Boekspot in winkelcentrum Hoog Catharijne gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant Boekspot in winkelcentrum Hoog Catharijne gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Boekspot in winkelcentrum Hoog Catharijne gaat sluiten

Boekspot in winkelcentrum Hoog Catharijne gaat sluiten
De Boekspot in Hoog Catharijne gaat na bijna drie jaar sluiten. Door het verdwijnen van de verbinding tussen station Utrecht Centraal en het winkelcentrum Hoog Catharijne, vervalt de plek waar Boekspot zit. Volgende maand, op 6 februari, sluit daarom de ruimte waar mensen boeken konden delen.

De Boekspot in Hoog Catharijne gaat na bijna drie jaar sluiten. Door het verdwijnen van de verbinding tussen station Utrecht Centraal en het winkelcentrum Hoog Catharijne vervalt de plek waar Boekspot zit. Volgende maand, op 6 februari, sluit daarom de ruimte waar mensen boeken kunnen delen.

Boekspot werd in maart 2015 geopend door de Utrechtse schrijver Ronald Giphart. Het winkelcentrum laat weten: “De Boekspot heeft in deze periode bezoekers van Hoog Catharijne en treinreizigers van veel leesplezier voorzien. Mede door tweedehandsboekwinkel Books4Life waren de boekenkasten dagelijks goed gevuld. Ruim 500 boeken wisselden per week van nieuwe eigenaar en het tijdelijk opgezette initiatief werd dan ook ontzettend gewaardeerd.”

De doorgang tussen station Utrecht Centraal en winkelcentrum Hoog Catharijne gaat verdwijnen, het stationsplein wordt in de toekomst de verbinding tussen de twee gebouwen.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. K

  Zoveel reizigers hebben hier met groot plezier gebruik van gemaakt, en het zou een goed initiatief zijn om straks ergens op ‘t stationsterrein weer een ruimte te creëren waar ‘ Boekspot’ dan opnieuw geplaatst kan worden..

 2. Karla

  Jammer, want ik vind dit een geweldige plek waar ik veel boeken heen breng. Nu maar eens op zoek naar minibiebjes in de buurt – is daar al een lijstje van?

 3. Thijs

  Het zou mooi zijn als Klépierre ook in het vernieuwde HC een plek zou vinden voor dit succesvolle initiatief. Zoals gebleken is er maar een paar m² nodig.

 4. William Poutsma

  Zonde. Hopelijk komt er een nieuwe plek; dat is volgens mij ook de vraag bij het stiltecentrum.

  Op elk station zou dit niet misstaan, op Houten hebben ze een ijzeren hufterproof afsluitbare kast hiervoor.

 5. Ronald Giphart

  Was een hartstikke leuke toevoeging aan het station. Met alle indrukwekkende reclame borden die ons met troep bekoochelen zou ik ook graag weer zoiets moois terug zien in de regio.

 6. Beestje

  Ik hoop dat Klépierre eventuele initiatieven niet meteen de nek zal omdraaien. Uit oogpunt van ‘niet passend’ bij HC. En het kan zomaar zijn dat het winkelen in Leidsche Rijn in de toekomst gezelliger is dan HC.

 7. MichielK

  Wat een kulreden van Klépierre om Boekspot te sluiten; alsof er niet genoeg ruimte is in dat enorme Hoog Catharijne voor zo’n initiatief. Sterker nog, dit soort initiatieven houdt een winkelcentrum juist interessant en relevant, in tegenstelling tot nóg een Douglas en nóg een schoenenwinkel en nóg een Albert Heijn…

  En anders is het te hopen dat de NS het idee over neemt. Ook op Utrecht Centraal is ruimte genoeg en niet voor niets is de slogan van NS al jaren: ‘lekker lezen doe je in de trein’

 8. Karenlee

  Ach, AUB – er moet zeker een mogelijkheid zijn om een nieuwe bookspot te creeren!!!

 9. Sauncho Slothrop

  Ruimte voor een mooie parfumwinkel

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).