Choorstraat krijgt zijn koor-markering terug | De Utrechtse Internet Courant Choorstraat krijgt zijn koor-markering terug | De Utrechtse Internet Courant

Choorstraat krijgt zijn koor-markering terug

Choorstraat krijgt zijn koor-markering terug
De herbestrate Choorstraat. Foto: André van Schie / VVD
Bij het herstraten van de Choorstraat afgelopen november is de aanduiding van het koor van de buurkerk in het straatbeeld per ongeluk verwijderd. Wethouder Geldof laat na overleg met verschillende partijen weten dat deze nu terugkeert. 

Bij het herstraten van de Choorstraat afgelopen november is de aanduiding van het koor van de buurkerk in het straatbeeld per ongeluk verwijderd. Wethouder Geldof laat na overleg met verschillende partijen weten dat deze nu terugkeert. 

Er is 15.000 euro vrijgemaakt voor de markering in het straatbeeld en wordt na de zomer weer aangebracht. Ook gaat er gesproken worden over de kansen en bedreigingen van histroische markering bij de aanstaande herinrichtingen van de Korte Nieuwstraat (Paulusabdij), de Tolsteegbarrière (stadsmuur) en de Noorderstraat (stadsmuur). Het idee is om meer samenhang te creëren in de herkenbaarheid van markeringen in de binnenstad.

Markering Choorstraat

Het Gilde Utrecht noemde de verdwenen aanduiding in november ‘zeer ongelukkig’ op DUIC. Niet in de laatste plaats omdat de bogen op de straat voor stadsgidsen een mooie aanleiding was om over de Buurkerk te vertellen.

“Deze kerk werd vroeger door het volk gebruikt om erdoorheen te lopen”, vertelt Paul Vergeer, voorzitter van het gilde. “De mensen liepen met vee en al zo door de ingang, wat nu Museum Speelklok is, naar binnen om zo aan de andere kant van de kerk te komen. Pas na afbraak van het priesterkoor van de Buurkerk ontstond de Choorstraat en hoefde men niet meer dwars door de Buurkerk heen te lopen.”

Daarnaast was de aanduiding van het koor van de Buurkerk in de Choorstraat altijd een mooie aanleiding om het verhaal van Suster Bertken te vertellen, die daar 57 jaar van haar leven als kluizenares in het koor van de Buurkerk opgesloten heeft gezeten.

6 Reacties

Reageren
  1. Rob

    15.000 euro voor een markering in de bestrating, goeiedag.

  2. mees Kees

    Per ongeluk ? Presenteer die pittige rekening bij de ‘schuldigen’ en niet bij Uw burgers, beste meneer Geldof.

  3. Niels Bokhove

    Slechte instructie/onoplettendheid/desinteresse van de stratenmakers. Zo zijn helaas ook de historische ANWB-borden aan de noordpunt van de Maliebaan verdwenen bij de herinrichting van de rotonde daar.

  4. Ron

    Maken we geen werkafspraken meer wat wel en niet kan, wat behouden moet blijven en wat weg kan? Lijkt mij voor rekening aannemer…

  5. Herman

    Mooi voorbeeld van belastinggeld verspilling. De gemeente had even niet opgelet.

  6. Probably

    De gemeente moet dit waarschijnlijk betalen, omdat een ambtenaar het waarschijnlijk nodig vond de aanduiding weg te halen. Waarschijnlijk ligt de schuld bij de gemeente en niet bij de aannemer. De aannemer heeft waarschijnlijk gewoon de tekeningen/ plannen, gevolgd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).