‘Marcello in korte broek’ stelt zich als Rex Willem-Alexander kandidaat in gemeenteraadsverkiezingen | De Utrechtse Internet Courant ‘Marcello in korte broek’ stelt zich als Rex Willem-Alexander kandidaat in gemeenteraadsverkiezingen | De Utrechtse Internet Courant

‘Marcello in korte broek’ stelt zich als Rex Willem-Alexander kandidaat in gemeenteraadsverkiezingen

‘Marcello in korte broek’ stelt zich als Rex Willem-Alexander kandidaat in gemeenteraadsverkiezingen
Marcello vanmiddag bij zijn aanmelding in het stadskantoor
De 63-jarige Utrechter Rex Marcello W.A.H.C. van de Wal, beter bekend als ‘Marcello in korte broek’, stelt zich individueel kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij stelt zich kandidaat onder de naam Rex Willem-Alexander en wil zich inzetten voor de mensen die tussen wal en schip belanden in de maatschappij.

De 63-jarige Utrechter Rex Marcello W.A.H.C. van de Wal, beter bekend als ‘Marcello in korte broek’, stelt zich individueel kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij stelt zich kandidaat onder de naam Rex Willem-Alexander en wil zich inzetten voor de mensen die tussen wal en schip belanden in de maatschappij.

De Utrechter Marcello is een bekende verschijning in Utrecht, mede door zijn korte broek die hij zowel in de zomer als in de winter draagt. Ook is hij door zijn zang en fluitspel bekend als straatmuzikant. Vandaag meldde hij zich officieel in het stadskantoor aan als individuele kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dit keer niet in korte broek, maar een lange omdat het volgens hem om een officiële aangelegenheid gaat. “Ik ben best nerveus, want ik ben nog nooit zo hoog in het stadskantoor geweest”, aldus Marcello.

Marcello legt uit waarom hij zich kandidaat wil stellen onder de naam Rex (Latijns voor Koning) Willem-Alexander: “Ik ben groot fan van het Koningshuis. Ik verzamel alles. Daarom heb ik voor de naam van onze koning gekozen.” Marcello wil zich inzetten voor een maatschappij waarin iedereen gelijke kansen krijgt. “De maatschappij is verhard. Wanneer je geen werk hebt en wat ouder bent, trek je aan het kortste eind.”

Zelf problemen aanpakken

Hij is jarenlang lid geweest van de PvdA, maar vindt dat er te weinig werd geluisterd naar zijn eigen klachten. Daarom is de tijd volgens hem nu rijp om zelf iets aan de problemen te doen. “Ik snap dat als er écht geen geld is, er geen geld is. Maar hoe is het dan mogelijk dat er een ton naar Culturele Zondagen gaat, en bejaardenhuizen moeten sluiten? Voor veel mensen is er geen huisartsenpost meer in de buurt, maar er gaat wel 27 miljoen naar het organiseren van de Vrede van Utrecht.”

Marcello wil zich niet alleen gaan inzetten voor de ouderen in de samenleving, maar ook voor studenten. “Utrecht is een echte studentenstad. Iedere student moet een bedrag kunnen lenen waar hij of zij van moet kunnen leven, dus inclusief kamerhuur, eten, kleding en boeken.” Marcello vindt 10.000 euro per jaar voor iedere student een passend bedrag. Iedereen heeft daar volgens hem zes jaar recht op, en studenten die om medische redenen studievertraging oplopen nog eens twee jaar extra. Iedereen moet na studietijd de helft van het geleende bedrag naar draagkracht terugbetalen.

Voorwaarden

Om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen moet je minimaal dertig ondersteuningsverklaringen van stadsgenoten en een geldige kandidaatslijst met minimaal één kandidaat indienen, plus een waarborgsom van 225 euro betalen. Volgens Marcello voldoet hij aan deze voorwaarden. Hij heeft de afgelopen week iedere dag voor het stadskantoor gestaan om de verklaringen te verzamelen. “Dat was geen pretje in m’n korte broek met zoveel wind. Ik heb mijn verhaal honderden keren verteld, en uiteindelijk 32 verklaringen verzameld.”

