Derde editie van Utrecht Canal Pride weer groter | De Utrechtse Internet Courant Derde editie van Utrecht Canal Pride weer groter | De Utrechtse Internet Courant

Derde editie van Utrecht Canal Pride weer groter

Derde editie van Utrecht Canal Pride weer groter
De Utrecht Canal Pride wordt dit jaar wederom groter. Het evenement is dit jaar op zaterdag 1 juni en er doen 46 boten mee. Samen vragen zij aandacht voor de LHBTI+ gemeenschap in Utrecht en Nederland.

De Utrecht Canal Pride wordt dit jaar wederom groter. Het evenement is dit jaar op zaterdag 1 juni en er doen 46 boten mee. Samen vragen zij aandacht voor de LHBTI+ gemeenschap in Utrecht en Nederland.

De afgelopen maanden konden organisaties zich inschrijven om deel te nemen aan de derde editie van de Utrecht Canal Pride. “Om de inhoud en kwaliteit van de parade te bewaken zijn alle inschrijvingen beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. Zij hebben het bestuur van de Utrecht Canal Pride inhoudelijk geadviseerd, waarna de deelnemerslijst definitief is opgesteld”, aldus de organisatoren.

Onder de 46 deelnemers zijn onder meer het Apostolisch Genootschap, De Onderwijsboot, FC Utrecht, de gemeente Utrecht, de HKU, Miranda, de politieke partijen in Utrecht (in 1 boot) en TivoliVredenburg.

Afgelopen jaar verschenen 41 boten aan de start en trok de botenparade 50.000 bezoekers. Burgemeester Jan van Zanen noemde de Utrecht Canal Pride al na de eerste editie ‘een nieuwe traditie’. Ook in 2019 zijn er na afloop weer straatfeesten en afterparty’s in de stad.

De organisatie meldt dat alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven hebben een plaats in de parade gekregen en meevaren. “Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap.”

11 Reacties

Reageren
 1. katja

  OMG, nog meer herrie…

 2. Jip

  Politieke partijen en grote bedrijven moeten wegblijven, dat is imagocleaning.

  Door steeds groter te worden ga je de oorspronkelijke doelstellingen ondergraven. Utrecht moet zich juist onderscheiden van de veel te massale en idealen ondergravende pride in Amsterdam. Groei is in dit geval killing. Zeker als de groei zoals hierboven beschreven is.

 3. Cas

  Ik ben altijd bang dat dit net zo’n smerige platte optocht wordt waarbij alle fatsoensnormen worden overschreden zoals in A’dam. Daar heet het voor mij juist het tegenovergestelde van acceptatie en dat soort geleuter.

 4. Jasper

  @Cas: Nou, weet niet of je er nog geweest bent de laatste jaren, maar een (ge)leuter zie je al jaren niet meer. Heel braafjes allemaal.

 5. Pieter

  @Cas nooit in Amsterdam wezen kijken zeker?

 6. Pieter

  Jullie doen maar
  Maar aub in de avond geen mega disco op stadhuisplein
  Dan komt er weer bonje met omwonenden
  Voor de rest veel plezier

 7. Rob H.

  He gatsie, gezelligheid in de stad. Dat moeten we niet willen met zijn allen…

 8. bee

  zorg er nou maar voor dat het niet te commercieel word want dan is het gauw afgelopen.

 9. Karla

  Superleuk evenement en hulde aan de organisator. Alleen ben ik bang dat dit de volgende Rubberbootmissie wordt…

 10. Gerard Brugmans

  Op deze manier zal zoals zo veel oorspronkelijk mooie evenementen ook de Utrecht Canal Pride aan zijn eigen succes ten onder gaan. Keer op keer maken we in Utrecht dezelfde fout. Wanneer lukt het ons nou eens om maat te houden en belangrijke zaken te koesteren en te beschermen tegen de afterparty’s en andere commerciële uitwassen van ‘ondernemers’ die schaamteloos meeliften op alles waar ze bier kunnen verkopen?

 11. Kees

  Weg met mediageile politici die alleen willen scoren. Net als bij de door en voor jongeren georganiseerde klimaatmarsen moet alles wat bestuurt massaal wegblijven. Het is niet hun feestje. Het nodig hebben van emancipatie en protest is juist een enorme aanklacht tegen alles wat bestuurt. Zij laten al decennia na iets aan omstandigheden die niet deugen te veranderen. Weg met politici bij dit soort feestjes. De prikdes zijn alleen politiek in de zin dat organisatie die opkomen voor emancipatie er thuis horen (vakbewegingen nog net). Verder dus niet. Dat initiatief zou al vanuit de politiek zelf moeten komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).