OM verhoogt de inzet: 100.000 euro voor gouden tip Taghi en Razzouki | De Utrechtse Internet Courant OM verhoogt de inzet: 100.000 euro voor gouden tip Taghi en Razzouki | De Utrechtse Internet Courant

OM verhoogt de inzet: 100.000 euro voor gouden tip Taghi en Razzouki

OM verhoogt de inzet: 100.000 euro voor gouden tip Taghi en Razzouki
Said Razzouki (linksboven) en Ridouan Taghi (rechtsboven). Op de achtergrond het plaats delict van de Utrechtse vergismoord
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de beloning voor de gouden tip die leidt tot de opsporing naar Ridouan Taghi of Said Razzouki verhoogd tot 100.000 euro. Eerder werd er nog een bedrag van 25.000 euro uitgeloofd, maar er is spoed bij de aanhouding.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de beloning voor de gouden tip die leidt tot de opsporing naar Ridouan Taghi of Said Razzouki verhoogd tot 100.000 euro. Eerder werd er nog een bedrag van 25.000 euro uitgeloofd, maar er is spoed bij de aanhouding.

Ridouan Taghi (40) en Said Razzouki (46) worden verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende liquidaties. Met de verhoging van het geldbedrag van 25.000 naar 100.000 euro is sprake van de hoogste beloning ooit door het OM uitgeloofd.

De reden daarvoor is dat politie en OM met spoed op zoek zijn naar beide verdachten. De opsporing van deze verdachten is topprioriteit. De twee mannen zijn eerder dit jaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Buitenland

Zeer waarschijnlijk houden de verdachten zich schuil in het buitenland, verplaatsen ze zich regelmatig en maken ze gebruik van wisselende identiteiten. Naar verwachting ligt actuele en betrouwbare informatie over hun verblijfplaatsen bij personen die behoren tot de groep van vertrouwelingen van Taghi en Razzouki.

Het OM en de politie hebben goede hoop dat met de verhoogde beloning het stilzwijgen rond de voortvluchtige verdachten doorbroken kan worden: “Het ongekend hoge bedrag van de beloning kan mensen over de streep trekken de gouden tip te geven.”

Liquidaties

Ridouan Taghi wordt gezien als het grote brein achter verschillende liquidaties, waaronder de vergismoord in Overvecht. De politie houdt er sterk rekening mee dat Taghi gebruik maakt van andere identiteiten. In 2009 is hij uitgeschreven in Nederland en de politie weet niet waar hij sindsdien verblijft. Dat kan in het buitenland zijn, bijvoorbeeld Marokko. Maar de politie sluit niet uit dat hij ook nog steeds in Nederland zou kunnen zijn of weleens komt.

Saïd Razzouki is een vriend van Taghi. De twee kennen elkaar vanuit Utrecht waar ze allebei zijn opgegroeid hij zou nauw samenwerken met Taghi

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Yoshua

    Dit tipgeld niet genoeg en het kan ook niet werken: het is onmogelijk dit anoniem te doen.
    Niemand gaat zijn leven en dat van zijn familie op het spel zetten voor een ton.
    Met 10 miljoen kan je voor de rest van je leven ergens anders beginnen en zorgen dat ze je niet zullen vinden.
    Het hele onderzoek loopt in de miljoenen, dan is een ton beloning een schijntje.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).