Politie verspreidt beelden van mishandeling 14-jarige jongen op Utrecht Centraal Politie verspreidt beelden van mishandeling 14-jarige jongen op Utrecht Centraal

Politie verspreidt beelden van mishandeling 14-jarige jongen op Utrecht Centraal

Politie verspreidt beelden van mishandeling 14-jarige jongen op Utrecht Centraal
Beeld: Instagram Politie Midden-Nederland
De politie heeft woensdag beelden verspreid van een mishandeling op Utrecht Centraal. Een 14-jarige jongen werd daar op 7 juni in elkaar geslagen door twee minderjarige jongens.

De politie heeft woensdag beelden verspreid van een mishandeling op Utrecht Centraal. Een 14-jarige jongen werd daar op 7 juni in elkaar geslagen door twee minderjarige jongens.

Het 14-jarige slachtoffer zit op Utrecht Centraal op de trein naar Breukelen te wachten als hij plotseling wordt aangevallen door twee minderjarige jongens. Een van hen trekt aan het petje van het slachtoffer, waarna het al snel verder uit de hand loopt. Op de beelden van de politie is te zien dat de twee jongens het slachtoffer op het perron meerdere keren schoppen.

De jongen probeert zich nog te verweren, maar besluit uiteindelijk te vluchten. Hij stapt in de trein naar huis, maar ook daar wordt hij gevolgd door de twee daders. Op station Breukelen wordt de jongen nog een keer in elkaar geslagen.

De politie heeft de beelden van het incident gedeeld en een signalement verspreid in de hoop mensen te vinden die de daders herkennen. Omdat het gaat om twee minderjarige jongens zijn hun gezichten geblurd, laat de politie weten. Opvallend is volgens de politie dat een van de twee ten tijde van het incident een arm in het gips heeft. Getuigen of mensen die denken te weten wie de twee jongens zijn, kunnen zich melden bij de politie.

18 Reacties

Reageren
 1. jan

  Gatverdamme wat een vieze etters heb je in de wereld toch. Ik hoop dat ze stevig aangepakt worden

 2. Mark

  Stom altijd met dat blurren en de daders beschermen. Laat ze lekker vol in beeld komen. het slachtoffer heeft hier levenslang last van (ik ben zelf slachtoffer geweest van geweld en heb na jaren nog last van angstaanvallen, ondanks meerdere behandelingen). Laat de daders ook maar eens levenslang last hebben van hun acties…

 3. geen idee

  Gooi deze laffe lui met de koppen in de krant, afgelopen met kopje thee drinken!!

 4. Waltet

  Haal gewoon die balkjes weg

 5. Claire Obscur

  Los van dit alles weinig tot geen toezicht natuurlijk op de perrons. Een keuze.

 6. Paul

  De daders moeten gewoon met hun gezicht in beeld, en verantwoording afleggen voor hun gemeene laffe daden.
  Stoppen voordat hun gedrag nog crimineeler wordt.

 7. Binnenstadbewoner

  Lafaards. Een jongen te grazen nemen die ze makkelijk aankunnen.

  Gelukkig staan hun NAW en BSN’s zowat op hun voorhoofd ondanks de blurs. Die zijn binnen uiterlijk 24 uur gepakt.

 8. dadal

  zulke idioten moeten ze juist in beeld laten komen , ze hebben geen recht op privacy zoals gewone burgers !

 9. Katja

  Minderjarig ? Nou en ?
  Zijn schoften, en erg moedig hoor, twee tegen een.
  Straf ? Oog om oog, tand om tand.

 10. Uuu

  @ binnenstadsbewoner

  Makkelijk aankunnen?

  Je kan dat ook heel anders zien. Zij zijn met 2 tegen 1. gaan zomaar willekeurige een willekeurig iemand slaan en schoppen uit het niets, die persoon is zo verstandig om gewoon weg te gaan en dan gaan ze laf diegene stalken en insluiten.

  Denk dat de echte held degene is die in eerste instantie deze idioten laat voor wat ze zijn. Je wang toekeren als iemand geweled gebuikt. Daar moet je pas respect voor hebben.

  Wil nog steeds niet zeggen dat “het slachtoffer” 1 van deze beide heren niet aangekund had.

  Het is gewoon tuig van de richel, zoals er zo veel tuig van de richel is in Nederland in de openbare ruimte (tegenwoordig). Echt meer dan in andere landen, weet iedereen die op vakantie is geweest in iig de nabij gelegen buurlanden.

  Zit echt een draadje los bij een aanzienlijk deel van de landgenoten. Worden er ook steeds meer en dat zou iedereen zorgen moeten baren.

 11. Pee

  Buiten de feiten die reageerders al eerder aangeven , zoals gewoon in beeld brengen zonder blut, zal er toch ook iets aan de strafmaat gedaan moeten worden.
  De straffen zijn van dien aart dat het niet afschrikt.

 12. Herman

  En heropvoedingskampen
  Want een taakstrafje? Daar lachen ze om

 13. Marcel

  Niet blurren. het zijn daders. Deze daders verdienen geen bescherming van een rechtstaat waar ze niet achter staan.

 14. Iemand met hersens

  Oi oi oi, de (toch wat laffe, anonieme, online) lynch mob kruipt weer tevoorschijn.

  Boosheid kent iedereen over dit gedrag. Waarom dan niet meteen twee kinderen herkenbaar in beeld?
  – Zoals aangegeven door de politie: eerst minder vergaande middelen uitputten. Herkenbaar kan altijd nog, mocht de zaak nu worden opgelost (zou niemand in Breukelen twee halve garen met deze witte t-shirts herkennen?) is de schade van herkenbare beelden niet geleden;
  – Schade? Ja, die beelden gaan rondzwerven en worden – ongetwijfeld mede door het volksgericht hier – actief verspreid, tot lang nadat ze voor de opsporing nodig zijn. Wat hebben we na hun straf aan twee nóg kanslozere gasten in de maatschappij, die nergens meer aan de bak komen vanwege deze fout? Gaan die rustig in een hoekje hun zonden zitten overdenken, zoals men hier hoopt?

  Mensen die zeggen dat er zonder strengere straf geen incentive is om niet anderen in elkaar te trappen, die zijn zelf doodeng. En het oog om oog, tand om tand argument leidt echt alleen maar tot geharde criminelen die datzelfde principe tegen de maatschappij inzetten – dat kun je ze dan ook bijna niet kwalijk nemen. Genoeg voorbeelden van wat een onmenselijke behandeling kan losmaken in een mens.

 15. Binnenstadbewoner

  @Uuu : wil hier geen discussie over voeren uit respect voor de jongen die dit is overkomen. Hopelijk worden de daders snel opgespoord en bestraft.

 16. S

  @pee: aart?

 17. Uuu

  @ binnenstadbewoner

  Komt ie nu mee….

  En mijn post staat vol van respect richting slachtoffer en familie van het slachtoffer.

  Daarnaast hoef je niet per sé te discussiëren over een andere mening. Jij geeft jouw mening, ik de mijne. Klaar.

 18. Cohen

  Ik snap niet dat je met dit gedrag de kans krijgt om het station te verlaten. Overal hangen cameras en er zijn AI technieken die agressie automatisch herkennen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).