Man gearresteerd voor plaatsen graffiti ‘Fame’ op honderden plekken in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Man gearresteerd voor plaatsen graffiti ‘Fame’ op honderden plekken in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Man gearresteerd voor plaatsen graffiti ‘Fame’ op honderden plekken in Utrecht

Man gearresteerd voor plaatsen graffiti ‘Fame’ op honderden plekken in Utrecht
De politie heeft een man opgepakt die verantwoordelijk wordt gehouden voor de tag ‘Fame’ die op honderden plekken in de stad Utrecht is geplaatst. Het gaat om een 26-jarige man uit Utrecht.

De politie heeft een man opgepakt die verantwoordelijk wordt gehouden voor de tag ‘Fame’ die op honderden plekken in de stad Utrecht is geplaatst. Het gaat om een 26-jarige man uit Utrecht.

De man kon op heterdaad worden betrapt tijdens een politieactie. Er is een zoeking gedaan in het huis van de verdachte en daarbij is graffitimateriaal in beslag genomen.

De tag ‘Fame’ is geplaatst op honderden plekken, verspreid over de hele stad en ook daarbuiten. De politie doet een oproep aan inwoners die schade hebben ondervonden van de graffiti om aangifte te doen.

DUIC schreef al eerder over de tag Fame die in korte tijd op veel plekken te zien was. Lees dat bericht hier.

Gekoppelde berichten

33 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  26 jaar en dan dit soort kansloze tags zetten, hoe sneu ben je dan.

 2. BdV

  Wat een triest geval. Die heeft de komende maanden wat nuttigers te doen.

 3. Joost

  Yes! Eindelijk. Werd tijd dat die gast eens een keer te grazen werd genomen. Niet vanwege de graffiti op zich, maar vanwege de totale lelijkheid. Wat een ongetalenteerde idioot is die figuur. Echt geen greintje smaak of skill. Maar ondertussen wel echt elke m2 onderkladden. Ik heb zelfs tags op auto’s gezien.
  Veel graffiti is gewoon kunst zoals van KBTR of Erwtje, maar deze bagger mag hij van mij allemaal persoonlijk weg gaan poetsen met z’n blote handen.
  Wat me nog het meest verbaast is dat hij 26 is. Ik was er van overtuigd dat we met een jochie van 15 of zo te maken hadden.

 4. Vissers

  En met dit bericht krijgt de beste man precies wat hij wil: “fame”!

 5. Scherpschutter

  Mooi! En nu deze hufter, nadat hij gestript is van vermoedelijk het enige tientje dat hij bezit, de komende drie jaar op pad sturen met niets meer dan een tandenborstel en emmertje water om zijn ‘kunstwerken’ met gezwinde spoed van de eigendommen van anderen af te schrobben. Kan hij wat mij betreft daarna ook nog een jaar of 3-5 de bajes in.

  Korte metten maken met dit soort eigendom-schendend tuig!

 6. Bert

  Kunnen ze hem niet gewoon even met naam en toenaam noemen, krijgt ie gelijk zijn ‘fame’

 7. karel walet

  Laat de Verfdokter er maar op los! Die kan er tenminste wat van! Beter dan dit prutswerk van Fame….

  Fame? Was dat niet een muzikale Comedie op TV ooit?….. musical….

 8. Bertje 030

  160 euro schade bij ons appartement, kansloos mannetje, het is alleen jammer dat aangifte doen erg omslachtig is.
  Op het Neude 3 weken aan de schandpaal.

 9. Jonge Vader

  Ik vind erwtje ook geen kunst want hij heeft een keer mijn auto beklad. Kosten a 1500 euro! NOEMT U DIT DUS KUNST WAT MIJ GELD KOST!!!

 10. MJPD

  26 jaar en dan nog als een 15-jarige puber lopen taggen, dan ben je inderdaad een kansloos figuur. Goede vangst van de politie! Nu nog degene die overal “FOFS” kladdert, maar dat zit door het hele land.

