kwartier door de herrie van de heli en politiesirenes uit de slaapmgehouden. Hoop dat het dit allemaal waard is geweest en zal graag via DUIC vernemen of dit allemaal de moeite waard is geweeest.

 6. JdV

  @ chantal & bw. Prima. Maar als er slachtoffers vallen door de paranoide vluchters danwel politie dan ook niet klagen. Want, elk misdrijf moet worden vervolgd volgens chantal. Zelfs als we daar voor onschuldige slachtoffers voor lief moeten nemen. Dat stopverbod en die gestolen navigatie moeten ten koste van alles worden vervolgd.

 7. Eric

  Inderdaad. Dat heet ‘handhaving’.
  Als je bij voorbaat al denkt “hm, laat maar zitten dan” als iemand wegscheurt, kun je de rechtstaat wel meteen afschaffen.
  Bedankt voor de inzet!

 8. Cees

  Dit asociale gedrag maar accepeteren van onze stadsgenoten? En zeuren dat de politie niet handhaafde? Begint een beetje eenzijdig te worden hoor, laat ze die eikels masr eens pakken zodat ze zich realiseren dat de grenzen bereikt zijn, wacht maar tot er een vriend/ kind van jou door het gedrag overhoop wordt gereden… en ja dat kan ook door de politie gebeuren… oppakken dat ruig voordat ze de hele stad overnemen.

 9. Cico

  Volgens mij heet die gele brug de Hogeheidebrug. Vroeger lag er de Vleutensebrug.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).