Metershoge replica’s van meesterwerken Centraal Museum in binnenstad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Metershoge replica’s van meesterwerken Centraal Museum in binnenstad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Metershoge replica’s van meesterwerken Centraal Museum in binnenstad Utrecht

Metershoge replica’s van meesterwerken Centraal Museum in binnenstad Utrecht
Het Centraal Museum heeft enorme muurkunstwerken laten plaatsen van replica’s van de meesterwerken uit de museumcollectie. Op drie muren in de binnenstad van Utrecht prijken de metershoge werken uit de oude schilderkunst.

Het Centraal Museum heeft enorme muurkunstwerken laten plaatsen van replica’s van de meesterwerken uit de museumcollectie. Op drie muren in de binnenstad van Utrecht prijken de metershoge werken uit de oude schilderkunst.

Aanleiding voor de campagne is de opening van het verbouwde Centraal Museum. Met deze campagne wil het museum meer mensen bekendmaken met topstukken van Utrechtse kunstenaars uit de museumcollectie. Naast het doel om mensen bekender te maken deze stukken, hoopt het Centraal museum ook dat Utrechters via deze campagne zich meer verbonden gaan voelen met de museumcollectie.

De campagne startte eind maart, met de plaatsing van de werken Portret van Amalia van Solms (1602-1675) door Gerard van Honthorst aan de Van Asch van Wijckskade en Allegorie van het geloof (de dood van Maria) (1626-1627) door Hendrik ter Brugghen aan de Oosterkade. Gisteravond is de derde muurtekening voltooid van Bacchus (1628) door Joachim Wtewael.

De huiseigenaren van deze drie muren kozen zelf het schilderij dat op hun muur is geplaatst. Het project is in uitvoering nieuw in zijn soort, waardoor het nog onbekend is hoelang de werken kunnen blijven hangen.

Na een verbouwing van drie jaar opent op 22, 23 en 24 april het nieuwe Centraal Museum in zijn volle omvang zijn deuren. Het museum heeft een totale metamorfose ondergaan.

Bleekstraat (Foto: Raymond Dekker)
Bleekstraat (Foto: Raymond Dekker)

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Michiel B

  Ik vind die aan de Oosterkade het best in de omgeving passen. Was blij verrast toen ik daar langs kwam.

 2. [email protected]

  Ik vind het wel iets hebben op een blinde muur, mooi gezicht.

 3. Piet

  Maar het zijn muurtekeningen? Hoe kan het zo perfect zijn?

 4. Max

  Fantastisch ! Zowel als concept als in kwaliteit uitvoering !
  Onze stad die zoveel en 2000 jaar historie heeft, zonder nog steeds ongelofelijk een eigen Utrecht Historisch Museum,verdient in het stads beeld meer aandacht hier zeker voor.
  Er zijn nog legio plekken waar dat kan. De nieuwe fiets tunnel bij Amsterdam CS bv toont de gouden eeuw, wij zouden hier in onze fietst & vaar tunnel bij CS onze gouden 15 eeuw..kunnen tonen ipv van standaard badkamer tegels…

 5. Rob van der Hilst

  Bijzonder geslaagd initiatief! Komen hiervoor ook nieuwbouwwijken vanaf WO2 tot heden in aanmerking?
  Doen!

 6. Lasse

  Prachtig! En komen de gekapte bomen op de oosterkade ergens anders in de stad weer terug?

 7. ari doeser

  wat een geweldig initiatief van Centraal Museum !

  van mij mag er meer kunst in de openbare ruimte.

 8. pauline

  Mooi! Een verrijking voor de stad en reclame voor de stad en het museum!
  Geweldig

 9. Utrecht Internationaal

  Perfect, voor touristen en buitenlandse bezoekers een extra kenmerk die aangeeft hoe veel kunst er in Utrecht aanwezig is.
  Nu nog afbeeldingen; Nijntje, Rietveld, en Utrechtse Designers..( Mart van schijndel, etc )

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).