Kyteman blaast Tivoli Oudegracht uit: tranen bij Colin en het publiek. Het is nu echt over | De Utrechtse Internet Courant Kyteman blaast Tivoli Oudegracht uit: tranen bij Colin en het publiek. Het is nu echt over | De Utrechtse Internet Courant

Kyteman blaast Tivoli Oudegracht uit: tranen bij Colin en het publiek. Het is nu echt over

Kyteman blaast Tivoli Oudegracht uit: tranen bij Colin en het publiek. Het is nu echt over

“Kut dat dit de laatste keer is, ik hoop dat we jullie een waardig afscheid van Tivoli Oudegracht hebben gegeven.” Deze woorden van Colin Benders, beter bekend als Kyteman, werden gevolgd door luid gejuich en geklap van het publiek. Want een waardig afscheid, dat was het zeker.

De emotionele lading bij het laatste concert ‘The Kyteman Orchestra: The Jam Sessions’ was groter dan bij ieder ander concert. Voor de laatste keer door de lange gang naar binnen, voor de laatste keer wachten bij de garderobe en voor de laatste keer net iets te ver moeten lopen naar de bar. ‘De laatste keer’ was ook te merken aan het orkest, met Kyteman aan kop. Met tranen in zijn ogen sprak hij het publiek een aantal keer toe, vereerd dat hij en zijn vrienden het uit mogen blazen.

En hoe ze dat deden, was zeer bijzonder: de passie, emotie en energie spatten er vanaf, het kwam uit het puntje van hun tenen. Met hun grote muzikaliteit en toewijding zorgden ze ervoor dat het publiek in de muziek werd gezogen. De muzikanten waren zo goed op elkaar ingespeeld, dus kleine knikjes en handgebaren waren genoeg om er een show van te maken die het publiek zich nog lang zal herinneren.

Doorlopen, afknijpen

Iets dat we niet hoeven te missen in TivoliVredenburg is de vertrouwde stem van Sannie bij de damestoiletten: “Doorlopen, afknijpen! Kom op dames!” De alom geliefde toiletmevrouw gaat namelijk gewoon lekker mee. Sannie: “Ik zal nog wel terugdenken aan de oude Tivoli, maar het nieuwe voelt gewoon erg goed. Het is als een nieuw huis, daar moet je ook even aan wennen.” Er is ook niet iets dat ze direct aan Tivoli Oudegracht gaat missen. “Wat ik het leukste vind zijn gewoon de mensen. Ze zijn allemaal zo verschillend, dat vind ik zo leuk”, vertelt ze lachend.

‘Ik zal de charme, de kneuterigheid missen’

Hoewel toiletmevrouw Sannie het afscheid van Tivoli Oudegracht niet zo somber inziet, kunnen veel bezoekers er niet over uit hoe zonde ze het vinden dat ‘hun’ poppodium er niet meer zal zijn. “In mijn hart moet ik huilen. Ik ben hier zo vaak geweest in meer dan 25 jaar”, vertelt Annelies Suijs. “Ik zal de charme, de kneuterigheid van Tivoli Oudegracht missen. Een bijzonder tijdperk is afgesloten met dit concert.”

(Tekst en foto’s: Jantine Albers)

_MG_7819

_MG_7918 _MG_7873

_MG_7840

_MG_7956

_MG_8140

_MG_7979

_MG_8032

_MG_8042

_MG_8048

_MG_8065

_MG_8051

_MG_8057

_MG_8108

_MG_8110

_MG_8090_MG_8183

_MG_8196

_MG_8186

_MG_8199

1 Reactie

Reageren
  1. rita

    met fijn veel foto’s – dank!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).