  @Bertje 030
  U kunt nu alsnog aangifte doen. Levert u meer op dan die 3 weken schandpaal.

 11. Marc

  Heerlijk nieuws. Eindelijk dit stuk vullis in de kraag gevat. Complimenten aan de politie.

 12. Yolo

  @wraakzuchtige lezers: Strafbepaling overlaten aan de rechtelijke macht, je ding doen zonder negativiteit over anderen te gaan sproeien. Dat vind ik volwassen gedrag.

 13. Bertje 030

  @Yolo: kom je even afrekenen? 160 euro

 14. Petrus

  Ach ja hoor, daar zijn ze weer allemaal. De geijkte DUIC-roeptoeters; Schepsrschuttert, BdV, etc, etc.. Overal een ongefundeerde mening over. Zogenaamd overal verstand van. Daarnaast moeten ze overal maar iets van vinden. Sneu. Meer kan ik er niet over zeggen.

  Wordt tijd dat de redactie eens gaat ingrijpen, want dergelijke reacties zijn de reden dat steeds minder mensen rondneuzen op DUIC. Het bereik wordt minder en minder.

 15. Dirk

  Het lijkt me niet meer dan gepast dat dit heerschap met naam en toenaam genoemd wordt, zodat hij zijn fame krijgt.

 16. Utrechtse koning

  Geen of nauwelijks creatieve ontwikkeling, kwalijk slechte tags en soort van letters, knudde uitvoer en eigenlijk al om lelijkheid. Geeft graffiti zo een slechte naam. Maar wel veel en heel veel, binnen een straal van vijf kilometer van zijn huis. Heeft overal scheit aan of is gewoon een domme drugsverslaafde wannabee. Maakt zich niet geliefd in zijn buurt. Vast een Amsterdammer. Sowieso een grote Toy. Niet de moeite. Negeren dus.

 17. Utrechter

  Nu dat FOFS-tuig nog aanpakken en ons stadsie is bijna graffitivrij!

 18. Anil030

  Eindelijk, wat een droeftoeter… Mooie graffiti kan ik wel waarderen, maar deze troep daarentegen…
  Is er niet een soort centraal meldpunt waar we alle ‘fame’ tags kunnen melden? Dan kan hij ze allemaal zelf met een schuursponsje weer weghalen

 19. Ronald

  Mooi. Een kliederaar minder in de stad. Nu ‘Fofs’ nog opruimen en dan ziet de stad er een stuk netter uit.

 20. Jee

  26??? Ik dacht oprecht dat we te maken hadden met een 13 jarige puber. Overkill, auto’s onderkliederen, pure lelijkheid, 0 talent. Bijzonder sneu voor een volwassen kerel.

  Als ik hier uit mijn raam kijk zie ik er al 7(!!!). Echt op alles waar je op kan spuiten zie je het staan. Nooit eerder zó geërgerd aan een tag.

 21. Arjan Verhoeven

  Hoe prachtig de kunst van KBTR, Erwtje, of desnoods Banksy ook is, je kunt het ook even vragen voordat je iemand anders’ eigendom beschadigt. Je trapt ook geen autospiegel van een auto voordat je aan de eigenaar gevraagd hebt of hij interesse heeft in jouw performance art.

 22. BdV

  @Petrus: als ik nog even terug mag roeptoeteren. Ongefundeerd? Okee. Geijkt? Wist ik niet. Verstand van? Misschien niet. Snappen doe ik het zeker niet. Maar soms heb ik zomaar ergens een mening over. Bijvoorbeeld over suffe tags die je duizend keer her en der herhaald ziet, die de gekozen ondergrond of omgeving naar mijn persoonlijke en ongefundeerde mening totaal niet fraaier of interessanter maken of op enigerlei wijze iets toevoegt.

  Ik ben benieuwd of ergens informatie is te vinden over de vermindering van het aantal mensen dat op DUIC rondneust door toedoen van onder andere mijn reacties. Dat is natuurlijk niet mijn bedoeling. Misschien kan ik die informatie ter harte nemen en het tij proberen te keren.

