Beijerspand wordt toch logement | De Utrechtse Internet Courant Beijerspand wordt toch logement | De Utrechtse Internet Courant

Beijerspand wordt toch logement

Beijerspand wordt toch logement
Het Beijerspand waar het Beijers Hotel gaat komen (Foto: Arjan den Boer)
Het Beijerspand op Achter Sint Pieter 140, dat tot vorig jaar nog te koop stond voor drie miljoen euro, wordt toch niet verkocht. De huidige eigenaar, antiekhandelaar en monumentenliefhebber Bert Degenaar, gaat van het gebouw een logement maken. De bouw van het logement start over enkele weken.

Het Beijerspand op Achter Sint Pieter 140, dat tot vorig jaar nog te koop stond voor drie miljoen euro, wordt toch niet verkocht. De huidige eigenaar, antiekhandelaar en monumentenliefhebber Bert Degenaar, gaat van het gebouw een logement maken. De bouw van het logement start over enkele weken.

De mogelijkheid tot aankoop van de tuin en het huis op Pieterskerkhof 1 die van oudsher bij het pand horen, waren doorslaggevend. Degenaar wil het pand – het voormalig stadspaleis – weer zo veel mogelijk in oude glorie herstellen. “Er was wel belangstelling, maar die partijen wilden het gebouw splitsen of ombouwen tot studentenwoningen. Dat vonden we zonde”, zegt hij.

Het hotel zal het hogere segment gaan bedienen, evenals de andere logementen waarvan Degenaar eigenaar is, zoals Logement aan de Vecht in Breukelen. “Geen feesten en partijen, we willen focus houden op de culturele waarde van Utrecht”, zegt Degenaar. “Gasten kunnen zo genieten van de schoonheid van de stad zoals die was in de zeventiende en achttiende eeuw.” Er komt geen restaurant in het logement, wel een ontbijtzaal in de kelder.

Kamers worden antiek ingericht, net als de kamers in Logement aan de Vecht.

Het Beijerspand huisvestte ooit de Haveloozenschool met als doel ‘kinderen uit de volksklasse tot degelijke leden van de maatschappij op te kweeken’. De school bood kosteloos christelijk onderwijs aan armoedige kinderen uit de achterbuurten. Meer hierover in de reeks van DUIC over ‘vergeten gebouwen’. Daarna zat het Utrechtse antiquariaat Beijers in het pand.

Volgend jaar maart of april opent het logement. Een overnachting gaat tussen de 150 en 350 euro kosten.

9 Reacties

Reageren
 1. Dirk

  “Degenaar wil het pand – het voormalig stadspaleis – weer zo veel mogelijk in oude glorie herstellen. “Er was wel belangstelling, maar die partijen wilden het gebouw splitsen of ombouwen tot studentenwoningen. Dat vonden we zonde”, zegt hij.”

  Ik kan niets anders zeggen dan petje af. Dit is iemand die bakken met gemakkelijk geld kan verdienen, maar die met risico extra besluit te investeren omdat hij iets unieks wil behouden.

 2. Tony

  De hotelmarkt in Utrecht is booming vanwege de booming hotelmarkt in Amsterdam. Hotels brengen meer op dan splitsen in appartementen.

 3. Henk

  Wat een topper deze man!

 4. Luuk Upuuk

  Respect!

 5. F

  Geweldig! Petje af voor Degenaar.

 6. Alex

  Heel goed besluit.

 7. Theo de Bie

  Helemaal Top. Dit prachtige pand behouden.

 8. blm

  Fijn! een mooie plek mooi houden… geen restaurant, daarvan zijn er genoeg.

 9. M. de Jong

  Wat een geweldig voornemen van heer Degenaar.
  Dit bewijst maar weer dat een selecte groep vastgoed bezitters toch het hart op de juiste plek hebben zitten qua behoud van het karakter van dit prachtige pand.
  Met Logement Vrederust heeft Degenaar reeds bewezen hier heer en meester in te zijn en met het volste vertrouwen kijken wij er naar uit de vervolmaking van deze missie op de Achter Sint Pieter.
  Vriendelijke groet,

  M. de Jong

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).