Eerste editie Utrecht Rainbow Festival vindt plaats in oktober: ‘We kunnen wel wat kleur gebruiken’ | De Utrechtse Internet Courant Eerste editie Utrecht Rainbow Festival vindt plaats in oktober: ‘We kunnen wel wat kleur gebruiken’ | De Utrechtse Internet Courant

Eerste editie Utrecht Rainbow Festival vindt plaats in oktober: ‘We kunnen wel wat kleur gebruiken’

Eerste editie Utrecht Rainbow Festival vindt plaats in oktober: ‘We kunnen wel wat kleur gebruiken’
Utrecht Canal Pride 2019
Verschillende Utrechtse organisatie zijn momenteel bezig met de voorbereidingen van het Utrecht Rainbow Festival. “We kunnen in deze periode namelijk wel wat kleur gebruiken.”

Verschillende Utrechtse organisatie zijn momenteel bezig met de voorbereidingen van het Utrecht Rainbow Festival. “We kunnen in deze periode namelijk wel wat kleur gebruiken.”

De gemeente Utrecht, COC Midden-Nederland, Midzomergracht festival, Stichting PANN, Queer Film Festival Utrecht, Walk of Love en Qolored hebben de handen ineengeslagen. Zij willen tijdens het Coming Out-weekend een kleurrijk festival organiseren.

Wat er precies op de agenda staat is nog niet bekend. “Tijdens dit weekend biedt de Domstad een breed scala aan inspirerende, culturele, boeiende en feestelijke activiteiten”, is te lezen op de website van COC Midden-Nederland. Welke activiteiten er komen wordt in de loop van de zomer bekendgemaakt.

Veel festivals, waaronder bijvoorbeeld de Utrecht Canal Pride, zijn dit jaar vanwege de maatregelen rondom corona geannuleerd. Op de website van COC Midden-Nederland is te lezen dat tijdens het Utrecht Rainbow Festival alle richtlijnen van het RIVM worden nageleefd.

13 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Coming out feestje dus.
  Ergens best raar, je seksuele voorkeur aan de hele wereld bekend maken en dat ook gaan vieren met een feestje.
  Ik wil ook wel feestvieren dat ik hetero ben, dat is net toch zo normaal als dat niet zijn? Of moet ik dan eerst van de daken schreeuwen dat ik hetero ben voordat ik een feestje mag vieren? Verwarrend hoor, deze moderne wereld
  Laten we er maar gewoon een leuk feestje van maken, lijkt me het beste.

 2. GeenStijl@Utrecht😉

  👍super leuk idéé, dit hoort zeker in een stad als Utrecht, laten vóóral niét tolerant zijn tegen intolerantie.
  Hoop dat het een gezellig feest wordt🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

 3. JdV

  Zijn de locaties al bekend waar het festival gaat plaatsvinden? Niet in het centrum, juist eens een keer in de wijken lijkt me een goed idee. Overvecht, Kanaleneiland, Hoograven, Lombok. Want laten we vooral niet te tolerant zijn tegen intolerantie.

 4. Koel Hoofd

  @GeenStijl en JdV
  Niet-tolerant zijn tegen intolerantie = intolerant.

 5. PRUTS

  Ach de geijkte reaguurders met hun bijna 1-agendapunt-agenda weer.

  Nou, meld je aan bij organisaties die voor tolerantie strijden en ga wat organiseren in door jullie benoemde wijken. Overigens wordt het bevrijdingsfestival gewoon ook al georganiseerd in Kanaleneiland. Welliswaar niet helemaal gelijke insteek/ toch overlappende doelstellingen.

 6. JdV

  @koel hoofd: Goed punt. Discrimineren van mensen die discrimineren is discriminatie.
  @pruts: Is goed, ik meld me aan, als jij dan ook mee komt helpen met het opbouwen van de podia en de organisatie van het festival op de dag zelf.

 7. Koel Hoofd

  @Prutser
  Hoe kan je in godsnaam de doelstellingen van het bevrijdingsfestival vergelijken met een Hollands gezellig roze feestje?? Dat is nou intolerantie en dat komt altijd voort uit domme onwetendheid.

 8. PRUTS

  @koel hoofd

  Que?!?!?!?!

  Misschien je eens verdiepen in de doelstellingen van het bevrijdingsfestival voordat je wat roept. Dan zie je behoorlijk wat overeenkomsten met roze feestjes. Ik help je alvast een beetje: “vrijheid om te kunnen zijn wie je bent”.

  @JdV

  Ik doe al genoeg in verscheidene organisaties, maar fijn dat je wat wil gaan doen. Wanneer zien we je eerste initiatief? Of blijft het bij wat roepen?

 9. Herman

  Zal voor sommige deelnemers wel bibberen worden in hun minuscule zwemkleding…..

 10. D'n Jos

  @herman

  Ja, want Pride-achtige taferelen staan gelijk aan miniscule zwemkleding? Grow toch op man….

  Pride betekent dat mensen zich kunnen uiten. De 1 in minscule zwemkleding, de ander in een nep-bontjas, weer een ander in een burgerkloffie. En ja, daar zit soms iets provocerends in, als reactie op opmerkingen zoals de jouwe. Vergeet niet dat de pride opgericht is als reactie op zaken die gebeurden (mishandelingen, lynchpartijen; in de VS) van mensen met een andere geaardheid of mensen die net in andere hokjes passen (of juist net niet). Het is bedoeld als feestelijke demonstratie tegen de zure (spruitjeslucht) moraal en om meer kleur in het leven aan te brengen dan het grauwe-grijze midden.

 11. JJ

  @ herman

  Heb je problemen met miniscule zwemkleding Herman?

  In oktober hebben we steeds vaker ‘indian summer’ en temperaturen van rond of boven de 20 graden. Zal dus wel loslopen.

 12. Pee

  @ JdV 3/8/2020 – 11:35

  Dat gaat in die wijken nooit plaats vinden omdat men weet dat het dan uit de klauwen escaleert.
  Eigenlijk gebeurt er dan iets van intolerantie ,waar dit hele gebeuren juist tegen is.
  Maar ja,het blijft gewoon zoals het is.

 13. Joas

  Misschien eerst eens proberen en kijken of het uit de klauwen escaleert. Daarna heb je recht van spreken en kan een eventueel probleem aangepakt worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).