 23. Frits

  @Petrus,
  Ik ken het bereik van DUIC niet. Hoewel ik heb vaak oneens ben met een paar vaste reageerde de, is dat voor mij zeker geen reden DUIC te mijden. Integendeel, ieder heeft recht op een mening. Ik lees DUIC ook om de meningen te lezen van mensen met wie ik het oneens ben.

 24. Scherpschutter

  @Petrus 3/4/2018 – 18:02

  “het bereik wordt minder en minder”. “Steeds minder mensen neuzen rond op DUIC”….

  LOL!

  Mijnheer, de onderbuik is altijd een slecht raadgever. Het gaat namelijk uitstekend met DUIC! Hier heeft u de feiten:

  https://www.alexa.com/siteinfo/duic.nl

  Ik gok dat u persoonlijk ergens in 2016 bent afgehaakt? Mogelijk dat dat de astronomische stijging in bezoekersaantallen sindsdien verklaart. 😉

 25. Barend

  @ BdV

  Die informatie is er niet. Petrus is de man die onder allerlei aliassen altijd van alles en nog wat roept zonder bronvermelding of verwijzing.

 26. Kees Truijens

  Goed dat er eens een grafitticus is aangehouden. In de 38 jaar dat ik nu een monumentaal huis bewoon is er meer aan de 18e eeuwse verflaag van de gevel beschadigd dan in al die jaren ervoor. Grafitti. Vervelend voor mij, maar vooral schadelijk voor het erfgoed en dat is van iedereen.

 27. BdV

  @Barend: Aha. Dat klinkt alsof hij 26 is.

 28. Yoshua

  Het is juist dat de beste man absoluut niet kan tekenen en mislukte graffiti als kunst uitte.
  Straffen dat is totale onzin wanneer je kijkt naar zijn werkzaamheden.
  De man is super gemotiveerd en een doorzetter in het creëren van zijn kunst.
  Een gepaste straf lijkt mij 240 uur lessen volgen op de kunstacademie.
  Deze jongen wil wel en heeft potentie om ooit wel goed te kunnen tekenen.

 29. BW

  @Scherpschutter
  Is het wel een stijging in bezoekersaantallen? Ik ken de site alexa.com niet (handige tool overigens), maar het ziet er uit alsof de schaal op de y-as afloopt in plaats van oploopt. Concreet: het lijkt alsof Duic begon op pakweg 250 duizend bezoekers en eindigt op minder dan 150 duizend bezoekers.

  Wellicht is mijn interpretatie niet juist of zie ik iets over het hoofd, in dat geval hoor ik het graag.

 30. R

  Schaal klopt, interpretatie niet. Betreft geen bezoekersaantallen maar (relatieve) ranking van de site.
  Duic staat nu op plaats 138000 wereldwijd van de best bezochte websites.
  In Nederland zelfs de op 1426 andere sites na de best bezochte site.

  Zegt allemaal dus niets over absolute bezoekersaantallen.

 31. BW

  @R
  Ah, thanks. Heb kennelijk over het bovenschrift heen gelezen, maar “How is this site ranked relative to other sites?” is eigenlijk best een weggever 🙂

  Overigens is Scherpschutters conclusie dat de bezoekersaantallen astronomisch zijn gestegen hier inderdaad niet uit af te leiden.

 32. Buurtbewoner

  Ik stoor me ook enorm aan de lelijke Fame ‘bombs’. Ze staan op winkels, verkeersborden, auto’s. Het KON niet moeilijk zijn om deze gast(en) te pakken aangezien elk weekend weer een spoor van fugly bombs in Zuilen staan. Gaat hij nu alle miljoenen aan schade terugbetalen? Dat is schitterend en maakt mijn dag weer goed 😀

 33. Hoografisch

  En vannacht is er weer een “fame” bijgekomen op een muur in onze straat….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).