Vier jaar geleden deed Marcello ook een poging om zich individueel kandidaat te stellen. Dit mislukte doordat hij te weinig ondersteuningsverklaringen had ingediend. Aanstaande vrijdag 9 februari wordt tijdens de zitting van het centraal stembureau bekend gemaakt of Marcello deze keer wel officieel voldoet aan alle voorwaarden. Zo ja, dan is er de komende verkiezingen te stemmen op Rex Willem-Alexander.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Teun

  Het is ook een grote schande dat een er miljoenen naar het Koningshuis gaanog, geld dat ook gebruikt had kunnen worden om alle arme bijstandsontvangers onbeperkt toegangskaarten Tivoli Vredenburg te geven

 2. M. Gieling

  Marcello is inderdaad een bekend figuur in de binnenstad. Ik ken hem vooral als iemand die altijd ruzie zoet/maakt, verongelijkt schreeuwend aandacht vraagt. Zeker niet zo leuk als hij soms lijkt.

 3. Peter van Zoest

  Viva Marcello!

 4. Ouwe henk

  Lieve Marcello

  Je bent een verrijking voor de binnenstad
  Maar schreeuw niet zo als je je zin niet krijgt
  Ik had best op je willen stemmen
  Maar dat rare koningshuis, dat kan je toch niet menen

  Ik hoop voor je dat je in de raad komt

  Maarr niet gaan schreeuwen of aanstellen
  Afgesproken?
  Sukses

 5. Rob Huibers

  Ik kwam deze man een keer tegen op de fiets in het Wilhelminapark. Hij slingerde nogal en stuurde naar links terwijl ik hem inhaalde.
  “Voorzichtig,” zei ik, “Rechts houden.”
  Hij begon meteen tegen me te schelden en te schreeuwen en een paar honderd meter hoorde ik hem ik hem nog steeds achter me bezig.
  Totaal over de rooie. Om niets.
  Een tijdje later hoorde ik hetzelfde geschreeuw in de Choorstraat. Een passant had iets gedaan wat hem niet beviel. Een politieman suste hem en maande hem om op te houden met zijn geschreeuw, want er was niets aan de hand.
  Ik vind het prima dat hij hier woont, maar ik ga maar niet op hem stemmen.

 6. Wim Vreeswijk

  Ik kwam Marcello tegen bij mij thuis in 1993 en hij was geïnteresseerd in een lidmaatschap van de ‘jonge geuzen’ indertijd de jongerenafdeling van het Nederlands Blok. Wat hij daar zocht als toen 48-jarige is mij nog altijd een groot raadsel. Ik ben overigens benieuwd wat de echte Willem Alexander vindt van deze partijnaam?

 7. Marijn

  Ik heb te doen met de raadsleden mocht hij daadwerkelijk in de raad komen

 8. Berend

  Vertelde mij ooit, toen ik voor de Bastaard stond te wachten dat hij Mark heette. Had de grootste verhalen. Zeer bijzonder figuur, maar is volgens mij lang niet altijd zo goedgemutst als toen.

 9. Bassie zonder adriaan

  Tip voor marcello

  Meer een verzoek
  Wil je niet meer zingen in de binnenstad
  Het is verschrikkelijk vals
  Lijkt nergens op
  Ps in de raadzaal mag je van mij wel zingen
  Ps2,,,hou eens op met dat ruzie maken en schreeuwen

 10. San

  Als marcello de raad haalt vreet ik mijn schoen op

 11. hans

  Met die muts geeft ie extra invulling aan het spreek woord
  bekend staan als de bonte hond.

  Zo leuk is deze man niet kinderen zijn bang van hem; ruziemaker

 12. Ingmar

  De politie van Utrecht kan iedere dag uitrukken om deze hystericus tot bedaren te brengen. Zo iemand wil in de Gemeenteraad? Dan zal hij eerst eens moeten leren naar anderen te luisteren. En inderdaad, iemand die zo idolaat is van het “koningshuis” kunnen we sowieso niet voor vol aanzien!

 13. A. Noniem

  Het is een vervelende man: hij schreeuwt; maakt ruzie; jaagt klanten weg uit winkels; is verbannen uit verschillende winkels en probeert gratis binnen te komen bij concerten van o.a. het USKO, kortom een aanfluiting.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).